fbpx
Nikola Tesla, človek mnogih idej in spoznanj, inovator, fizik in izjemna osebnost, ki nam je približal pojem energij, je dejal: “Če želiš razumeti vesolje, raziskuj več o pomenih energije, frekvence in vibracije. 

Človek je energijsko bitje v konstantni povezanosti z energijami v svoji okolici. V svojem domu, v naravi, z drugimi živimi bitji. Vsepovsod smo vpeti in s tem tudi povezani, na energijski ravni.

 

V našem domu in tudi delovnem prostoru preživimo kar nekaj časa. In glede na to, da ima prostor tudi energijo, je pomembno v kakšni energiji bivamo.

 

Vastu, hindujska znanost nam govori ravno o tej energiji, o povezanosti človeka s prostorom. Obstajajo osnovne smernice in tiste bolj kompleksne. Pri vastuju upoštevamo splošno ureditev prostora in človekovo usklajenost s prostorom. Za čim bolj natačno analizo se tako vzame tudi rojstne podatke osebe, ki biva v določenem prostoru ali dela.

Kateri so potrebni koraki za analizo vašega doma ali poslovnega prostora?

 

1. Osebni obisk

Najboljše je, če si najprej ogledam prostor ali zemljišče. Ne gre samo za točne izrise na tlorisu temveč tudi za prehod med prostori, opremljenost prostorov, osebne zaznave, okolica prostora itd.

2. Analiza prostora – Izračuni in izirisi

Doma opravim točne izrise na tloris, ki ste mi ga prehodno posredovali. Izrišem primerne oblike prostora in osnovnih smeri neba, osebne točke, energijske tokove ter osebne usmeritve.

Spišem osebne ugotovitve ter predloge za podporo prostoru.

3. Svetovanje

Najboljše, če je na domu, saj se lahko konkretno pokaže mesta, kjer bi bilo potrebno kaj spremeniti. Dolžina pogovora je odvisna tudi od velikosti nepremičnine, zahtevnosti sprememb ipd. Po pogovoru doma še enkrat pregledam spisano, upoštevam dogovore ter dopišem skupne ugotovitve.

V roke prejmete:

a) Tloris z izrisanimi smermi neba, osebnimi točkami in energijskimi tokovi.

b) Analizo obstoječega stanja (prednosti, ugodnosti, primankljaji, slabosti ipd.)

c) Navodila za podporo posameznemu prostoru in posameznimi osebnimi točkami.

d) Praktične vastu napotke

 

Vastu svetovanje je podroben vpogled v usklajenost našega prostora z naravnimi ritmi. In tako kot lahko v nas samih obstajajo neravnovesja, tako se to lahko odraža tudi v našem prostoru.

 

Z vastujem se ta neravnovesja popravijo, primakljaji pa podprejo. Vzpostavi se pretočnost, ki nam pomaga do boljšega počutja, odnosov in vsesplošnega obilja.

Z vastujem sam prostor zadiha in posledično tudi vi z njim. 🙂

P.s. Za Vastu svetovanje me lahko kontaktirate preko spodnjega obrazca.

    Ime

    Priimek

    E-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo