fbpx

Akademija

Djotiš, Vastu, Reiki, Čuječnost, Šamanizem

Vabljen/a na akademijo, ki temelji na vedski astrologiji, Djotiš/Jyotish.
Poleg vedske astrologije bomo vstopili tudi v svet urejanja prostora iz vidika vedske znanosti – Vastu, se spoznali z osnovami energijskega ustroja vesolja in človeka, ezoterike, alkimije, šamanizma in energijskimi tehnikami za (samo)zdravljenje.

 

Prvi letnik je zasnovan na osnovah, kar pomeni, da se boste naučili osnovno interpretirati svojo rojstno karto in karto drugih, spoznali se z osnovnimi elementi energijskega urejanja in čiščenja prostora, se povezali z Reiki energijo (izvedla bom posvetitvi v Reiki I in Reiki II) ter vnesli čuječnost v naša življenja.

V drugem letniku se s poglabljanjem znanja in prakse usposabljate za svetovalca/svetovalko (Djotiš, Vastu) oz. terapevta/terapevtko (Bioterapija, Reiki, šamanske tehnike). Tretji letnik je pripravljen kot nadgradnja predhodnima dvema (dodatna snov, tehnike, meditacije itd.).

 

Med šolanjem bomo prakticirali tudi energijske vaje in meditacije za namen sproščanja, integracije znanja in vnašanja lahkotnosti v življenje.

 

Glede na predhodne izkušnje pridejo na vrsto tudi mnoge druge, povezane teme, ki jih odpira svet djotiša – znanost, filozofija in umetnost življenja, pot izobraževanj in izkustev, ki sem jo prehodila (in hodim) sama. 

;

Potovanje k sebstvu

DJOTIŠ – vedska astrologija

Djotiš je najstarejši astrološki sistem, ki izhaja iz Indije. Spada pod vedsko astrologijo. S pomočjo djotiša se razbere kamična popotnica posameznika in njegov energijski ustroj v tem življenju. Razbrati je možno veliko, saj je sitem zelo natančen, a je za razumevanje in razbiranje potrebno nekaj šolanja. V prvem letniku se bomo spoznali z osnovnimi elementi djotiša: 12 znamenj (rašiji), 12 hiš (bhave) in 9 planetov (grah). Naučili se bomo osnovne interpretacije, analize in branje povezav znotraj rojstne karte. Pogledali bomo tudi v obdobje, v katerem se nahajamo. Vzeli bomo nekatere preventivne tehnike.

Program v 1. letniku je podoben programu, ki ga izvajam na tečajih vedske astrologije 1., 2. in 3. stopnje:

V 2. letniku nadaljujemo s snovjo, ki jo s tečajniki jemljemo na 4., 5. in 6. stopnji, v 3. letniku nadaljujemo s snovjo, ki jo s tečajniki jemljemo na 7., 8. in 9. stopnji. Vseh 9 stopenj s tečajniki izvedem v treh letih in 6ih mesecih.

Več o djotišu si lahko prebereš tudi na povezavi – Djotiš, vedska astrologija.

VASTU – medicina za prostor

Vastu je hindujska znanost o urejanju prostora, ki upošteva povezanost človeka, narave in prostora.

Osnovna načela, ki jim Vastu sledi so naravni zakoni: 5 elementov, 9 smeri neba, orientacija in vpliv magnetnega polja, vpliv in gibanje planetov, sonca, geografske in kulturne značilnosti, božanstva/deve prostora.

Več o Vastu – medicina za prostor.

V prvem letniku bosta Vastu-ju namenjeni 2 celodnevni srečanji. Podobno, kot bi prišli na hitri tečaj in bi se spoznali z osnovnimi zakonitostmi in smernicami vedskega znanja. Naredili bomo osnovno Vastu analizo za svoj dom. V ta namen potrebujete tloris, kamor boste vrisali energijske točke in tokove, ki vam jih bom predhodno izračunala glede na vašo rojstno karto. V drugem letniku nadaljujemo s poglabljanjem znanja o Vastu-ju in pripravljanju za samostojno delo (svetovanje po načelih Vastu-ja).

REIKI – energijsko zdravljenje

Reiki je univerzalna življenjska energija s katero se lahko vsak poveže. Osnovno vodilo Reiki-ja je srčna naravnanost, ljubezen in svetloba. Te energije ni možno zlorabiti v kakršnekoli namene, saj je tako čista.

Oče Reiki-ja je Mikao Usui, rojen leta 1865 na Japonskem. Mikao je s pomočjo meditacije prišel do simbolov, ki služijo povezovanju z Reiki zdravilno energijo. Kmalu za tem je bil poznan kot eden večjih zdravilcev na Japonskem. Reiki iniciacijo je izvedel le parim osebam. Suzuki San, ki je bila ena njegovih učenk, je znanje Reiki-ja prinesla na zahod.

V prvem letniku se bomo spustili v Reiki I, ki je namenjen za zdravljenje sebe in Reiki II (čustven nivo in povezovanje z drugimi). Reiki se uči tokom meditacije in vsak ga sprejme na svoj način. Tudi delo z Reiki-jem je pri vsakem drugačno. Različno doživimo tudi iniciacije v posamezne stopnje Reiki-ja. Za vsako iniciacijo je potrebno izvajati Reiki vsak dan, vsaj 10 min, 21 dni.

V prvem letniku bomo Reiki-ju, skupaj z iniciacijama za I. in II. stopnjo namenili 2 cela dneva (decembra za Reiki I) in marca (za Reiki II). Posvečali se mu bomo tudi med meditacijami, ki jih bom vodila ob posameznih srečanjih. V drugem letniku nadaljujemo s III. in IV. stopnjo ter pripravo za samostojno delo. 

ČUJEČNOST – celostno obvladovanje stresa

Čuječnost oz. angleško “mindfulness” je stara budistična modrost za obvladovanje in odpravljanje stresa. S pomočjo pogovora, energijskih vaj in meditacij razvijamo čuječnost, ki nam pomaga, da svoje življenje doživljamo bolj lahkotno.

Čuječnost nam pomaga prepoznati delovanje našega miselno-čustvenega procesa in vpliv slednjega na naše fizično telo. Ko smo čuječi, je naša prisotnost v sedanjem trenutku, v luči opazovanja in brez presojanja. Je psihološki proces, ki nam pomaga usmerjati pozornost na doživljanje v sedanjem trenutku. Pomaga pri nespečnosti, umirjanju misli in tesnobnih občutkih. Z vnašanjem čuječnosti v naše življenje vnesemo tudi več energije, lažje uredimo vse, izboljša se psiho-fizično stanje, počutimo se bolj samozavestno in življenje lažje sprejmemo, takšno kot je. Poveča se občutek notranjega miru in občutek, da je dovolj časa za vse.

Več o Čuječnosti/Mindfulness.

V prvem letniku bomo čuječnosti namenili čas ob posameznih srečanjih: skozi pogovor, vaje in meditacije za prakticiranje in vnašanje čuječnosti v naša življenja.

Šamanizem

Šamanizem ne opredeljujemo skozi religijo, vero ali kakršnokoli sekto. Sama beseda “šaman” izhaja iz Sibirije, natančneje plemena Tungus in opisuje osebo, ki v spremenjenem stanju zavesti (subtilnejše ravni) potuje v nevsakdanjo realnost. Šamanizem je tako vpet v mnoge kulture po vsem svetu in je tudi najstarejši način za (samo)zdravljenje.

V šamanizmu ima vsaka stvar “duha” oz. dušo in tako tudi svojo stopnjo zavesti. Šamanizem je izkustvo, kjer se povezujemo z naravo samo, naravnimi ritmi in cikli, s spodnjim in zgornjim svetom iz nevtralnega aspekta in iz srca (ne presojamo na črno/belo, slabo/dobro) s hvaležnostjo, sočutjem in ljubeznijo. Za izvajanje šamanskih praks so pomembni 4-je glavni elementi (ogenj, zemlja, zrak in voda), 4 glavne smeri neba (vzhod, zahod, sever in jug) in živali vodniki/pomočniki.

Šamanizmu se posvetimo sproti, ob posameznih srečanjih (predajanje znanja preko izkustvenih zgodb). V 1. letniku je šamanizmu namenjeno tudi eno celodnevno srečanje za namen predajanja osnov in praktične izvedbe dela šamanske prakse (spoznali se bomo z osnovnimi elementi šamanizma, peli, igrali, plesali in se povezali s svojimi vodniki). V 2. letniku nadaljujemo s poglabljanjem in se učimo terapevtskih pristopov (delo z drugimi).

;

Termin, lokacija, izmenjava, izvedba

Akademija je v osnovi sestavljena iz enega celodnevnega srečanja v živo (sobota od 09:00 – 17:00) v Ljubljani in krajšega on-line srečanja preko Zooma v četrtek od 17:30 – 20:30. Poteka od septembra do vključno junija. 

2022

 • 17.9. (sob.); 29.9. (čet.)
 • 15.10. (sob.); 27.10. (čet.)
 • 12.11. (sob.); 24.11. (čet.)
 • 10.12. (sob.); 22.12. (čet.)

2023

 • 7.1. (sob.); 19.1. (čet.)
 • 4.2. (sob); 16.2. (čet.)
 • 4.3. (sob.); 16.3. (čet.)
 • 1.4. (sob.); 13.4. (čet.)
 • 6.5. (sob.); 18.5. (čet.)
 • 3.6. (sob.)

 

Skupaj 10 mesecev:
V zgoraj navedenih terminih niso všteta dodatna srečanja, ki jih organiziram dodatno on-line po potrebi, komunikacija preko emaila, podaljšanja, meditacije dodatne itd. Vse, kar izvajam prilagajam duhu in sposobnostim skupine.

 

Lokacija:

Ob sobotah v živo v Ljubljani (točen naslov sporočim udeležencem).

Zaradi individualne narave dela izvajam akademijo v manjših skupinah in je zato vpis vanjo omejen (največ 6 udeležencev). 

 

Prispevek:

1350 eur (celotni letnik).
*ob prijavi na Akademijo je potrebno vplačati 135 eur akontacije.
*nadaljnja nakazila se lahko opravijo obročno, pred posameznim modulom, začetek meseca, v višini 135 eur

 

Na akademiji dobite tudi gradivo za Djotiš, Vastu in nekatere druge, povezane teme (v prvem letniku cca. 130 strani).
Glede na to, da je ogromno tematik, ki se jih dodatno dotaknemo priporočam, da si pišete.

 

Med srečanji sem seveda na voljo za dodatna vprašanja, vezano na snov, ki jo jemljemo, vaje, ki jih prejmete in vašo rojstno karto.

Ob vsakem zaključenem prvem letniku prejmete tudi potrdilo o opravljenem izobraževanju.

“Po zaključenem prvem letniku Akademije lahko rečem, da je v vseh pogledih presegla moja pričakovanja. Učiteljica Marijana je srčna in iskrena, snov podaja razumljivo in smiselno ter na primerih vsakdanjega življenja, da si človek vse skupaj lažje predstavlja. Vedno je poskrbela, da smo se udeleženci počutili sproščeno in udobno. Priporočam vsakomur, ki želi bolje razumeti sebe in življenje, ki ga živi.”

Saša, 38

“Za študij Akademije sem se odločil zato, ker vključuje več povezanih področij. S študijem sem bil zadovoljen in dobil vpogled v teme, ki so me že dlje časa zanimale. Vsekakor sem dobil veliko znanja in informacij. Za samostojno delo pa je treba s študijem nadaljevati, ker je področje zelo obsežno. Marijana se je potrudila, da smo dobili vso potrebno znanje in tudi poskrbela, da smo se ob srečanjih prijetno počutili.”

Peter, 44

;

Pogosta vprašanja

Ali potrebujem astrološki program v 1. letniku?

V prvem letniku ne potrebujete astrološkega programa. Na začetku izobraževanja je veliko infomacij, ki jih je potrebno osvojiti, da bi znali uporabljati tudi astrološki program. V drugem letniku priporočam nakup, a ni obvezen (v kolikor se odločiš, da je obiskovanje akademije bolj za tvojo dušo in ne, da bi izvajal/a posvete drugim). 

Ali lahko samostojno izvajam svetovanja in terapije po končanem 1. letniku?

Prvi letnik je namenjen odkrivanju sebe in s tem povezano delo na sebi. Po končanem drugem letniku prejmeš že dovolj informacij in lahko izvajaš posvete/terapije (Djotiš, Vastu, Reiki, Čuječnost itd.).

Djotiš je vseživljenjsko učenje in zelo široko znanje, ki ga, če imaš željo, poglabljaš tudi sam/a, izven šolanja. Izkušnje kažejo, da se posamenik odloči sproti, če želi s pomočjo djotiša delati tudi z drugimi ljudmi (svetovanja), saj je nemogoče predvideti vnaprej ali vas bo djotiš osvojil ali ne (podobno je tudi z Vastu-jem in energetskimi terapijami). Nekateri ga uporabijo kot “dodatno orodje” pri svoji terapevtski praksi oz. delu. Večina ga ohrani za raziskovanje sebe, svojih bližnjih in razumevanje sveta okrog sebe.

Znanja, ki jih predajam, se poglabljajo z izkustvi in dejanskim delom oz. uporabi v praksi.

Koliko letnikov je predvideno?

Predvideni so trije letniki. Ob zaključku 2. letnika si pripravljen/a za samostojno delo glede na predane informacije iz moje strani. Seveda je tako, kot v vsakem šolanju, v največji meri odvisno od tebe – koliko dodatnega časa nameniš pridobljenim znanjem, izvajanju v praksi ipd. Znanje samo hitro izzveni, če ga ne spravimo v prakso. 

Tretji letnik je nadgradnja prvima dvema. 

Ali se med posameznimi moduli dodatno srečujemo?

Med posameznimi moduli smo na vezi preko emaila, saj so tokom izobraževanja (predvsem na začetku) prisotne tudi domače naloge za namen vaj (Djotiš, vedska astrologija). Pozneje vključujemo dodatne primere (astrološke karte), čeprav v 1. letniku največ delamo na lastni astrološki karti in kartah bližnjih. Veliko je informacij, ki se jih je potrebno dejansko naučiti. Pri vsakem se sidrajo v svojem ritmu.

Ko in če začutim, da je potrebno organizirati dodatna srečanja, bodo ta izvedena on-line, preko Zoom-a, med tednom, v zgodnjih večernih urah. Praksa je pokazala, da se več in bolje skomunicira, kot tudi razume, če se dobimo na nek način v živo, kot da odgovarjam v tekstu (npr. po emailu). Vprašanja, ki so intimne narave seveda odgovorim izven skupine. Za namen učenja pa je seveda boljše kakšno dodatno on-line srečanje.

V vsakem primeru je potek izobraževanja prilagojen duhu skupine.

Ali potrebujem predhodna izobraževanja in znanja?

Zaželjeno je, da imaš zaključeno srednjo šolo. Akademija je zasnovana na način “duhovne akademije”. V veliko pomoč (za lažje razumevanje) so vam vsa do sedaj pridobljena šolanja, znanja, zanimanja in predvsem izkustva. Za šolanje se odločijo predvsem tisti, ki želijo priti do odgovorov za svoj način življenja in pot, ki jo hodijo. Prav tako se za šolanje odločijo osebe, ki si želijo spremembe v življenju, a ne vedo kje in kako začeti. 

Glede na to, da akademija temelji na vedski astrologiji Djotiš/Jyotish, so seveda za lažje razumevanje v pomoč vsa znanja (tudi samoiniciativno raziskovanje), ki vključujejo zgodovino, geografijo, znanost, medicino, ekonomijo, umetnost, ezoteriko, filozofijo ipd. 

Komu je namenjena akademija?

Namenjena je vsem, ki želijo povezati materialni in duhovni aspekt življenja ter zaživeti iz svoje duše. Nekateri tako obiskujejo akademijo za sebe, drugi zato, da vključijo pridobljena znanja v svoje delo oz. poklic, ki ga opravljajo (znanja, ki jih predajam je možno vključiti povsod, saj so to znanja, ki so srčne narave in niso namenjena špekulacijam ipd.).

Ne glede na to, kar opravljaš po poklicu (npr. strežeš v lokalu in pripravljaš odlične kapučine ali vodiš podjetje z nekaj zaposlenimi), ti bo obisk akademije pomagal priti vse bolj do sebe in tako razviti čimbolj čuječ in sočuten odnos do sebe in posledično do sveta okrog tebe. 

Za dodatna vprašanja o izobraževanju sem na voljo na email naslovu info@merryfullife.si ali na gsm: 051/321-353.

 

“Srčno vabljen/a na potovanje k sebstvu.” 
Marijana

;

Prijavni obrazec

Prijavo z rojstnimi podatki pošljite preko spletnega obrazca na dnu strani. V okence “Zadeva” vpišite “Prijava na Akademijo – 1. letnik”, v okence »Sporočilo« vpišite vaš namen spoznavanja z znanji (npr. večje spoznavanje sebe, pridobiti določene odgovore zase, ugotoviti zakaj se mi določene zadeve dogajajo, imam težko leto za sabo ipd.). Dopišite tudi vašo trenutno zaposlitev in izobrazbo.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo