fbpx

Akademija

Djotiš. Vastu. Reiki. Čuječnost. Šamanizem.

Vabljen/a na 3 – letno akademijo, ki temelji na vedski astrologiji, Djotiš/Jyotish.

Poleg vedske astrologije, ki predstavlja 80 % izobraževanja, bomo vstopili tudi v svet urejanja prostora iz vidika vedske znanosti – Vastu, se spoznali z osnovami energijskega ustroja vesolja in človeka, ezoterike, alkimije, šamanizma in energijskimi tehnikami za (samo)zdravljenje.

 

Prvi letnik je zasnovan na osnovah, kar pomeni, da se boste naučili osnovno interpretirati svojo rojstno karto in karto drugih, se spoznali z osnovnimi elementi energijskega urejanja in čiščenja prostora, osnovami šamanizma, se povezali z Reiki energijo (v 1. letniku bom izvedla posvetitvi v Reiki I in Reiki II, v 2. letniku nato Reiki III in Reiki IV) ter vnesli čuječnost v naša življenja.
V drugem letniku se s poglabljanjem znanja in prakse usposabljaš za svetovalca/svetovalko (Jyotish, Vastu) oz. terapevta/terapevtko (bioterapija, Reiki, šamanske tehnike). Tretji letnik je pripravljen kot nadgradnja predhodnima dvema (dodatna snov, tehnike, meditacije itd.).

 

Med šolanjem prakticiramo tudi energijske vaje in meditacije za namen sproščanja, integracije znanja in vnašanja lahkotnosti v življenje.

 

Glede na predhodne izkušnje pridejo na vrsto tudi mnoge druge, povezane teme, ki jih odpira svet djotiša – znanost, filozofija in umetnost življenja, pot izobraževanj in izkustev, ki sem jo prehodila (in hodim) sama. 

;

Potovanje k sebstvu

DJOTIŠ – vedska astrologija

Djotiš je najstarejši astrološki sistem, ki izhaja iz Indije. Spada pod vedsko astrologijo. S pomočjo djotiša se razbere kamična popotnica posameznika in njegov energijski ustroj v tem življenju. Razbrati je možno veliko, saj je sitem zelo natančen, a je za razumevanje in razbiranje potrebno nekaj šolanja. V prvem letniku se bomo spoznali z osnovnimi elementi djotiša: 12 znamenj (rašiji), 12 hiš (bhave) in 9 planetov (grah). Naučili se bomo osnovne interpretacije, analize in branje povezav znotraj rojstne karte. Pogledali bomo tudi v obdobje, v katerem se nahajamo. Vzeli bomo nekatere preventivne tehnike.

Program v 1. letniku je podoben programu, ki ga izvajam na tečajih vedske astrologije od 1. – do 4. stopnje.
Na spodnjih povezavah si za predstavo lahko ogledaš snov prvih treh stopenj. V drugi polovici šolskega leta se opravi nakup astrološkega programa. 

V 2. letniku nadaljujemo s snovjo, ki jo s tečajniki jemljemo od 5 – 7. stopnje, v 3. letniku nadaljujemo s snovjo, ki jo jemljemo na 8. in 9. stopnji.

Več o djotišu si lahko prebereš tudi na povezavi – Jyotish (Djotiš), vedska astrologija.

VASTU – medicina za prostor

Vastu je hindujska znanost o urejanju prostora, ki upošteva povezanost človeka, narave in prostora.

Osnovna načela, ki jim Vastu sledi so naravni zakoni: 5 elementov, 9 smeri neba, orientacija in vpliv magnetnega polja, vpliv in gibanje planetov, sonca, geografske in kulturne značilnosti, božanstva/deve prostora.

Več o Vastu – medicina za prostor.

V prvem letniku bo Vastu-ju namenjeno 1 celodnevno in eno krajše srečanje. Podobno, kot bi prišli na hitri tečaj in bi se spoznali z osnovnimi zakonitostmi in smernicami vedskega znanja. Naredili bomo osnovno Vastu analizo za svoj dom. V ta namen potrebujete tloris, kamor boste vrisali energijske točke in tokove, ki vam jih bom predhodno izračunala glede na vašo rojstno karto. V drugem letniku nadaljujemo s poglabljanjem znanja o Vastu-ju in pripravljanju za samostojno delo (svetovanje po načelih Vastu-ja). 

REIKI – energijsko zdravljenje

Reiki je univerzalna življenjska energija s katero se lahko vsak poveže. Osnovno vodilo Reiki-ja je srčna naravnanost, ljubezen in svetloba. Te energije ni možno zlorabiti v kakršnekoli namene, saj je tako čista.

Oče Reiki-ja je Mikao Usui, rojen leta 1865 na Japonskem. Mikao je s pomočjo meditacije prišel do simbolov, ki služijo povezovanju z Reiki zdravilno energijo. Kmalu za tem je bil poznan kot eden večjih zdravilcev na Japonskem. Reiki iniciacijo je izvedel le parim osebam. Suzuki San, ki je bila ena njegovih učenk, je znanje Reiki-ja prinesla na zahod.

V prvem letniku se bomo spustili v Reiki I, ki je namenjen za zdravljenje sebe in Reiki II (čustven nivo in povezovanje z drugimi). Reiki se uči tokom meditacije in vsak ga sprejme na svoj način. Tudi delo z Reiki-jem je pri vsakem drugačno. Različno doživimo tudi iniciacije v posamezne stopnje Reiki-ja. Za vsako iniciacijo je potrebno izvajati Reiki vsak dan, vsaj 10 min., 21 dni.

V prvem letniku bomo Reiki-ju, skupaj s posvetitvama za I. in II. stopnjo, namenili 2 celodnevni srečanji (decembra za Reiki I) in marca (za Reiki II). Posvečali se mu bomo tudi med meditacijami, ki jih bom vodila ob nekaterih srečanjih. V drugem letniku izvedem posvetitev v III. in IV. stopnjo s katerima ste pripravljeni na samostojno delo. 

ČUJEČNOST – celostno obvladovanje stresa

Čuječnost oz. angleško “mindfulness” je stara budistična modrost za obvladovanje in odpravljanje stresa. S pomočjo pogovora, energijskih vaj in meditacij razvijamo čuječnost, ki nam pomaga, da svoje življenje doživljamo bolj lahkotno.

Čuječnost nam pomaga prepoznati delovanje našega miselno-čustvenega procesa in vpliv slednjega na naše fizično telo. Ko smo čuječi, je naša prisotnost v sedanjem trenutku, v luči opazovanja in brez presojanja. Je psihološki proces, ki nam pomaga usmerjati pozornost na doživljanje v sedanjem trenutku. Pomaga pri nespečnosti, umirjanju misli in tesnobnih občutkih. Z vnašanjem čuječnosti v naše življenje vnesemo tudi več energije, lažje uredimo vse, izboljša se psiho-fizično stanje, počutimo se bolj samozavestno in življenje lažje sprejmemo, takšno kot je. Poveča se občutek notranjega miru in občutek, da je dovolj časa za vse.

Več o Čuječnosti/Mindfulness.

V vseh treh letnikih bomo čuječnosti namenili pozornost in čas ob posameznih srečanjih: skozi pogovor, vaje in meditacije za prakticiranje in vnašanje čuječnosti v naša življenja.

Šamanizem

Šamanizem ne opredeljujemo skozi religijo, vero ali kakršnokoli sekto. Sama beseda “šaman” izhaja iz Sibirije, natančneje plemena Tungus in opisuje osebo, ki v spremenjenem stanju zavesti (subtilnejše ravni) potuje v nevsakdanjo realnost. Šamanizem je tako vpet v mnoge kulture po vsem svetu in je tudi najstarejši način za (samo)zdravljenje.

V šamanizmu ima vsaka stvar “duha” oz. dušo in tako tudi svojo stopnjo zavesti. Šamanizem je izkustvo, kjer se povezujemo z naravo samo, naravnimi ritmi in cikli, s spodnjim in zgornjim svetom iz nevtralnega aspekta in iz srca (ne presojamo na črno/belo, slabo/dobro) s hvaležnostjo, sočutjem in ljubeznijo. Za izvajanje šamanskih praks so pomembni 4-je glavni elementi (ogenj, zemlja, zrak in voda), 4 glavne smeri neba (vzhod, zahod, sever in jug) in živali vodniki/pomočniki.

V vseh treh letnikih se šamanizmu posvetimo sproti, ob posameznih srečanjih. V 1. letniku se bomo spoznali z osnovnimi elementi šamanizma, peli, igrali, plesali in se povezali s svojimi vodniki. V 2. letniku nadaljujemo s poglabljanjem in se učimo terapevtskih pristopov (delo z drugimi).

;

Termin, lokacija, izmenjava, izvedba

Akademija je v osnovi sestavljena iz enega celodnevnega srečanja v živo (sobota od 09:00 – 17:00) na Gorenjskem (Lesce pri Bledu) –  in krajšega on-line srečanja preko Zooma v četrtek od 17:00 – 20:00. Poteka od septembra do vključno junija. 

2024

 • Sobota: 14.9., 12.10., 16.11. in 14.12.
 • Četrtek: 26.9., 24.10., 28.11. in 19.12.

2025

 • Sobota: 11.1., 15.2., 15.3., 12.4., 10.5. in 14.6.
 • Četrtek: 23.1., 27.2., 27.3., 17.4., 22.5. in 5.6.

 

Skupaj 10 mesecev:
Vse, kar izvajam, prilagajam duhu in sposobnostim skupine. Zato je možno, da se organizira kakšno dodatno on-line srečanje ali spremeni potek izobraževanja (npr. prestavi na kakšen drug termin srečanje za Vastu ipd.).

 

Lokacija:

Ob sobotah v živo v kraju Lesce, na Gorenjskem: Čebelarski center Gorenjske, Rožna dolina 50a, 4248 Lesce.

Zaradi individualne narave dela izvajam akademijo v manjših skupinah in je zato vpis vanjo omejen (največ 12 udeležencev). Akademijo izvedem ob vpisu najmanj 9 udeležencev.

 

Prispevek:

1.500 eur (posamezni letnik).
*ob prijavi na Akademijo je potrebno vplačati 150 eur akontacije.
*nadaljnja nakazila se lahko opravijo obročno, pred posameznim modulom, do 15. v mesecu, v višini 150 eur.

 

Na akademiji dobite tudi gradivo za Djotiš, Vastu in nekatere druge, povezane teme (v prvem letniku cca. 150 strani).
Glede na to, da je ogromno tematik, ki se jih dotaknemo, priporočam, da si pišete.

 

Med srečanji sem seveda na voljo za dodatna vprašanja, vezano na snov, ki jo jemljemo, vaje, ki jih prejmete in vašo rojstno karto.

Ob vsakem zaključenem prvem letniku prejmete tudi potrdilo o opravljenem izobraževanju.

“Za študij Akademije sem se odločil zato, ker vključuje več povezanih področij. S študijem sem bil zadovoljen in dobil vpogled v teme, ki so me že dlje časa zanimale. Vsekakor sem dobil veliko znanja in informacij. Za samostojno delo pa je treba s študijem nadaljevati, ker je področje zelo obsežno. Marijana se je potrudila, da smo dobili vso potrebno znanje in tudi poskrbela, da smo se ob srečanjih prijetno počutili.”

Peter, 44

Draga Marijana. Večkrat pomislim nate, na naša srečanja z odprtim srcem in svetlobo jyotisha.

Nada, 49

Na prvo Jyotish svetovanje sem se kljub pripravam odpravila popolnoma nepripravljena. Nepripravljena predvsem zaradi tega, ker nisem pričakovala, da bo nekdo, ki ga prvič v življenju vidim, na osnovi mojih rojstnih podatkov vedel toliko o meni. Osupla nad svetovanjem sem želela vedeti več o skrivnostih Jyotisha in tako sem začela iskati
informacije o šolanju. Stari rek pravi: »Ko je učenec pripravljen, pride učitelj.« In tako je prišla draga mi Marijana, ki je preko spleta ponujala tečaj Jyotisha. Sprva
sem želela zgolj nekaj informacij, vendar je pri Jyotishu tako, da te čarobnost tega znanja kar posrka vase in tako sem iz željenega tečaja podaljšala na študij.

V teh letih sem spoznala, da je življenje kot jadranje. Iz marine ne moreš izpluti, če si zasidran. Jadrati proti vetru je težje kot z vetrom. Razprto jadro te ponese hitreje… In ne nazadnje, pot ki jo bom preplula je le MOJA….izbira in odgovornost. Znanje, ki ga je Marijana vztrajno in potrpežljivo delila z nami je neprecenljivo! Prav tako pogovori, ki so se tekom srečanj porajali in niti prijateljstev, ki so se pletle…

Torej, če še ne veš kaj nosi Jotish… pa te kdaj zamika….poskusi…če ne drugo, je velika verjetnost, da se bo iz kakšnega negativnega čustva, ki ga nosiš s seboj… rodila ljubezen.

Nataša, 46

“Po zaključenem prvem letniku Akademije lahko rečem, da je v vseh pogledih presegla moja pričakovanja. Učiteljica Marijana je srčna in iskrena, snov podaja razumljivo in smiselno ter na primerih vsakdanjega življenja, da si človek vse skupaj lažje predstavlja. Vedno je poskrbela, da smo se udeleženci počutili sproščeno in udobno. Priporočam vsakomur, ki želi bolje razumeti sebe in življenje, ki ga živi.”

Saša, 38

Želja po spremembi v življenju, po iskanju izvora kdo sem, od kod sem in zakaj sem tukaj, me je popeljala na čudovito izkušnjo z Marijano in učenjem  Djotiša. Ta tri leta izobraževanja so mi prinesla znanje in vedenje zakaj se mi nekaj dogaja tako kot se mi, kako in na katerem področju, ter zame najbolj pomembno, kdaj lahko to planetarno energijo uporabim kot podporo v mojem življenju. Zelo sem hvaležna Marijani za vodstvo skozi čudovita tri leta učenja djotiša in pomoč pri iskanju ter odkrivanju skritih zakladov v globinah moje biti.

Lea, 40

Za tečaj vedske astrologije sem se odločila takoj po svojem prvem posvetu. Sprva sploh nisem vedela kaj djotiš je. Še preden sem prebrala kaj o tem, sem se že prijavila na posvet in kmalu na tečaj – tako zelo sem začutila, da je to prava stvar zame. Na tečaju sem želela predvsem raziskati sebe, kako delujem na različnih področjih življenja, zakaj imam nekje velike izzive in na katerih področjih mi gre dobro. Skozi vsako naslednjo stopnjo sem se še bolj zaljubila v djotiš in odprl mi je popolnoma drugačno razumevanje življenja kot sem ga poznala do sedaj. Lažje greš čez vse življenjske izkušnje, saj razumeš, zakaj se ti nekaj dogaja. Všeč mi je bilo, da smo se na vsakem srečanju veliko pogovarjali tudi o drugih življenjskih temah, kar ti pri poznavanju djotiša pride zelo prav. Marijana je res zakladnica znanja in človek bi jo kar poslušal, ko predaja vse modrosti. Na koncu srečanja smo izvedle tudi meditacijo, se povezale med sabo in za te izkušnje sem zelo hvaležna.

Špela, 26

;

Pogosta vprašanja

Ali potrebujem astrološki program v 1. letniku?

V prvem letniku ne potrebujete astrološkega programa. Na začetku izobraževanja je veliko infomacij, ki jih je potrebno osvojiti, da bi znali uporabljati tudi astrološki program. V drugi polovici prvega letnika sicer prvič priporočim nakup, a ni obvezen. V drugem letniku je že zelo priporočljivo imeti svoj program. 

Ali lahko samostojno izvajam svetovanja in terapije po končanem 1. letniku?

Prvi letnik je namenjen odkrivanju sebe in s tem povezano delo na sebi. Po končanem drugem letniku prejmeš že dovolj informacij in lahko izvajaš posvete/terapije (Djotiš, Vastu, Reiki, Čuječnost itd.).

Djotiš je vseživljenjsko učenje in zelo široko znanje, ki ga, če imaš željo, poglabljaš tudi sam/a, izven šolanja. Izkušnje kažejo, da se posamenik odloči sproti, če želi s pomočjo djotiša delati tudi z drugimi ljudmi (svetovanja), saj je nemogoče predvideti vnaprej ali vas bo djotiš osvojil ali ne (podobno je tudi z Vastu-jem in energetskimi terapijami). Nekateri ga uporabijo kot “dodatno orodje” pri svoji terapevtski praksi oz. delu. Večina ga ohrani za raziskovanje sebe, svojih bližnjih in razumevanje sveta okrog sebe.

