fbpx
Na djotišu, vedski astrologiji, ki jo izvajam že več let in se je na individualni posvet oglasilo blizu 1000 oseb je napogostejše vprašanje “Partnerstvo” – ne glede na to, ali se je oglasila ženska ali moški.
 
Vsak odnos je seveda individualen. In o tem kako delujejo moški ali ženske ter kakšna naj bi bila in ne bi bila partnerstva niti nisem do sedaj veliko pisala oz. skoraj nič. No, sedaj se mi odpira, da začnem deliti tudi to…glede na moja izkustva, izkustva drugih ter vsa do sedaj pridobljena znanja, jasnovidenje in jasnočutenje in opazovanja. No, pa vstopila sem pred časom v obdobje Jupitra (dharma, sreča, duhovnost, duhovni učitelji, pedagoški procesi,…), ki je v osnovi tudi označitelj za “življenjskega partnerja” za ženske, pri moških je to Venera.
 
 
Ampak pustimo sedaj moja osebna izkustva in razlago skozi djotiš. O tem drugič, da ne bo predolg zapis. Dam tisto, kar lahko v danem trenutku, ko me nekaj “potisne”, da delim in ko nekaj govori skozi mene.
 
 
Pojdimo na vede, s katerimi sem se prvič spoznala v življenju, ki sem ga živela pred tem, na Tajskem, kot menih. Vzela sem razdelavo na 5 stopenj. Obstajajo tudi drugačne (npr. 7 stopenj glede na čakre, samo um bi lahko razdelali na različne dele itd.).
 
Ohranimo preprostost in če vam je v pomoč tale zapis, ga lahko prenesete v vse svoje odnose: družinske, partnerske, v službi in predvsem tudi odnos do sebe.
 
 

? 1. STOPNJA – FIZIČNI NIVO

Delovanje iz petih osnovnih čutil: okus, vonj, sluh, dotik in vid.
Delovanje na podlagi tega ne rabim razlagat se mi zdi.
 
 

? 2. STOPNJA – UM

 
Tu poteka ogromno procesov. Največ. Tu so misli, čustva, ego,…Večina izobrazbe je narejene na umski ravni. Tukaj nas boli. Tukaj smo zaciklani. Tukaj “dokazujemo” svoj prav ali ne. Tukaj delujemo zelo instiktivno (ženske imajo močnejši instinkt kot moški – gledano na spol).
Tukaj si govorimo:
“Jaz to hočem.” ali “Jaz to nočem.”
“Meni to je všeč.” ali “Meni to ni všeč.”
 

? 3. STOPNJA – RAZUM

 
Je nad umom. In mu velikokrat sporoča svoje védenje. Ampak odvisno od uma ali to sliši. Um ne sporoča razumu. Razum mogoče izgleda kot pasiven, saj je tam vse skladiščeno…ampak v bistvu je tukaj odgovor na tvoje vprašanje, ne v umu. Tukaj se vpraša, tukaj ne določaš “hočem-nočem”.
Vprašanje v razumu se glasi:
“Ali jaz to rabim?”
Tukaj se lahko obrneš v smer, da deluješ v skupnosti, s skupnostjo – povezano. To je bolj princip ženske energije. Ali pa sebično, v smislu “jaz sem center sveta”, ki vodi v osamljenost in nesrečo – moška energija.
Opomnik, da imamo obe energiji v sebi, moški in ženske. To je energetska razdelitev in ne na spol.
 

? 4. STOPNJA – JAZ – ATMA – DUŠA

 
Je nad Razumom. Iz razuma se dvignemo navzgor, do duše. In vmes (med dušo in razumom) potekajo procesi v smislu kako v “osnovi deluje zavest”…moška in ženska. Ženska bolj v smislu procesa oz. procesiranja (vstopi v sobo in bo takoj opazila vse – izgled sobe, predavatelja, ljudi,…), moški bo videl predavatelja. Tukaj lahko govorimo že o kakšnih “ciljih”, ki smo si jih zadali in usmerjenosti. V psihologiji sem opazila (lahko, da se motim), da temu rečejo ego, ker je govora o duševnem zdravju. To ni to. Duša ni ego. In duša govori skozi srce. Pika.
 

? 5. STOPNJA – VIŠJI JAZ – NADZAVEST

 
To ni podzavest ampak nadzavest. Višji jaz, ki se nahaja (gledano npr. po stopničkah navzgor) nad dušo.
V razumu naj bi se nahajalo samo nekaj % ljudi. V svetovnem merilu gledano. Meni to kar resonira. Glede na situacijo in stanje, ki ga živimo, kje smo evolucijsko, kako se obnašamo itd. Velika večina ljudi, več kot 95 % naj bi se ciklalo v umu. V razmislek, če ne drugega.
 
Objem ? Marijana
 

Stik z mano lahko vzpostaviš tudi preko spletnega obrazca.

Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

    Ime

    Priimek

    E-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo