fbpx

Glede na to, da dobim več emailov z zgoraj navdenim vprašanjem, vam »poskušam« podati odgovor v tem blog zapisu. Beseda »poskušam« pa seveda izhaja iz dejstva, da je to res težko opisati. Ker obstaja več načinov in nivojev branja karte, tudi ne morem zagovarjati vrstni red branja karte. Vse se odvija nekako mimogrede…način preučevanja karte, pogovora in svetovanja.


Djotiš (jyotish) svetovanje je vseživljenjsko svetovanje in nanj se ne rabite posebej pripravljati.
 Poteka osebno, lahko tudi preko skyp-a. Vse, kar potrebujete predhodno storiti je, da pošljete vaše rojstne podatke (ime, priimek-dekliški za ženske, datum, uro in kraj rojstva).

Na meni je, da se pred vašim obiskom pripravim. Poglobljen vpogled v karto mi vzame kar nekaj časa tako da ne bodite razočarani, če se ne bomo videli še isti ali naslednji dan 🙂 Ko skozi karto opazim ključna področja v vašem življenju, se jim še bolj posvetim in jih še bolj poglobljeno preučim. Na samem pogovoru pa seveda poskusite aktivno poslušati, kaj vprašati, komentirati, si čim več zapisati itd. Bolj ko komunikacija steče, več izveste seveda :).

Po korakih bi klasičen posvet zajemal (imejte v mislih, da je to resnično bolj “okrnjeno” opisano):

1. Katero znamenje ste po djotišu

Prvotno najprej seveda pogledam vaše znamenje in katere so tiste osnovne značilnosti, ki vas opredeljujejo.

2. Katera graha (načela oz. energije) ste po djotišu

Vsako znamenje uteleša določeno graho. Izraz graha v djotišu uporabljamo za energije, ki jih s seboj prinašajo določeni planeti. Torej grahe so energije oz. načela znotraj planetov in znotraj nas samih – ni nekaj, kar bi na nas vplivalo ampak se aktivira znotraj nas.

3. Kako delujete na globljem, subtilnejšem nivoju?

Osnovna rojstna karta nam kaže zunanje nivoje oz. zunanjo, fizično manifestacijo. Nakšatra sistem omogoča vpogled v vaš subtilnejši, globlji nivo.

4. Katera področja so vam v življenju najbolj pomembna

Vaša rojstna karta je sestavljena iz 12 hiš in v vsaki izmed njih se nahaja določeno področje vašega življenja (znotraj posamezne hiše je več področij – npr. v 1. hiši ste vi kot osebnost, ego, telesni izgled, splošno zdravje,…).

Glede na to, da se znajo grahe (energije oz. načela) umestiti v več ali manj hiš (npr. razporediti po dvanajstih hišah ali pa vse riniti v eno hišo) je seveda že na prvi pogled razvidno kje je vaša koncentracija in intenziteta energij oz. vašega delovanja v tem življenju.

5. Ali so te energije močne ali šibke in s čim so povezane?

Celotna karmična karta je pravzaprav vpogled v gibanje in kvaliteto energij. Osnovno kvaliteto se vidi že v rojstni karti, a tudi ta se lahko nagiba na šibkejšo ali močnejšo stran.
Vse se že globlje povezuje, odkrivajo se vzroki in posledice za določena področja, situacije itd.

6. V katerem življenjskem obdobju ste?

Energije (grahe) se skozi življenje aktivirajo različno oz. imajo svoj naravni vrstni red. Na posvetu se osredotočim na obdobje, ki ga trenutno živite in na čem je najbolj pomemebno, da trenutno delate.

7. Dodatne področne karte

Za mnoga pomembnejša področja v našem življenju (partnerstvo, posel, prihodki, uspeh, sreča,…) obstajajo dodatne karte. Nekatere že predhodno sama pogledam, nekatere pa na samem svetovanju.

8. Kakšni so trenutni tranziti in kako to vpliva na vas?

Ko govorimo o tranzitih planetov, govorimo energijah, ki se aktivirajo znotraj nas. Ponavljam…ni to nekaj kar vpliva na nas…samo vzajemno se aktivira. Saj poznate rek: »Kakor zgoraj, tako spodaj.« 🙂 Torej, če je sedaj do konca maja tranzit retrogradnega Marsa skupaj z retrogradnim Saturnom ne pomeni to nujno zelo slabo za vas (res pa je, da skupaj ustvarjata močna notranja in zunanja trenja in nam vsem malce oteži določene zadeve). Se spomnite točke 3. in 4.? Zelo je pomembno kakšne kvalitete so grahe (določene energije oz. načela) v vaši rojstni karti, s čim so povezane, kam gledajo, kam jih vleče, kje so neravnovesja itd.)

9. Preventivne tehnike, krepitev energij

Na podlagi neravovesja energij se priporočajo preventivne tehnike. V osnovi je seveda vedno najboljša meditacija :), obstajajo pa seveda tehnike tudi za vsako graho posebej.
Te so povezane s prehrano, donacijami, humanitarnimi deli, pomočjo v fizičnem smislu, konkretno opravljanje določenih dejavnosti, dobra dela v kakršnemkoli smislu, zvočne tehnike,…

Najbolj pomembna pri vsem tem pa je USMERITEV. Pri vpogledu v karto je seveda razvidno kaj je za vas dobro in kaj načeloma ni.

In ravno to je namen djotiša…da vam pomaga uvideti, ozavestiti, sprejeti in opustiti.

Takrat zadihamo…in se lažje odločimo za naprej 🙂

S srcem,
Marijana

p.s. Upam, da vam je tale zapis pripomogel k razumevanju. Več o djotišu si lahko preberete tudi na https://merryfullife.si/djotis/.  Morda vam pride prav tudi članek o obdobju SADE SATI ali Razlikah med zahodno in vedsko astrologijo (djotiš).

Za več informacij mi lahko pišete tudi preko spodnjega obrazca.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo