fbpx
Vsak letni čas, ki se ustvari zaradi nagnjenosti zemljine osi in njenega vrtenja na poti okrog sonca, nosi svoj pomen. 
 
Seveda nimamo vsi 4-ih letnih časov in tisti, ki živimo na severni polobli smo z današnjim dnem vstopili v jesen, medtem ko na južni uživajo pomlad.
 
Stare civilizacije so vsekakor dale večji pomen naravnim ritmom in ciklom. Obe enakonočji (jesensko in pomladno) ter solsticija (zimski in poletni) so spremljali obredi, ceremonije in proslave z namenom, da se poslovijo od preteklega letnega časa in pozdravijo prihajajoče.
 
Osebno imam zelo rada jesen. Lahko bi rekla, da je to tudi moj najljubši letni čas (če bi že “morala” izbirati, saj mi je vsak letni čas po svoje blizu). Jesen prinaša nekakšen mir po aktivnem poletju. Sporoča nam, da je čas za žetev. Narava se nam pokaže v vsej svoji lepoti, različnih barvah in odtenkih ter nas nagradi s plodovi našega dela. Pokaže nam minljivost lepote in obilja, uči nas lepote spuščanja in odpuščanja.
 
→ NA DANAŠNJI DAN…🍂
 
na jesensko enakonočje in ko je noč enaka dnevu, se naše sonce (ki predstavlja jastvo, ego, telo, dušo itd.) nahaja v astrološkem znaku device (metodičnost, praktičnost, popravljanje, pospravljanje) in luninem ozvezdju Uttara Phalguni (vseh skupaj jih je 27), ki ima podobne lastnosti kot sonce (neusahljivi vir energije, neodvisnost in samostojnost).
 
V jesen tako vstopamo s pozornostjo na svoji individualnosti, razvijanju samozavesti, samozagotovitve in ustvarjalnosti. Pazljivo edino pri pretiravanju, da nas ne zanese vse do sebičnosti in napuha (negativni aspekt). Sicer me to zadnje niti toliko ne skrbi vsaj dokler se sonce nahaja v Uttara Phalguni (do 27.9.), ki je tudi izjemno nagnjena k pomoči drugim. Potem se sonce premakne v Hasto, ki nas uči odnosa med dajanjem in sprejemanjem.
 
Ko to pišem se tudi naš predstavnik komunikacije (Merkur) nahaja malo manj kot eno stopinjo stran od sonca, kar pomeni, da je skurjen (komunikacija težje steče, ni jasna). Dodatno naj opomnim, da je še vedno retrograden (do 2.10.), kar pa niti ni toliko problematično, saj je v svojem astrološkem znaku (devica), kjer doseže svoje najvišje dostojanstvo, imenovano Ekzaltacija (popravke, vezane na načela merkurja bo vsekakor lažje opraviti).
 
Vstop v jesen smo včeraj s skupino dušic, ki so trenutno na 8. stopnji vedske astrologije, pospremile z meditacijo. Predihale smo vse delčke telesa, pobrale razpršene delčke sebe, ki so ostajali morda nekje še v poletju, se sestavile skozi globoke vdihe in izdihe preko telega telesa in vzpostavile globlji stik s svojo notranjostjo in svojo dušo.
 
Želim ti barvito jesen in da te v tej barvitosti spremlja lahkotnost spuščanja in odpuščanja. 🍁
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo