fbpx

Vabljen/a na akademijo, ki temelji na vedski astrologiji, Djotiš/Jyotish.
Poleg vedske astrologije bomo vstopili tudi v svet urejanja prostora iz vidika vedske znanosti – Vastu, Reiki I in Reiki II (v 1. letniku) ter čuječnosti.

 

Prvi letnik je zasnovan na osnovah, kar pomeni, da se boste naučili osnovno interpretirati svojo rojstno karto in karto drugih, spoznali se z osnovnimi elementi energijskega urejanja in čiščenja prostora, se povezali z Reiki energijo (izvedla bom iniciaciji v Reiki I in Reiki II – v 1. letniku) ter vnesli čuječnost v naša življenja.

 

Med šolanjem bomo prakticirali tudi energijske vaje in meditacije za namen sproščanja, integracije znanja in vnašanja lahkotnosti v življenje.

 

Glede na predhodne izkušnje pridejo na vrsto tudi mnoge druge, povezane teme, ki jih odpira svet djotiša – znanost, filozofija in umetnost življenja.

;

Potovanje k sebstvu

DJOTIŠ – vedska astrologija

Djotiš je najstarejši astrološki sistem, ki izhaja iz Indije. Spada pod vedsko astrologijo. S pomočjo djotiša se razbere kamična popotnica posameznika in njegov energijski ustroj v tem življenju. Razbrati je možno veliko, saj je sitem zelo natančen, a je za razumevanje in razbiranje potrebno nekaj šolanja. V prvem letniku se bomo spoznali z osnovnimi elementi djotiša: 12 znamenj (rašiji), 12 hiš (bhave) in 9 planetov (grah). Naučili se bomo osnovne interpretacije, analize in branje povezav znotraj rojstne karte. Pogledali bomo tudi v obdobje, v katerem se nahajamo. Vzeli bomo nekatere preventivne tehnike.

Predviden program v 1. letniku je podoben programu, ki ga izvajam na tečajih vedske astrologije 1., 2. in 3. stopnje:

Več o djotišu si lahko prebereš tudi na povezavi – Djotiš, vedska astrologija.

VASTU – medicina za prostor

Vastu je hindujska znanost o urejanju prostora, ki upošteva povezanost človeka, narave in prostora.

Osnovna načela, ki jim Vastu sledi so naravni zakoni: 5 elementov, 9 smeri neba, orientacija in vpliv magnetnega polja, vpliv in gibanje planetov, sonca, geografske in kulturne značilnosti, božanstva/deve prostora.

Več o Vastu – medicina za prostor.

V prvem letniku bosta Vastu-ju namenjena 2 vikenda. Podobno, kot bi prišli na hitri tečaj in bi se spoznali z osnovnimi zakonitostmi in smernicami vedskega znanja. Naredili bomo osnovno Vastu analizo za svoj dom. V ta namen potrebujete tloris, kamor boste vrisali energijske točke in tokove, ki vam jih bom predhodno izračunala glede na vašo rojstno karto (tudi za ostale družinske člane lahko iz istega gospodinjstva – npr. dedek, babica, partner, partnerica, otroci).

REIKI – energijsko zdravljenje

Reiki je univerzalna življenjska energija s katero se lahko vsak poveže. Osnovno vodilo Reiki-ja je srčna naravnanost, ljubezen in svetloba. Te energije ni možno zlorabiti v kakršnekoli namene, saj je tako čista.

Oče Reiki-ja je Mikao Usui, rojen leta 1865 na Japonskem. Mikao je s pomočjo meditacije prišel do simbolov, ki služijo povezovanju z Reiki zdravilno energijo. Kmalu za tem je bil poznan kot eden večjih zdravilcev na Japonskem. Reiki iniciacijo je izvedel le parim osebam. Suzuki San, ki je bila ena njegovih učenk, je znanje Reiki-ja prinesla na zahod.

V prvem letniku se bomo spustili v Reiki I, ki je namenjen za zdravljenje sebe in Reiki II (čustven nivo in povezovanje z drugimi). Reiki se uči tokom meditacije in vsak ga sprejme na svoj način. Tudi delo z Reiki-jem je pri vsakem drugačno. Različno doživimo tudi iniciacije v posamezne stopnje Reiki-ja. Za vsako iniciacijo je potrebno izvajati Reiki vsak dan, vsaj 10 min, 21 dni.

V prvem letniku bomo Reiki-ju, skupaj z iniciacijama za I. in II. stopnjo namenili 2 cela dneva (decembra za Reiki I) in marca (za Reiki II). Posvečali se mu bomo tudi med meditacijami, ki jih bom vodila ob posameznih srečanjih.

ČUJEČNOST – celostno obvladovanje stresa

Čuječnost oz. angleško “mindfulness” je stara budistična modrost za obvladovanje in odpravljanje stresa. S pomočjo pogovora, energijskih vaj in meditacij razvijamo čuječnost, ki nam pomaga, da svoje življenje doživljamo bolj lahkotno.

Čuječnost nam pomaga prepoznati delovanje našega miselno-čustvenega procesa in vpliv slednjega na naše fizično telo. Ko smo čuječi, je naša prisotnost v sedanjem trenutku, v luči opazovanja in brez presojanja. Je psihološki proces, ki nam pomaga usmerjati pozornost na doživljanje v sedanjem trenutku. Pomaga pri nespečnosti, umirjanju misli in tesnobnih občutkih. Z vnašanjem čuječnosti v naše življenje vnesemo tudi več energije, lažje uredimo vse, izboljša se psiho-fizično stanje, počutimo se bolj samozavestno in življenje lažje sprejmemo, takšno kot je. Poveča se občutek notranjega miru in občutek, da je dovolj časa za vse.

Več o Čuječnosti/Mindfulness.

V prvem letniku bomo čuječnosti namenili čas ob posameznih srečanjih: skozi pogovor, vaje in meditacije za prakticiranje in vnašanje čuječnosti v naša življenja.

;

Pogosta vprašanja

Ali potrebujem astrološki program?

V prvem letniku ne potrebujete astrološkega programa. Na začetku izobraževanja je veliko infomacij, ki jih je potrebno osvojiti, da bi znali uporabljati tudi astrološki program. 

Ali lahko samostojno izvajam astrološka svetovanja po končanem letniku?

Znanje, ki ga boste pridobili v prvem letniku je količinsko podobno znanju, ki sem ga jaz prejela v dobrih šestih mesecih šolanja, tako da še ni dovolj za samostojno delo. Djotiš je vseživljenjsko učenje in zelo široko znanje, ki ga, če imate željo, poglabljate tudi sami, izven šolanja. Izkušnje kažejo, da se posamenik odloči sproti, če želi s pomočjo djotiša delati tudi z drugimi ljudmi (svetovanja), saj je nemogoče predvideti vnaprej ali vas bo djotiš osvojil ali ne. Nekateri ga uporabijo kot “dodatno orodje” pri svoji terapevtski praksi oz. delu. Večina ga ohrani za raziskovanje sebe, svojih bližnjih in razumevanje sveta okrog sebe. 

Ali lahko izvajam svetovanja po načelih Vastu-ja?

V prvem letniku jemljemo osnove Vastu-ja po katerih lahko tudi sledimo določenim naravnim zakonitostim za urejanje doma. To pomeni, da se ne bomo učili kako delati individualno analizo (npr. kako se s pomočjo astrološkega programa računajo nato energijske točke, ki jih vrisujemo v tlorise). Za svetovanje po načelih  Vastu-ja je namreč potrebno bolj poglobljeno znanje djotiša. Z mojo pomočjo bomo naredili individualno analizo za vaš dom v prvem letniku. Nekako tako, kot če bi prišli na Vastu tečaj ali naročili analizo po načelih Vastu-ja za sebe (in za ostale, ki živijo v skupnem gospodinjstvu). 

 

Koliko letnikov je predvideno?

Predvidena sta dva letnika. Ob zaključku 2. letnika ste pripravljeni za samostojno delo glede na predane informacije iz moje strani (Djotiš in Vastu svetovanja). Seveda je tako, kot v vsakem šolanju v največji meri odvisno od vas – koliko dodatnega časa namenite tema znanjema, saj hitro lahko izzveni, če ne prakticiramo.

Ali se med posameznimi moduli dodatno srečujemo?

Med posameznimi moduli smo na vezi preko emaila, saj so tokom izobraževanja (predvsem na začetku) prisotne tudi domače naloge za namen vaj. Pozneje vključujemo dodatne primere (astrološke karte), čeprav v 1. letniku največ delamo na lastni astrološki karti in kartah bližnjih. Veliko je informacij, ki se jih je potrebno dejansko naučiti. Pri vsakem se sidrajo v svojem ritmu. 

Ko in če začutim, da je potrebno organizirati dodatna srečanja, bodo ta izvedena on-line, preko Zoom-a, med tednom, v zgodnjih večernih urah (npr. kakšen dan med tednom med 17:30 in 19:30). Praksa je pokazala, da se več in bolje skomunicira, kot tudi razume, če se dobimo na nek način v živo, kot da odgovarjam v tekstu (npr. po emailu). Vprašanja, ki so intimne narave seveda odgovorim izven skupine. Za namen učenja pa je seveda boljše kakšno dodatno on-line srečanje. 

V vsakem primeru je potek izobraževanja prilagojen duhu skupine. 

;

Termin, lokacija, izmenjava, izvedba

Akademija poteka enkrat mesečno (vikend) od 09:00 – 15:00.

2021

 • 11. in 12.9. (sob. – ned.)
 • 16. in 17.10. (sob. – ned.)
 • 13. in 14.11. (sob. – ned.)
 • 11. in 12.12. (sob. – ned.)

2022

 • 15. in 16.1. (sob. – ned.)
 • 12. in 13.2. (sob. – ned.)
 • 12. in 13.3. (sob. – ned.)
 • 9. in 10.4. (sob. – ned.)
 • 7. in 8.5. (sob. – ned.)
 • 11. in 12.6. (sob. – ned.)

 

Skupaj ur (10 vikendov): 

120 ur (niso všteta dodatna srečanja, ki jih bom organizirala on-line po potrebi, komunikacija preko emaila, podaljšanja itd.). Vse, kar izvajam prilagajam duhu in sposobnostim skupine.

 

Lokacija:

Akademija naj bi potekala v živo v Ljubljani (točen naslov sporočim udeležencem).
V primeru zunanjih sprememb se prestavimo on-line, preko Zoom-a.

 

Zaradi individualne narave dela, na akademijo sprejmem največ 8 oseb.

 

Prispevek (na posamezni modul/vikend/mesec):

120 eur.
*nakazilo se opravi pred posameznim modulom

 

Na akademiji dobite tudi gradivo za djotiš in vastu (v prvem letniku cca. 130 strani).

 

Prijavo z rojstnimi podatki pošljite preko spletnega obrazca na dnu strani. V okence “Zadeva” vpišite “Prijava na Akademijo – 1. letnik”, v okence »Sporočilo« vpišite vaš namen spoznavanja z znanji (npr. Večje spoznavanje sebe, Pridobiti določene odgovore zase, Ugotoviti zakaj se mi določene zadeve dogajajo, Imam težko leto za sabo itd.). Dopišite tudi vašo trenutno zaposlitev in izobrazbo.

 

Med srečanji sem seveda na voljo za dodatna vprašanja, vezano na snov, ki jo jemljemo, vaje, ki jih prejmete in vašo rojstno karto.

 

Prijavo z rojstnimi podatki pošljite preko spletnega obrazca na dnu strani. V okence “Zadeva” vpišite “Prijava na Akademijo – 1. letnik”, v okence »Sporočilo« vpišite vaš namen spoznavanja z znanji (npr. Večje spoznavanje sebe, Pridobiti določene odgovore zase, Ugotoviti zakaj se mi določene zadeve dogajajo, Imam težko leto za sabo itd.). Dopišite tudi vašo trenutno zaposlitev in izobrazbo.

 

Med srečanji sem seveda na voljo za dodatna vprašanja, vezano na snov, ki jo jemljemo, vaje, ki jih prejmete in vašo rojstno karto.

 

Ob zaključenem prvem letniku prejmete tudi potrdilo.

Za dodatna vprašanja o izobraževanju sem na voljo na email naslovu info@merryfullife.si ali na gsm: 051/321-353.

 

“Srčno vabljen/a na potovanje k sebstvu.” 💛
Marijana

;

Prijavni obrazec

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo