fbpx

Obstaja mnogo pregovorov ali rekov, ki govorijo o dobrih delih, njihovemu pomenu in namenu. O tem, da se “dobro z dobrim vrača” in dejstvom, da ko človek pomaga človeku, se dobro počuti. Ta občutek, da si bil resnično »koristen« za nekaj globljega, ti dejansko da nekakšno življenjsko energijo, spoznanje in notranje zadovoljstvo.

 

DOBRO DELO KOT PREVENTIVA

Mnoge kulture, filozofije in vere govorijo o dobrih delih kot o nekakšni preventivi, ki nam pomaga rahljati karmične vozlje in ublažiti težje preizkušnje s katerimi se soočamo v življenju. Dobro delo krepi človeka, ki hkrati dviguje vibracijo dobremu. Več ko je dobrih del in dobrih misli v človeku samem in do sočloveka, večja je tudi kolektivna zavest dobrega.

 

V djotišu, vedski astrologiji so dobra dela za skupnost ena izmed najmočnejših prevetiv za rahljanje naše zahakljanosti. Pri analiziranju rojstne karte se tudi dobro vidi kje smo šibki. Če je npr. naš Mars šibek, je priporočljivo narediti nekaj dobrega za ljudi, ki so povezani z marsovim načelom (npr. za gasilce). Če se nahajamo v Venerinem življenjskem obdobju in nam venerina energija predstavlja določene izzive v življenju, je priporočljivo postoriti kaj dobrega za umetnike itd. Skratka, nivojev je ogromno, za različna področja našega življenja.

 

Vseh 9 planetov (grah) povezujemo tudi z določenimi dnevi v tednu. Zanimivo je tudi, da so v določenih jezikih dnevi poimenovani po planetih (npr. v angleščini, španščini itd.). Vsak dan namenjamo določenemu planetu, njegovim načelom in s tem povezanimi dobrimi deli.

 

PONEDELJEK – LUNA (CHANDRA)

Luna (Čandra) je povezana z materami. Je princip čustev, zaščite in intuicije. Za uravnovešanje lunine energije je dobro narediti kaj za matere samohranilke.

 

TOREK – MARS (MANGAL)

Mars (Mangal) je povezan z ognjem, pogumom, akcijo in preobrazbo. Osebe, povezane z Marsom so gasilci, zdravniki, vojaki, policaji…

 

SREDA – MERKUR (BUDH)

Merkurjev dan je sreda. Njegov pomen pa v prvi vrsti pripisujemo komunikaciji, organizaciji, posredovanju, učenju,…Merkur je prav tako povezan z mladino. Donacija ali pomoč mladostnikom in ustanovam v katerih bivajo ali preživljajo čas, je vsekakor dobrodošla.

 

ČETRTEK – JUPITER (GURU)

Jupiter je povezan z znanjem, izobraževanjem, šolskimi ustanovami, Donirajte knjige.

 

PETEK – VENERA (ŠUKRA)

Venera je lepota, ljubezen, umetnost, ženstvenost in finance. Karkoli, kar bi pripomoglo umetnikom in ženskam. Podarite kaj sladkega ali šopek rož.

 

SOBOTA – SATURN (ŠANI)

Santurn je povezan z ljudmi iz dna socialne lestvice (finančno), starejšimi in osebami s posebnimi potrebami. Saturnova energija je uslužna, skromna in potrpežljiva, povezana z mirom in tišino.

 

NEDELJA – SONCE (SURYA)

Sonce predstavlja našo osebnost, status ego in telo. Povezana z njim so dobra dela za državne ustanove, sodelovanje v projektih in vladnih organizacijah, na splošno delo za skupnost, v dobro družbe. S soncem so povezane tudi vse verske ustanove, duhovni centri in organizacije duhovne narave.

 

RAHU IN KETU (SOBOTA)

Rahu in Ketu, ki ju v djotišu poznamo pod senčna planeta in prikazujeta našo karmično os. Našo preteklost in pretekla življenja na eni strani in sedanjost na drugi.
Rahu je povezan z domačimi živalmi (psi, mačke,..), Ketu pa z divjimi, nenavadnimi živalmi, plazilci, itd.

Dobra dela za skupnost naj nam ne bi bila tuja. Naj bo to finančna pomoč ali konkretna z dejanjem in delom.

Če zmorete finančno – donirajte toliko, da se vam ne bo zdelo malo. Kar se tiče dejanj pa izhajajte iz sebe. Vprašajte se kaj lahko storite trenutno? Vas zanima katero področje, ki bi ga bolj raziskali? Podpirate določene projekte, razmišljanja, razvoj? Kje se vidite kot dodatna pomoč?

V prihodnosti pa enostavno bodite samo bolj pozorni, saj vam priložnost za dobro delo lahko pride tudi samo nasproti. 🙂

Objem, 
Marijana

 

P.s. Za osebna svetovanja (djotiš, osebni coachingi in vastu) me lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca.

Objave lahko sledite na FB strani Merryfullife ali Instagramu?

    Ime

    Priimek

    E-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo