Filozofija vzhodnih kultur in astrologija sta v meni vzbudili zanimanje že v zgodnjih letih. Začelo se je v osnovni šoli s sposojanjem knjig o astralnem svetu, okultnih znanjih, raziskovanju budizma in sorodnih temah. Tudi šport je bil takrat zelo pomemben del mojega življenja.

 

ŠOLANJE

In čeprav me pozneje gimnazija ni kaj preveč zanimala, saj sem bila tudi upornik sistema, sem jo nekako dala čez…s pomočjo spoznavanja družbenih in humanističnih principov.

Svojo pot sem nadaljevala na Fakulteti za podjetništvo, saj mi je v tistem trenutku to pomenilo najboljši možni način izobraževanja o sistemu, ki ga živimo. Zanimanje za čustveno inteligenco, pomenu in namenu človeka na zemlji ter odnosa, ki ga imamo do svojega planeta, ni usahnilo.

Po večih izobraževanjih na praktičnih delavnicah, duhovni univerzi, učenju djotiša in vastuja, spoznavanja sveta energij, geomantije in trajnostnega razvoja sem se odločila, da svoje izkušnje povežem s svojimi izobraževanji.

Da sem se profesionalno in samostojno začela ukvarjati z osebnimi in poslovnimi svetovanji, ki govorijo o holističnem pristopu do človeka v odnosu do svojega bivalnega prostora in širše okolice, pa sem potrebovala kar nekaj let.

DELO

Delovne navade sem začela pridobivati že konec osnovne šole v gostinstvu. Kot diplomirana ekonomistka in pozneje magistra poslovnih ved sem opravljala delovna mesta kot “Event manager”, nato “Brand manager” za blagovne znamke višjega cenovnega razreda in nazadnje kot “Vodja marketinga” v finančnem sektorju.

V svojih več kot 10 – letnih delovnih izkušnjah sem imela možnost sodelovati z mnogimi mednarodnimi podjetniki (Evropa, ZDA, Južna Amerika), največjimi svetovnimi poznavalci finančnega sektorja in več 100 svetovalci, ki so potrebovali pomoč pri promociji ter poziciji na trgu.

Vsaka delovna izkušnja mi je prinesla ogromno znanja, možnosti za razvoj kreativnosti in estetike, obvladovanju različnih orodij in veščin v interakciji z ljudmi in sistemi ter poznavanje psihologije trge. Spoznala sem zgodovino delovanja celotnega zahodnega sistema in se seznanila z zgodovino več tisoč letnega razvoja na materialnem nivoju.

 

DANES

 

Neizmerno uživam v interakciji z ljudmi, potovanjih (nekaj Azije, Južne Amerike in Afrike sem že dala čez), sprehodih v naravi, spanju pod milim nebom, glasbi, plesu, spoznavanju različnih kultur, filozofiji tao, tišini, umetnosti preprostosti ter prebiranju psiholoških, filozofskih in duhovnih knjigah.

Trudim se ohranjati notranji mir v vse bolj nemirnem svetu in prispevati k dvigu kolektivne zavesti.

|

Kot svetovalka in coach (mentorica) danes povezujem...znanja zahodnega in vzhodnega sveta.

Obe strani imata izredno pozitivne plati, ki jih je vredno spoznati in osvojiti. 

Seveda je vse process. Tega se sama zelo dobro zavedam. In ja, učimo se celo življenje. Tudi sama sem spoznala, da ne rabim hiteti in vsega naenkrat osvojiti, saj se vse zgodi ob pravem času.

Verjamem, da osebno lahko marsikomu pomagam najti pot, s katere je morda začasno zašel in upanje, ki ga je morda izgubil.

S svojimi do sedaj pridobljenimi izkušnjami, znanji in prizemljenim delovanjem ti lahko pomagam odkriti tvoje sposobnosti, se povezati s temeljnimi vrednotami, osvojiti tehnike in orodja za izpolnitev strategije in dosego osebnih ciljev, boljši samopodobi ter sledenju notranjemu toku.

Vabljen/a, da spoznaš, da je danes vse točno tako kot mora biti in da se za naprej vse še da spremeniti. S pomočjo zavedanja o sedanjem trenutku in moči svobodne volje.

mag. Marijana Đukanović (Merry)
Mentorica za osebno rast in kakovost bivanja

Djotiš in vastu svetovalka
Life coach (življenjska mentorica)
Učiteljica mindfulness (čuječnost)

Dodatne informacije o izobrazbi:

Sem magistra poslovnih ved (zaključen podiplomski študij na fakulteti za podjetništvo – GEA College)

 

Za kvalitetno 3 – letno djotiš in vastu šolanje se lahko zahvalim Tini Pipan.
Dotična znanja so izjemno kompleksna in jih nadaljujem s prebiranjem dodatnih knjig itd., povezujem z ostalimi znanji.

 

Duhovna univerza v Ljubljani mi je bila v veliko pomoč pri spoznavanju duhovnega sveta, sveta energij, in astralnih nivojev.
Hkrati mi je bila veliko vzpodbuda k redni meditaciji…iskanju rešitev, odgovorov znotraj sebe.

 

Opravljeno imam licenco za MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction)
Mindfullness oz. slovensko čuječnost, ki sem jo imela možnost dodatno spoznati preko Inštituta IPSA v Ljubljani mi je pozneje omogočila opravljanje licence z eno najboljših učiteljic iz tega področja – Eluned Gold. Hvala Inštitutu IPSA.

 

Chris Walton me je podučil o tehniki Gama healing, za katero menim, da je ena izmed najenostavnejših in kvalitetnejših procesov za odpravljanje omejujočih prepričanj.

 

Trenutno se izobražujem pri Tadeju Pretnerju. Odlična dopolnitev k mojim obstoječim znanjem, in izkušnjam iz vidika kvantnih metod samorazvoja ter terapevtskih pristopov.

 

Razne delavnice in tečaji, ki sem se jih udeležila zaradi sebe 
Karmična diagnostika, razne meditacije, Bachove esence, NLP, marketing, kreativnost, oblikovanje, notranje opremljanje, de – cluttering (odpravljanje navlake v domovih), geomantija itd.