Znanja, ki jih predajam, se poglabljajo z izkustvi in dejanskim delom oz. uporabi v praksi.

Koliko letnikov je predvideno?

Predvideni so trije letniki. Ob zaključku 2. letnika si pripravljen/a za samostojno delo glede na predane informacije iz moje strani. Seveda je tako, kot v vsakem šolanju, v največji meri odvisno od tebe – koliko dodatnega časa nameniš pridobljenim znanjem, izvajanju v praksi ipd. Znanje samo hitro izzveni, če ga ne spravimo v prakso. 

Tretji letnik je nadgradnja prvima dvema. 

Ali se med posameznimi moduli dodatno srečujemo?

Med posameznimi moduli smo na vezi preko emaila, saj so tokom izobraževanja (predvsem na začetku) prisotne tudi domače naloge za namen vaj (Djotiš, vedska astrologija). Pozneje vključujemo dodatne primere (astrološke karte), čeprav v 1. letniku največ delamo na lastni astrološki karti in kartah bližnjih. Veliko je informacij, ki se jih je potrebno dejansko naučiti. Pri vsakem se sidrajo v svojem ritmu.

Ko in če začutim, da je potrebno organizirati dodatna srečanja, bodo ta izvedena on-line, preko Zoom-a, med tednom, v zgodnjih večernih urah. Praksa je pokazala, da se več in bolje skomunicira, kot tudi razume, če se dobimo na nek način v živo, kot da odgovarjam v tekstu (npr. po emailu). Vprašanja, ki so intimne narave seveda odgovorim izven skupine. Za namen učenja pa je seveda boljše kakšno dodatno on-line srečanje.

V vsakem primeru je potek izobraževanja prilagojen duhu skupine.

Ali potrebujem predhodna izobraževanja in znanja?

Zaželjeno je, da imaš zaključeno srednjo šolo. Akademija je zasnovana na način “duhovne akademije”. V veliko pomoč (za lažje razumevanje) so vam vsa do sedaj pridobljena šolanja, znanja, zanimanja in predvsem izkustva. Za šolanje se odločijo predvsem tisti, ki želijo priti do odgovorov za svoj način življenja in pot, ki jo hodijo. Prav tako se za šolanje odločijo osebe, ki si želijo spremembe v življenju, a ne vedo kje in kako začeti. 

Glede na to, da akademija temelji na vedski astrologiji Djotiš/Jyotish, so seveda za lažje razumevanje v pomoč vsa znanja (tudi samoiniciativno raziskovanje), ki vključujejo zgodovino, geografijo, znanost, medicino, ekonomijo, umetnost, ezoteriko, filozofijo ipd. 

Komu je namenjena akademija?

Namenjena je vsem, ki želijo povezati materialni in duhovni aspekt življenja ter zaživeti iz svoje duše. Nekateri tako obiskujejo akademijo za sebe, drugi zato, da vključijo pridobljena znanja v svoje delo oz. poklic, ki ga opravljajo (znanja, ki jih predajam je možno vključiti povsod, saj so to znanja, ki so srčne narave in niso namenjena špekulacijam ipd.).

Ne glede na to, kar opravljaš po poklicu (npr. strežeš v lokalu in pripravljaš odlične kapučine ali vodiš podjetje z nekaj zaposlenimi), ti bo obisk akademije pomagal priti vse bolj do sebe in tako razviti čimbolj čuječ in sočuten odnos do sebe in posledično do sveta okrog tebe. 

Za dodatna vprašanja o izobraževanju sem na voljo na email naslovu info@merryfullife.si ali na gsm: 051/321-353.

 

“Srčno vabljen/a na potovanje k sebstvu.” 
Marijana

;

Prijavni obrazec

Prijavo z rojstnimi podatki pošljite preko spletnega obrazca na dnu strani. V okence “Zadeva” vpišite “Prijava na Akademijo – 1. letnik”, v okence »Sporočilo« vpišite vaš namen spoznavanja z znanji (npr. večje spoznavanje sebe, pridobiti določene odgovore zase, ugotoviti zakaj se mi določene zadeve dogajajo, imam težko leto za sabo ipd.). Dopišite tudi vašo trenutno zaposlitev in izobrazbo.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo