fbpx

“Pomemben mi je človek.
Pomembna mi je narava in človekov odnos do nje.
Pomemben mi je svet in naše bivanje na njem.
Pomembno je vse, ker vsi smo eno in eno je vse.”

© Merryfullife, živeti z navdihom

Filozofija vzhodnih kultur, okultna znanja in astrologija so v meni zbudili zanimanje že v zgodnjih letih. Izkustva v maternici in v ranih otroških letih (povezana so seveda tudi z življenjem mojih staršev, življenjem mojih prednikov in tudi mojimi prejšnjimi življenji) so me pripeljala do sposojanja knjig o astralnem svetu, spiritualnem svetu, okultnih znanjih, raziskovanju budizma in sorodnih temah že v osnovni šoli. Tudi šport, raziskovanje prehrane in raziskovanje sposobnosti in zmogljivosti lastnega telesa, je bilo takrat zelo pomemben del mojega življenja.

 

ŠOLANJE

Po gimnaziji sem svojo pot nadaljevala na Fakulteti za podjetništvo (GEA College), nato na Duhovni univerzi in 3 – letni šoli Djotiša/jyotisha – vedska astrologije in vastuja – vedska medicina za prostor. Opravila licenco za učiteljico Čuječnosti (Mindfulness) in zaključila šolanje pri Tadeju Pretnerju (poglobila znanje o kvantnih metodah samorazvoja ter terapevtskih pristopov). S pomočjo mentorskega programa, pod vodstvom Bebe Splichal (Nova Šola), sem poglobila znanja in prakso za vstop v biopolje človeka – pridobila naziv Terapevtka naravnega zdravljenja – reikistka (mojstrica in učiteljica reikija).

Po različnih znanjih sem posegala tudi na mnogih praktičnih delavnicah in tečajih, ki so temeljile na osebni rasti, čustveni in duhovni inteligenci, psihologiji ljudi, marketingu, NLP-ju, spoznavanju sveta energij, geomantije in trajnostnega razvoja.

DELO

Delovne navade sem začela pridobivati že konec osnovne šole v gostinstvu, v Avstriji. Ob vrnitvi opravljene prakse na Škotskem, sem pri 23-ih pričela z delom “Event managerke” in pri 24-ih “Brand managerke” za blagovne znamke višjega cenovnega razreda. Pri svojem 25-em letu, tik pred svetovno finančno krizo (leta 2008), sem vstopila na delovno mesto “Vodje marketinga” v finančnem sektorju – trg plemenitih kovin. Moja glavna zadolžitev je bila ozaveščanje o ozadju delovanja finančnega sistema in zaščiti premoženja posameznika.

V svojih več kot 10 letnih delovnih izkušnjah v zahodnem sistemu, sem imela možnost sodelovati z mnogimi mednarodnimi podjetniki, svetovno znanimi poznavalci in raziskovalci “ozadja” gospodarskega in finančnega sektorja ter več kot 100 svetovalci, ki so potrebovali pomoč pri promociji in poziciji na trgu. Skozi tovrstno delo sem spoznala več 1000 letno delovanje zahodnega sistema, medtem ko sem vzporedno posegala po vzhodnih znanjih in spoznanjih ter z njihovo pomočjo iskala odgovore za moja osebna izkustva, povezana z izkustvi in razvojem naše civilizcije.
;

PRELOMNO LETO 2011/2012 - dušni (po)klic

Večji zasuk v mojem življenju pripisujem obdobju 2011/2012, ki sem ga preživela v Afriki, v Gani.

 

Ob vrnitvi v Slovenijo sem doživela močan uvid v kolektivno zavest oz. zlitje zavesti, kar me je močno pretreslo in za nekaj časa pahnilo v depresijo. V tistih mesecih sem ozavestila, da sem izgorela tudi na delovnem mestu.

 

Navzven se to ni videlo, saj se nisem popolnoma zaprla ali dokončno “zlomila”…je pa moj duh nekako capljal za mano (vsaj tako sem se počutila – nekako odtujeno in razdvojeno znotraj sebe). V tistem času sem tudi živela bolj v samoti, na vasi, ob jezeru. Ob vsakem novem spoznanju sem si mislila: “Kaj nam ni jasno?”, “Zakaj to delamo?” in “Ali sploh obstaja rešitev?” sem se spraševala vsak dan, vezano na različna področja življenja naše civilizacije. Nekje 2 meseca sem skoraj vsak dan po službi, kjer sem delala tudi po 12 ur in več, se ob vrnitvi domov utrujena od vsega, zjokala. Dogajalo se je intenzivno sidranje informacij, soočanje s svojimi strahovi in sprejemanju sveta takšnega, kot je.

 

Kljub predhodnim izkustvom, potovanjem, izobraževanjem, prebranim knjigam in vse večjemu vleku k bolj umirjenemu in čuječemu delovanju v življenju je bila energija v Afriki močnejša in nujno potrebna, da sem slišala svoj dušni (po)klic. Vsaj za mene osebno je bilo to potrebno. S pomočjo Ghane, s katero sem imela prvi stik že v osnovni šoli preko dopisovanja, se je začel intenziven prehod v zavesti, iz občutka nemoči, žalosti in jeze v ljubezen, srce in sprejemanje.

;

Leta 2016 je kot posledica osebnih sprememb in tranzicije, luč sveta ugledala Merryfullife

V tem letu se mi je ponovno resetiralo življenje.

 

Končalo se je partnersko razmerje, ponovna selitev – tokrat iz 9. nadstropja v pritličje, dokončno pustila službo (na začetku moje samostojne poti sem bila še nekaj časa zaposlena kot vodja marketinga) in se sama odpravila na pot v Južno Ameriko, država Čile. Potovala sem z nahrbtnikom, od puščave, navzdol do Patagonie. Bivala sem na samotnih koncih, v puščavi in v mestih. Na poti sem spoznala ogromno čudovitih ljudi. Z nekaterimi smo se našli za več dni na poti, čeprav večino časa mojega potovanja so bili to bolj mimoidoči z globokimi vtisi. Tam me je ponovno prevzela tudi narava, kjer so hribi, jezera in reke veliko večje.  Država me je poklicala že tri leta prej, preden sem jo obiskala. Celotno leto je bilo dokaj intenzivno seveda, a osvobajujoče.

 

Da sem šla sama na pot na drugi konec sveta niti ni tako “tuja” izkušnja, saj sem potovala daleč že prej (sicer v družbi), več let živela sama, marsikaj počela sama in tudi marsikam šla sama.

 

Nisem pa samotarka. Bolj raziskovalka življenja in se rada tudi podružim.

|

Kot intuitivna in energijska terapevtka povezujem...znanja zahodnega in vzhodnega sveta, materialnega in duhovnega.

Hvaležna sem za delo, ki ga opravljam, saj so vanj vključena nenehna raziskovanja, nova (spo)znanja, spremembe, srčen razvoj in napredek v zavesti. Kot predavateljica in učiteljica se vedno nekaj novega naučim od učencev in učenk, medtem ko skozi individualno delo spoznavam stotine različnih zgodb in ljudi, ki jim osebni posveti, energijske terapije ali energijsko čiščenje, načrtovanje in urejanje njihovih prostorov pripomorejo k osebnem razvoju in kvaliteti življenja. Ni lepšega občutka od zadovoljnih pogledov in toplih besed ljudi, ker sem jim lahko pomagala na njihovem delčku poti – na poti samospoznanja, samorazvoja in samorealizacije.

 

Veliko svojega življenja sem preživela tudi v tišini. Ta mi je omogočila stik s svojim srcem, dušo in višjim jazom. S pomočjo čuječega delovanja sem sprejela svojo občutljivost za svoj dar in spoznala, da sem intuitivna empatinja. Pomagam razumeti in ozavestiti določene misli in občutke, se povezati s srčnimi željami, delovati v življenju s pomočjo intuicije in v skladu s potjo duše.

 

Po navdih grem na potovanja. Zunanjih, po svetu, je bilo kar nekaj, medtem ko je tistih notranjih bilo in še vedno je veliko več. Močno sem povezana z živalmi in naravo samo že od otroških let, kar mi je približalo okultna znanja in znanja šamanizma. Nisem versko opredeljena. Zanimajo me različne kulture, stara znanja in povezanost človeka, narave in prostora na energijski ravni. Povezanost mikrokozmosa z makrokozmosom.

 

Uživam v glasbi, plesu, jogi, taiji-ju, prebiranju knjig, druženju in tišini – najboljši kombinaciji za sprostitev. Ustvarjam zgodbe in koncepte, ki pripomorejo k osebni rasti, dvigu zavesti in duhovnemu napredku.

“Človek rabi znanje, ki ga spravi v delovanje, da bi mu prineslo spoznanje. 
S spremembami v sebi, spreminja tudi svet okrog sebe.”
© Merryfullife, živeti z navdihom.

Sem del zelo velike družine – mati je najmlajši in 8. otrok, oče je najmlajši in 4. otrok. Kot mlada najstnika sta prišla v Slovenijo in ustvarila družino. Jaz sem 3. otrok. Starejša sestra je preminula pri 3-eh mesecih svojega življenja. Starejši brat mi je omogočil mesto tete trem čudovitim otrokom.

Vsa navedena izobraževanja in nazive navajam le kot pripomoček k razumevanju mojega dela. Načeloma se z nobenim nazivom ne poistovetim. Izkustva in samo delo so mi prinesla spoznanja, medtem ko so mi različna šolanja pomagala razumeti in ubesediti dogajanje (v meni in kolektivno). Delam v prvi vrsti intuitivno, saj sem tako tudi sprejemala svoje življenjske odločitve.

 

Marijana Đukanović
Intuitivna in energijska terapevtka

Informacije o izobrazbi
 • Magistra poslovnih ved (GEA College).

 

 • Tri letna šola djotiš/jyotish in vastu pri Tini Pipan.
  Kompleksna znanja poglabljam s prebiranjem dodatnih knjig, uporabo intuicije in izkustev. Povezujem z ostalimi znanji.

 

 • Duhovna univerza v Ljubljani.
  Duhovni svet, svet energij in astralnih nivojev. Redna meditacija.

 

 • MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) oz. COS (Celostno obvladovanje stresa) licenca
  Inštitut IPSA v Ljubljani in Eluned Gold (VB).

 

 • Kvantne metode samorazvoja in terapevtskih pristopov – Tadej Pretner.
  Šola osebne rasti.

 

 • Terapevtka naravnega zdravljenja – reikistka (mojstrica in učiteljica reikija); Poglobitev znanj in praktičnega usposabljanja za vstop v biopolje človeka
  Mentorski program pod mentorstvom Bebe Splichal – Nova šola
Delavnice in tečaji
 • Meditacije.
 • Mindfulness (Čuječnost).
 • Bachove esence.
 • Gama Healing.
 • Karmična diagnostika.
 • Taoizem, ajurveda in tradicionalna kitajska medicina.
 • Kvantne metode samorazvoja.
 • Terapevtski pristopi (brisanje vorteksov, delo na daljavo itd.).
 • Čustvena inteligenca, razvoj empatije in intuicije.
 • Človeško telo, sistemi in jaz.
 • NLP (nevro-lingvistično programiranje).
 • Marketing.
 • Kreativnost in oblikovanje.
 • Dom in poslovni prostor (notranje opremljanje, de cluttering – odpravljanje “navlake”, energijsko čiščenje prostorov).
 • Trajnostni razvoj in geomantija.