fbpx
Včasih si ne znamo razložiti od kod prihajajo. Lahko so to občutki drugih (kolektivno stanje) ali tvoji lastni, ki so vezani na tvojo osebno pot. V vsakem primeru je tudi kolektivno stanje povezano z nami samimi oz. je odraz nas samih. In ravno to kolektivno “pritisne” točno tja, kjer mi sami, za svojo osebno pot, razberemo nadaljnje korake.
 
Meni je za razbiranje teh stanj (osebno in kolektivno) velikokrat v pomoč vedska astrologija – djotiš. V preteklosti mi je tako npr. pomagala si priznati, da sem zaradi postavitve treh planetov v 8. hiši (v natalni karti) zelo občutljiva. V osmi hiši se poleg naše občutljivosti nahajajo tudi preobrazbe, smrt, astrologija, magija, jasnovidnost, misticizem,…
 
Če želim pogledati kaj se dogaja z mislimi in čustvi posameznika, pogledam kje se nahaja Luna. Ona je tudi predstavnica našega uma, srčnosti, empatije, sočutja in srca. S pozicijo lune v natalni karti se vidi kam je usmerjen tvoj um in kje si s srcem.
 
Torej, eno so tvoja doživljanja, dodatno pa tvoje doživljanje popestri kolektivno. To se vidi s pomočjo tranzitov oz. stanja na nebu.
 
Kolektivno gledano se iz vidika žalosti, pasivnosti, depresije in nemoči pogleda kje se trenutno nahajata Luna in Saturn,…5 aprila je tako Luna vstopila v znamenje kozoroga, ki ji je sovražno znamenje že po osnovni naravi, saj mu vlada Saturn. Da je vse skupaj dodalo težo je to, da se v tem znamenju nahaja tudi Saturn, ki je predstavnik težkega dela in žalosti. To je najtežja kombinacija iz vidika doživljanj, navedenih na začetku.
 
To stanje tudi hitro mine, saj se Luna v posameznem znamenju nahaja malo več kot dva dneva, medtem ko Saturn v istem tiči dve leti in pol. Naj omenim, da se Saturn v znamenju kozoroga počuti odlično (tam ostaja do 17.1.2023), Kljub svoji osnovni naravi, ki ponazarja težko delo, v znamenju kozoroga pokaže svoje kvalitete (meditacija, tišina, mir, stik s podzavestjo, vztrajnost, disciplina, izkustvena duhovnost,…).
 
Torej, eno je v rojstni karti kje imaš pozicijo Lune in Saturna, drugo je kje se trenutno nahajata na nebu (kolektivno stanje).
 
Torej povezanost tebe s kolektivnim se vidi na način, da se pogleda kje se v rojstni karti nahaja znamenje kozoroga (v kateri hiši izmed 12-ih). Vezano na tisto hišo in področja, ki so v njej (npr. če je to 10. hiša – posel, kariera, zunanje aktivnosti,…), so te lahko pospremile žalostne misli in občutki.
Ko to pišem, popušča. Luna ob 11:30 preide v znamenje vodnarja.
 
Objem 🙏 Marijana
 
 
Foto: Unsplash – Simon Godfrey

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo