fbpx
Vsakič, ko na astrološkem posvetu omenim Saturna (Shanija) se človekovo energijsko stanje v trenutku spremeni. Kot da stopi korak nazaj in v skrbeh čaka kaj bom povedala. Nekako v zavesti imamo, da je to nekaj slabega…medtem, ko o Jupitru (Guru-ju), Veneri (Shukri) itd. zelo radi prisluhnejo.
 
Človek je določil, da je nekaj dobro, nekaj slabo. Na zemlji živimo polarnost. In tako tudi vsem planetarnim energijam lahko določimo ugoden in neugoden aspekt, + in -. Potem so pa tukaj še osnovni pomeni, ki zaobjamejo oboje skupaj. Vzpostavi se ravnovesje.
 
 
“Zakaj planeti?”, me je na enem izmed predavanj o Djotišu, vedski astrologiji, vprašal slušatelj. Nasmehnem se: “Zato, ker prihajamo iz vesolja in naš sončni sitem je pravzaprav v nas samih. Preko planetarnih energij razberemo naše izhodišče (kaj in zakaj smo prišli izkusiti ter dati svetu) in nadaljnji razvoj, kot tudi kolektivno stanje in razvoj na zemlji v skladu z naravnimi ritmi in cikli. Da vse to lahko doživiš na zemlji pa seveda potrebuješ fizično telo, čeprav si v osnovi energijsko telo.”
 
Planeti (Grahe) naj bi “ugrabile” človeka. Ne glede na to kakšna je postavitev planetarnih energij v tvoji natalni karti (npr. v težjih hišah in s tem vezanih področij življenja), so npr. šibke in bolj neugodno delujejo skozi tebe je pomembno ozavestiti, da je njihov končni cilj, da te dvignejo na poti tvoje evolucije oz. razvoja in ne, da te “kaznujejo”. Človek določi, da je nekaj kazen.
 
 
Saturn (Shani) je povezan s soboto. Je energija vztrajnosti, discipline, ponižnosti, skromnosti in konzervativnosti. Temnih morskih globin do katerih pridemo s pomočjo meditacije. Ja, Shani predstavlja tudi mir in tišino. Je naš največji duhovni učitelj, saj nas pelje skozi izkustvo. Torej izkustvena duhovnost in ne samo branje o duhovnosti. Težko delo in žalost. Sprejemanje slednjega v svetu. Je asket in svečenik.
 
 
Imeti močnega in kvalitetnega Shanija v natalni karti je seveda povezano s sprejemanjem vsega, kar Shani ponazarja, medtem ko je neugoden in šibek lahko zelo hladnokrven in se nikakor ne more povezati s “temo” tega sveta oz. jo težko sprejme.
 
 
Na posvetih mi tako mnogi rečejo (dodajo tudi stavek “kakorkoli se to čudno sliši”), da so hvaležni za določene izgube (stvari in ljudi), težke preizkušnje, hojo skozi temne tunele,…saj so v tisti “temi” ozavestili podzavestno. Ja, namen Shanija je duhovni napredek, a na zelo prizemljen način.
 
 
Da nahranimo svojega Shanija je seveda najboljša meditacija. Tako pridemo v stik z našo podzavestjo. Drugo pa so dobra dela za skupnost, ki je povezana s Shanijevim načelom: reveži, ljudje s posebnimi potrebami, starejši, služabniki, delavci za tekočim trakom, ljudje s težkimi in kroničnimi boleznimi,…
 
 
Vse od začetka epidemije se Shani počuti zelo dobro, saj je začetek leta 2020 vstopil v svoje znamenje, znamenje Kozoroga (Makar). Prizemljevanje abstraktnega v konkretno. Kaže nam vse, kar smo dajali pod predpražnik in še kar nekaj časa bo tako. Za posamezno znamenje potrebuje cca. 2,5 leti. No, po Kozorogu nato vstopi ponovno v svoje znamenje, znamenje Vodnarja (Kumbh). Zanimivi časi se nam odpirajo…predvsem v prepoznavanju sveta takšnega, kot je…
 
 

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo