fbpx
Povezani. Močnejši in tisti na “vodilnih/višjih” položajih pomagajo šibkejšim in tistim na “nižjih” položajih.
 
Nihče ni več ali manj od drugega. Vsak ima svoje mesto glede na svoje sposobnosti. In vse sposobnosti so potrebne za zdravo, moralno in plemenito državo. V državi, kjer se utelešajo visoki ideali, v državi, kjer se daje pozornost na fizično, čustveno, psihološko in duševno (po poti duše, razvoju duha) stanje človeka/državljana.
 
Ljudje ustvarjajo državo in tisti, ki jo “vodijo” so odgovorni za počutje slehernega posameznika v njej. Spoštovanje razlik, saj vsaka prava država temelji na spoštovanju različnih sposobnosti posameznika. Tako mu lahko da tudi mesto, ki mu pripada. Le tako posameznik lahko izrazi svoje kvalitete, svoje sposobnosti, danosti in spretnosti. Plemenita država stremi k harmoniji in vsak, ki jo vodi mu mora biti to na prvem mestu. V nasprotnem primeru je interes le materialistično naravnan, kar pa človeku/državljanu ne omogoča razvoj njegove pristne narave, razvoju lastnega duha…po poti srca.
Eden od drugega se učimo. In če bi razdelili DRŽAVO na HIERARHIJO, kjer so na vrhu ZLATI ljudje, pod njimi SREBRNI, pod njimi BRONASTI in na dnu (teh je največ) ŽELEZNI bi iz vidika razmišljanja, da SMO VSI SKUPAJ ENO – solidarni, sočutni, se spoštujemo…potem bi zagotovili 360 stopinj zaokrožitev vseh informacij: od spodaj navzgor in nato navzdol. Tako, kot gremo iz zemlje proti nebu in nato prizemljujemo zavest.
 
Železni ljudje bi bili tisti, ki opravljajo bolj “preprosta” dela (proizvodnja, fizična dela, skrb za okolico,…) in skrbeli za materialno raven ter razvoj. Bronasti so trgovci in poskrbijo, da vsi dobijo tisto, kar potrebujejo – izmenjava. Srebrni posedujejo pogum, zmernost in sledijo pravičnosti. Zlati, tisti na vrhu pa potrebujejo slediti dharmi – pravi poti, duhovni poti, moralnim aspektom, poskrbeti za varnost in zaščito vseh “pod njimi”, za solidarnost, za pravičnost, za zdrav duh v zdravem telesu vsakega državljana.
Problem je nastal (v zadnjih dveh tisočletjih in ekstremno v zadnjih sto letih vse do današnjega turbo kapitalizma), ker se je glede na sposobnosti sistem “obrnil na glavo”. Mnogi zlati so se umaknili in na oblast so prišli tisti, ki bi glede na sposobnosti boljše delovali na mestu železnih ljudi.
 
Vladajo izkoriščevalci, ki jim je v interesu v največji meri le materialno obilje. To pa vemo, da ne prinese mir v srcu in mir v duši.
 
Zlati ljudje…še vedno je čas. Svetite. 💛
 
 
***

Stik z mano lahko vzpostaviš tudi preko spletnega obrazca.

Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

    Ime

    Priimek

    E-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo