fbpx

Ljudje smo čudovita bitja, ki si življenje zelo radi sami zakompliciramo. In ni ga človeka, ki nam lahko oteži življenje, kot si ga lahko sami. Sprejemanje in opuščanje…pa ne pride z lahkoto. 

 

Pri iskanju ljubezni, sreče, obilja ali blagostanja, nas konstantno spremljajo naša vzgoja, družbena pogojenost in vse tisto, kar mislimo, da smo mi sami, a velikokrat nismo. Živimo po nekakšnih predpisih, kako naj bi stvari potekale in kaj je prav in narobe. Pogosto sledimo in se naposled ujamemo…v pogojevanja, pričakovanja in odvisnosti. Nato pa smo začudeni, ker se stvari niso odvile tako, kot smo naučeni. In sprejemanje…je tisto zadnje, kar smo sposobni v praksi storiti.

 

Večina ljudi v slabih trenutkih pomisli na karmo, kot na nekakšno maščevanje. A karma ni maščevanje. Karma smo mi sami, vsi dogodki, občutki, doživljanja, strasti, nezadovoljstvo, sreča,…Karma je vse. Karma je naravni ritem, ki konstantno poteka in jo konstatno ustvarjamo. Od nas pa je odvisno na kakšen način se od danes naprej ustvarja. Torej, koliko dejansko premoremo sprejeti in se vprašati, če sploh razumemo situacije, da lahko udejanjimo sprejemanje.

 

Djotiš (jyotish) mi je ogromno pomagal pri razumevanju same karme. In danes jo ne vidim več kot samo »misli in delaj dobro in dobro se ti bo vračalo«. »Dobro« namreč vsak po svoje interpretira…zakaj, pa sem napisala že v uvodu tega članka. In če se nam zgodi krivica po našem mnenju, že ne mislimo več tako dobro, kajne? Dodatni šok pa doživimo, ko nekdo drug misli, da se nam pravzaprav ni zgodilo nič katastrofalnega ali celo, da je prav, da se je to zgodilo…in sedaj gremo lahko brez velikega bremena naprej v življenju. Resnično čudaško…bi lahko rekli.

 

Kaj je tisto, kar včasih ne vidimo, a je nujno potrebno za povečanje svobodne volje znotraj naše karmične popotnice?

Po djotišu naj bi si sami izbrali marsikaj v našem življenju, kot npr. starše. Oni naj bi bili idelani za vse tisto, kar smo si zadali, da gremo čez v tem življenju. A ne samo starše, tudi sorodnike, prijatelje, kariero, partnerje itd. In celotna djotiš karta je pravzaprav karmična popotnica, ki popolnoma naravno prikazuje zaplet in razplet dogodkov na določenih področjih življenja. Dodatno nam kaže naše dojemanje sveta na umski, čustveni, fizični in dušni ravni. Na nek način smo si tako tudi izbrali, da smo npr. občutljivi, da si globoko v sebi želimo duhovno partnerstvo, da je nujno, da imamo otroke, da postanemo uspešni v karieri itd. Tudi to, da doživimo določene neuspehe, ovire in težave. Vse v sklopu naravnih ritmov, naše karmične popotnice.

 

Djotiš (jyotish) nam pomaga, da dojamemo, zakaj se nam nekatere stvari dogajajo. Postane nam bolj jasno. In človek potrebuje »jasnino«, da lahko določeno stvar ozavesti. In šele nato, ko ozavestimo, lahko spustimo in se karmično tudi razrahljamo in povečamo svobodno voljo. Velikokrat ne vidimo česa se držimo »kot pijanec plota« in zakaj to pravzaprav ni dobro za nas…a že v osnovi pretirane navezanosti niso dobrodošle. In sprejemanje? Ja, to pride po razumevanju. Zato je v veliki večini ljudem težava sprejeti, saj niso ponotranjili z razumevanjem.

 

Svobodna volja je tista, ki nam omogoča, da spremenimo naše razmišljanje in odnos do nečesa. Da doživimo določene stvari drugače. In nato ni potrebno iti čez trnovo pot, saj smo znotraj naše karmične popotnice nekaj spustili, prečistili in spremenili…sebe in posledično tudi okolje. Svobodna volja se velikokrat skriva v možnosti izbire. 

Z ljubeznijo,
Marijana


P.s. Za osebno svetovanje – djotiš, me lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca.

Objavam lahko sledite na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo