fbpx

Glede na to, da dobim več emailov z zgoraj navdenim vprašanjem, »poskušam« podati odgovor v tem blog zapisu. Beseda »poskušam« pa seveda izhaja iz dejstva, da je to res težko opisati. Ker obstaja več načinov in nivojev branja karte, tudi ne morem zagovarjati vrstni red branja karte. Vse se odvija nekako mimogrede, način preučevanja karte, pogovora in svetovanja.


Djotiš (jyotish) svetovanje je vseživljenjsko svetovanje in nanj se ni potrebno posebej pripravljati.
Poteka osebno, lahko tudi on-line (Zoom, Skype, FB ipd.). Vse, kar potrebujete predhodno storiti je, da pošljete vaše rojstne podatke (ime, priimek-dekliški za ženske, datum, uro in kraj rojstva) in se naročite za posvet.

Pred vašim obiskom se pripravim. Vpogled v karto mi vzame določen obseg časa s tem. Področja, ki mi nekako pri analizi pridejo nasproti, še bolj poglobljeno preučim. Na samem posvetu postavim tudi vprašanja, dobrodošlo je seveda, da me vprašate tudi sami karkoli (vprašanj ni potrebno predhodno pošiljati…lahko pa jih, če želite). Svetujem aktivno poslušanje, spraševanje in zapisovanje, saj se večino informacij pozabi v treh dneh.

Po korakih bi klasičen posvet zajemal (imejte v mislih, da je to resnično bolj “okrnjeno” opisano):

1. Katero znamenje ste po djotišu

Prvotno najprej seveda pogledam vaše znamenje in katere so tiste osnovne značilnosti, ki vas opredeljujejo.

2. Katera graha (načela oz. energije) ste po djotišu

Vsako znamenje uteleša določeno graho. Izraz graha v djotišu uporabljamo za energije, ki jih s seboj prinašajo določeni planeti. Torej grahe so energije oz. načela znotraj planetov in znotraj nas samih – ni nekaj, kar bi na nas vplivalo ampak se aktivira znotraj nas.

3. Kako delujete na globljem, subtilnejšem nivoju?

Osnovna rojstna karta nam kaže zunanje nivoje oz. zunanjo, fizično manifestacijo. Nakšatra sistem omogoča vpogled v vaš subtilnejši, globlji nivo.

4. Katera področja so vam v življenju najbolj pomembna

Vaša rojstna karta je sestavljena iz 12 hiš in v vsaki izmed njih se nahaja določeno področje vašega življenja (znotraj posamezne hiše je več področij – npr. v 1. hiši ste vi kot osebnost, ego, telesni izgled, splošno zdravje,…).

Glede na to, da se zna 9 grah (energije oz. načela) umestiti v več ali manj hiš (npr. razpršena razporeditev po dvanajstih hišah ali pa je večina njih v eni hiši) je seveda že na prvi pogled razvidno kam teče vaša enrgija, na katerih področjih ste bolj ali manj aktivni, kakšen je vaš energijski ustroj itd.

5. Ali so te energije močne ali šibke in s čim so povezane?

Celotna karmična karta je pravzaprav vpogled v gibanje in kvaliteto energij. Osnovno kvaliteto se vidi že v rojstni karti, a tudi ta se lahko nagiba na šibkejšo ali močnejšo stran.
Vse se že globlje povezuje, odkrivajo se vzroki in posledice za določena področja, situacije itd.

6. V katerem življenjskem obdobju ste?

Energije (grahe) se skozi življenje aktivirajo različno oz. imajo svoj naravni vrstni red. Na posvetu se osredotočim na obdobje, ki ga trenutno živite in na čem je najbolj pomembno, da trenutno delate.

7. Dodatne področne karte

Za mnoga pomembnejša področja v našem življenju (partnerstvo, posel, prihodki, uspeh, sreča,…) obstajajo dodatne karte. Nekatere že predhodno sama pogledam, nekatere na samem svetovanju.

8. Kakšni so trenutni tranziti in kako to vpliva na vas?

Ko govorimo o tranzitih planetov, govorimo energijah, ki dodatno vplivajo na naše delovanje (na našo natalno karto. Torej, če je sedaj do konca maja tranzit retrogradnega Marsa skupaj z retrogradnim Saturnom ne pomeni to nujno zelo slabo za vas (res pa je, da skupaj ustvarjata močna notranja in zunanja trenja in nam vsem malce oteži določene zadeve). Se spomnite točke 3. in 4.? Zelo je pomembno kakšne kvalitete so grahe (določene energije oz. načela) v vaši rojstni karti, s čim so povezane, kam gledajo, kam jih vleče, kje so neravnovesja itd.)

9. Preventivne tehnike, krepitev energij

Na podlagi neravovesja energij se priporočajo preventivne tehnike. V osnovi je seveda vedno najboljša meditacija :), obstajajo pa seveda tehnike tudi za vsako graho posebej.
Te so povezane s prehrano, donacijami, humanitarnimi deli, pomočjo v fizičnem smislu, konkretno opravljanje določenih dejavnosti, dobra dela v kakršnemkoli smislu, zvočne tehnike,…

Najbolj pomembna pri vsem tem pa je USMERITEV. Pri vpogledu v karto je seveda razvidno kaj je za vas dobro in kaj načeloma ni.

In ravno to je namen djotiša…da vam pomaga uvideti, ozavestiti, sprejeti in opustiti.

Takrat zadihamo…in se lažje odločimo za naprej.

Objem,
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

 

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo