fbpx

YANTRE – vzpostavljanje ravnovesja v prostoru in nas samih

 

Tako, kot tečejo energije v nas samih, tako tečejo tudi v prostoru, kjer bivamo ali delamo. Zato je zelo pomembno kakšen je ta prostor. Lahko nas namreč podpira ali ovira.

Energije prostora se lahko uravnovešajo z geometrijskimi simboli, nameščenimi na določenih mestih prostora. Taka grafična orodja se v sanskrtu imenujejo yantra.

Yantre so grafične slike, ki vsebujejo različne barve, simbole in geometrijske like. Zajemajo določen princip (npr. Marsova jantra princip Marsa) in nam pomagajo pri vzpostavljanju ravnovesja na določenih področjih našega življenja. Yantre lahko obesimo na steno, v višini oči, na osebni oltarček, na polico itd. Vsaki yantri tudi pripada določeni del prostora v našem bivalnem ali poslovnem prostoru.

 

Yantre največkrat ponudim v primeru ugotovitve večih neravnovesij glede na Vastu analizo. Priporočam jo tudi ob težjih življenjskih obdobjih ali šibkosti določenega planeta glede na rojstno karto (djotiš/jyotish astrološko svetovanje).

 

Kompleksna geometrija yanter

Uporabljajo se v geomantiji, vzpostavljanju ravnovesja pri zemeljskih in magnetnih tokovih, energetskih silnicah v zemlji in okolju. Delujejo pomirjujoče in sproščujoče, saj je njihova primarna naloga uravnovešanje določenih principov in načel.
Vplivajo na izboljšanje kakovosti določenega področja našega življenja kot nas samih na čustvenem in mentalnem nivoju. So izjemno lepe, okrasijo in popestrijo marsikatero steno prostora.

Yantre so delo Marcusa Schmieke.

Pri yantrah se uporabljajo naslednji simboli:

GEOMETRIJSKI LIK / ELEMENT

KROG / voda

KVADRAT / zemlja

TRIKOTNIK / ogenj

DIAGONALNA ČRTA / zrak

VODORAVNA ČRTA / voda

NAVPIČNA ČRTA / ogenj

TOČKA / prostor

Za dodatne informacije, vprašanja ali naročilo yanter mi pišite na info@merryfullife.si. Brezplačno vam lahko na podlagi vaše rojstne karte pogledam, katero yantro bi bilo trenutno najbolj primerno namestiti v vašem domu ali poslovnem prostoru.

;

VASTU PURUSHA YANTRA (dobri duh prostora)

Po Vastu-ju se Vastu Purusha (dobri duh prostora) upodablja kot tok življenjske energije v našem domu ali poslovnem prostoru. Na SV je upodobljena glava (pritok življenjske energije) Vastu Purushe, na JZ pa noge (izguba življenjske energije).  

V kolikor se odkrije določeno neravnovesje v vašem stanovanju ali v vaših poslovnih prostorih npr. določen objekt, soba ali vhod nima najboljše pozicije, lahko za odpravo neravnovesja uporabite Vastu Purusha yantro.

Postavitev: Po Vastu-ju se jo priporoča dati na severno ali severovzhodno steno stanovanja ali sobe. Glava Vastu Purushe naj gleda proti S ali SV. Če v prostorih obstaja več pomanjkljivosti, lahko postavite yantro nad glavni vhod stanovanja ali poslovnega prostora. Enako velja za vhod, postavljen na npr. južnem ali zahodnem delu stanovanja. 

Pomaga pri: Vse splošnih neravnovesjih. Vzpostavlja pretočnost življenjske energije v prostoru. Izboljša kvaliteto bivanja. 

Dimenzija: 18 x 18 cm

Cena: 18 €

Shri YANTRA

Shri Yantra je ena najstarejših kompleksnih geometrijskih simbolov človeštva. Medtem ko se v Indiji že tisoče let uporablja v meditaciji in verskih obredih, danes vzbuja zanimanje znanstvenikov različnih disciplin.

Ameriški fizik Patrick Flanagan je ocenil starost na več kot 12.000 let. Energetski učinek yantre na subtilnem področju naj bi bila tako močna kot gradnja piramide (70-kratna velikost). V skladu s to izjavo bi imela Shri Yantra velikosti 3 x 3 centimetra večji energetski učinek kot piramida velikosti 2 x 2 metra.

Izjemen energetski učinek je odvisen od natančne geometrijske predstavitve. Geometrija Shri Yantre kaže zanimive matematične odnose, ki kažejo na visoko raven razvoja antične indijske kulture na področju praktičnih naravoslovnih znanosti. 

Postavitev: Po Vastu-ju se jo priporoča dati na severno ali severovzhodno steno stanovanja ali sobe. 

Pomaga pri: manjkajočemu S ali SV, preveč obteženemu S ali SV delu stanovanja. Vse splošno privablja obilje, srečo in uravnava pretočnost energij. 

Dimenzija: 18x18cm

Cena: 18 €

MAHAPURUSHA YANTRA

Krona vseh vasatskih yanter. Idealna je za meditacijo in ustvarjanje duhovnega centra v stanovanju. Zato jo lahko postavite v središče sobe ali na svoje osebno mesto za meditacijo. Mahapurusha Yantra je močan simbol in odraz duhovnega in materialnega vesolja. 

Dimenzija: 18 x 18 cm

Cena: 18 €

MERKURJEVA YANTRA

Merkur je simbol komunikacije, posredovanja in mladostne energije.   

Postavitev: Na S in SV, kjer vstopa življenjska energija. V primeru, da energija ne more vstopiti brez ovir (npr. zelo obtežen S ali SV). 

V primeru neravnovesij/postavitve prostorov:

 • Kuhinja na severu.
 • Smeti na severu
 • Skladiščenje na severu
 • Vrata ali vrata na severu kažejo proti severozahodu
 • Visoka drevesa ali stavbe na severu
 • Na severu ni nobenega okna 

Izboljša: področje komunikacije, posredovanja, pisanja in transakcij. Uporablja se v primeru: dolgov, finančnih težav, stresnih situacij, šibkega živčnega sistema itd.
Spodbuja: inteligenco, razmišljanje, komunikacijo, vzpostavljanje stikov, duševno in intelektualno fleksibilnost, spomin, jezike in pridobivanje bogastva.

Dimenzija: 18 x 18cm

Cena: 18 €

LUNINA YANTRA

Luna predstavlja naše misli in čustva. Njeno mesto predstavlja severozahod prostora. Luna je povezana z energijo mater in žensk. V primeru na splošno oslabljene ženske energije, jo je primerno postaviti na SZ stanovanja. Prav tako se jo priporoča v primeru, da v prostoru pogosto pride do čustvenih motenj.

Postavimo jo na SZ steno stanovanja ali sobe in v primeru neravnovesij:

 • Spalnica na severozahodu. 
 • Severozahod je preveč obtežen.
 • Kuhinja na severozahodu.
 • Finančnih nihanj, duševne izčrpanosti, samopomilovanja, težav z ženskami (tudi za ženske), izredno močne moške energije, preveč toplote in ognja v telesu (ima učinek hlajenja).

Pomaga pri: občutek odgovornosti, pripravljenost na pomoč, nesebičnost, pozornost, milost, predanost, notranjo lepoto, sposobnost, da slišite vaš notranji glas, odnos do matere, širjenje zavesti, večanje intelektualnega in duhovnega obzorja, splošno dobro počutje, podpora prsnem košu, pljučih, limfatičnemu sistemu, notranjim reproduktivnim organom žensk, želodcu, cirkulaciji, psihi, 6. čakri.

Dimenzije: 18 x 18 cm

Cena: 18 €

SATURNOVA YANTRA 

Saturnova energija je povezana z uslužnostjo, strpnostjo, mirom, meditacijo, pomoči nemočnim ipd. 

Na zahodno stran stanovanja ali sobe jo postavimo v primeru neravnovesij: 

 • Glavni vhod je na zahodu.
 • Zahod je odprt (veliko oken).
 • Finančne izgube, previsoki izdatki, nizki dohodki, težave na sodišču, težave z oblastmi in delodajalci, lenoba in trmoglavost. 

Pomaga pri: miru, razumu, samokontroli, velikodušnosti, intuiciji, potrpežljivosti in vztrajnosti. 

Dimenzije: 18 x 18 cm

Cena: 18 €

MARSOVA YANTRA

Pozicija marsa je na jugu bivalnega ali poslovnega prostora.

Zantro postavimo v primeru neravnovesij: .

 • Južni del preveč odprt (okna).
 • Južni del vsebuje vodo ali pa so pod njim podtalne vode.
 • Vhod je na jugu. 

Pomaga pri: krepitvi moške energije, uravnovešanju prekomerne impulzivnosti, agresije, zasvojenosti s pitjem, epilepsije, nesreč ipd. Spodbuja produktivnost; resničnost, resnost, odločnost, natančnost, vztrajnost, mehanične spretnosti in telesno moč.

Dimenzije: 18 x 18 cm

Cena: 18 €

VENERINA YANTRA

Področje Venere je na JV delu bivalnega ali poslovnega prostora. Na tem področju domuje tudi element ognja.

Postavimo jo na JV stran v primeru neravnovesij:

 • Spalnica na JV.
 • Jugovzhod je odrezan ali blokiran.
 • Primanjkljaj elementa ognja na JV.
 • Na jugovzhodu je voda.
 • Kopalnica na JV.

Pomaga pri: premočni moški energiji, notranjih nemirih, pritoku obilja, ublažitvi težav z lastnino in naložbami, težavah z dekleti v puberteti in težavah z očetom (za dekleta). Spodbuja dober videz, srečo, umetniško naravo, uspeh, priljubljenost in žensko energijo tudi pri moških. Pomoč med nosečnostjo.

Dimenzija: 18 x 18 cm

Cena: 18 €

SONČEVA YANTRA

Pozicija sončeve yantre je na vzhodu.

Postavi se jo v primeru neravnovesij:

 • Če so stene na na vzhodni strani obtežene s težkimi omarami ali drugim težkim pohištvom. 
 • Če so moške energije v hiši oslabljene.
 • Pomanjkanje vitalnosti.
 • Na vzhodu ni nobenega okna.
 • Spalnica je na vzhodu.

Pomaga pri: povečanju vitalnosti, zmanjševanju depresije, arogance in zavisti. Spodbuja velikodušnost, preprost način življenja, razumevanje, iskrenost, strpnost, sprostitev, navdušenje pri delu in duševno moč.

Dimenzija: 18 x 18 cm

Cena: 18 €

JUPITROVA YANTRA

Jupitrova energija ponazarja znanje, duhovnost, učitelje, srečo ipd. Pozicija jupitra v bivalnem ali poslovnem prostoru je na severovzhodu.

Postavimo jo na SV prostora v primeu neravnovesij:

 • Če je na SV stranišče, shramba ali druge težke ali umazane stvari.
 • Če na severovzhodu ni oken ali je blokiran z visokimi drevesi ali zgradbami.
 • Severovzhod je temen in zaprt (obtežen s težkim pohištvom ipd.)

Pomaga pri: depresiji, tesnobi in malomarnosti. Spodbuja prijaznost, ravnotežje, srečo, etiko, iskanje partnerja, učenje in poučevanje, ustvarjalno inteligenco, duhovnost.

Dimenzija: 18 x 18 cm

Cena: 18 €

KETU YANTRA

Položaj Ketu yantre se nahaja na severovzhodu. Predstavlja subtilne motnje, ki kažejo na duhovno osvoboditev.

Postavitev na SV v primeru neravnovesij: 

 • Kuhinja, WC, spalnica ali smeti so na SV.
 • Severovzhod je temen ali zaprt.
 • Na severovzhodu ni oken.

Pomaga pri: strahu pred kačami, dolgovi, zatiranjem, izolacijo, spolnim nadlegovanjem, zmedenostjo, nesmiselnostjo, odrevenelostjo, zvišano telesno temperaturo. Spodbuja neodvisnost in duhovnost.

Dimenzije: 18 x 18 cm

Cena: 18 €

RAHUJEVA YANTRA

Na JZ jo postavimo v primeru neravnovesij: 

 • Precej odprt JZ (okna ipd.).
 • Kuhinja ali kopalnica na jugozahodu.
 • Vrata na jugozahodu.

Pomaga pri: nevroloških motnjah, težavah z odvisnostmi, kroničnemu nezadovoljstvu, kompleksih manjvrednosti, neutemeljenih skrbeh,  nepoštenosti, nezvestobi, pri frustracijah in mobingu v službi (tiranski šef). Spodbuja prestiž, priljubljenost, izpolnjevanje želja in tehnične talente.

Dimenzija: 18 x 18 cm

Cena: 18 €