fbpx

GNEČA NA NEBU: 6 PLANETOV V ZNAMENJU KOZOROGA (9.2.-11.2.) ?

 
Ne ravno pogosto imamo na nebu pojave, ko se več planetov/grah stiska v enem znamenju/rašiju. Vseh osnovnih planetov je 7, nato sta še dva senčna (Rahu in Ketu). Skupaj jih je 9.
 
Iz vidika rojstne karte je seveda pomembno kje imaš postavljene planete. Rojstna karta je sestavljena iz 12-ih zodiakalnih znamenj in 12-ih hiš, znotraj katerih so razporejena znamenja po vrstnem redu. Vse ima svoje pomene (planeti, znamenja in nato hiše, kjer najdemo določena področja življenja).
 

Kaj pomeni VEČ PLANETOV V ROJSTNI KARTI V ISTEM ZNAMENJU? ? ☀️ ?

 
Tam, kjer imaš že v rojstni karti več planetov (torej znotraj iste hiše in znamenja), tam je gneča. Iz vidika izhodišča (tvoje rojstane karte) so seveda to področja, kjer se bo več in bolj intenzivno ti dogajalo tokom življenja. Torej, to ne pomeni, da se ti drugje ne bo dogajalo, ker je prazno…samo manj intenzivno. Težko bi doživeli vse lekcije in vsa področja v enem življenju intenzivno. ?
 
 

Kakšne ODNOSE KREIRAJO PLANETI MED SABO V ISTEM ZNAMENJU? ?

 
Skratka, če je več planetov skupaj v enem znamenju kreirajo različne odnose. Iz vidika osnovnih prijateljstev so si nekateri lahko prijateljski ali sovražni (npr. Sonce in Luna sta si ok, Sonce in Saturn pa ne ravno).
Nato so tukaj še pomembne stopinje. Če sta si dva planeta tako blizu, da sta skoraj na enakih stopinjah, se ustvari PLANETARNA VOJNA. Borita se za svoj prostor.
Na splošno pa gneča ponazarja veliko intenzivnost dogajanja tam, kjer se gnetejo planeti (v znamenju in hiši).
 
 

Kako se vseh 6 PLANETOV POČUTI V ZNAMENJU Kozoroga (9.2.-11.2.2021)? ?

 
Zelo je pomembno kako se v osnovi posamezni planet počuti v določenem znamenju. Če se počuti dobro, potem zna bolj ugodno delovati. Če ne, potem nekako ne ve kaj početi in kako…in se tudi neugodni aspekti lahko aktivirajo.
 
 • SATURN je v znamenje vstopil že januarja 2020. Kozorog je zelo zemeljsko znamenje in abstraktna načela privede v konkretno. Saturn, katerega osnovni pomen je težje delo, disciplina, asketstvo in vztrajnost, vlada kozorogu in se tukaj počuti dobro. Ostaja še leto in pol v tem znamenju.

 

 • SONCE se ne počuti ok v tem znamenju. Saturn tudi senči sonce, saj sonce predstavlja našo dušo, svetlobo, ego, avtoritete in državo. Dne, 12.2. zvečer preide v znamenje vodnarja.

 

 • VENERA, katere osnovni pomen je ljubezen, harmonija, predstavlja umetnike in obilje, se počuti nevtralno v znamenju kozoroga in lahko potencira materialno obilje. V vodnarja preide 21.1.2021.

 

 • JUPITER se nikakor ne počuti dobro v tem znamenju, saj s to pozicijo zasede najnižje dostojanstvo (Debilitacija). Vse do 6.4. lahko pričakujemo okrnjeno duhovnost, moralna načela in napačne ocene. Nato preide v naslednje znamenje, a se 14.9. ob svoji retrogradnosti vrne v znamenje kozoroga.

 

 • MERKUR je trenutno retrograden v znamenju kozoroga. Previdno v komunikaciji, z urejanjem papirjev, pri nakupu tehnologije, v trgovini in logistiki. Kar lahko počaka, naj počaka. Retrograden bo do 20.2. Ob retrogradnem merkurju ni dobro sklepati nekaj novega-velikega iz vidika merkurja. V znamenju kozoroga, ki zelo dobro prizemljuje, a se merkur ne počuti tukaj dobro, ostaja do 10.3.2021.

 

 • Nato je tu še naša predstavnica uma, naših misli, čustev, sočutja in empatije. LUNA se v posameznem znamenju nahaja malo več kot 2 dneva. Ravno 9.2. bo vstopila v znamenje kozoroga, kjer se ne počuti dobro. Ko sta saturn in luna v istem znamenju se na nek način ustvari “sade sati” efekt, kjer saturn pritiska na naš um. Lahko je prisotna psihična napetost, žalost, depresivna nagnjenja.
 
Prav tako imamo 11.2. ob 20:05 prazno luno oz. mlaj. Par dni pred njo smo malo bolj utrujeni in je čas bolj za pospraviti, se spočiti. Z novo rastjo lune, pride tudi več nove energije. ?
 
Če povzamem…vzemite si na easy te dni. Tudi to bo minilo. ?
 
Objem ? Marijana
 

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo