fbpx

Ljudje smo ena največjih ugank na tem svetu. To nam potrdijo razna raziskovanja človeškega uma, telesa, duha in srca, ki so se začela že pred tisočletji.

Obstajajo razna orodja in veščine, ki nam pripomorejo v našem vsakdanu. Da razumemo, da sprejmemo, upamo in zaupamo v boljše življenje. In v vsej tej poplavi informacij obstaja nekaj, kar bo vedno obstajalo in je eno izmed najmočnejših orodij, ki ga človek ima in je z njim sposoben vladati, prizadeti ali pomagati ljudem do notranjega miru in vzpostaviti ravnovesja. Na to veščino največkrat pozabimo, kljub njeni moči, ker nam je samoumevna. Govorim o moči komunikacije.

IN KDO NAS NAJBOLJ PRIZADANE?

Tisti, ki so vešči kvalitetne komunikacije, sposobnosti empatije in sposobnosti zaznavanja dogajanja na globljih ravneh. Od takih ljudi ne pričakujemo obsodbe…in ko udari, je kot strela z jasnega. Naša pričakovanja se razblinijo in ga označimo kot zlobnega človeka. Ampak človek ne more biti samo ta beseda, izjava…človek je veliko več.

V ozadju je največkrat osebna stiska človeka, nekaj, kar se je mogoče nabiralo leta v njem in je nato izbruhnilo. Ravno pri tistem, kjer je bila omogočena sposobnost izjave…da se nekaj sčisti in ozavesti navzven. In na koga ponavadi leti negativna izjava? Na tistega, ki je sposoben to prenesti in prav tako…skozi čas ozavestiti. Tam, kjer je moč, tam je volja in tudi pot za naprej.

 

KJE SE KONFLIKTI NAJVEČKRAT POJAVIJO?

Znotraj družinskih, partnerskih in prijateljskih krogov

Seveda najbolj prizadanemo domače in oni nas. Saj bi nas morali razumeti, kajne? Žal, je to spet veliko pričakovanje. Ravno tukaj je potrebno še toliko globlje skomunicirati. Naši bližnji niso tukaj, da bi poslušali kaj vse so naredili narobe….ampak so tukaj, da nam stojijo ob strani. In če že imamo obsodbe, je najbolje, da skomuniciramo o njih…na nežen in lahkoten način. Kolikor je le mogoče. Le tako lahko razumemo bolje njih kot tudi sami sebe.

 

Na delovnem mestu

Tukaj preživimo več kot polovico našega dnevnega življenja. Komuniciramo non stop. In znotraj podjetij so pritiski še toliko večji. Zahteve so visoke, spremljajo jih stresni dogodki, kjer se učimo delovati navzven, se izpostaviti svetu. S seboj lahko nosimo nizko samopodobo, hrepenimo po potrditvi, da smo nekaj naredili dobro, a hkrati zanikamo, da si želimo pohvale. Želimo se dokazati in izkazati. Smo v tekmi…sami s sabo…in z drugimi.

Tukaj obstaja veliko večja verjetnost, da poči…in to močno…še toliko lažje, če samo podjetje ne dela dobro…saj se pritiski prenesejo na človeka.. In danes so ti pritiski že na splošno vse večji.

Izgubili smo stik, da ni korporacija tista, ki poganja svet…ampak človek. Saj ljudje smo država tako, kot vsaka institucija…in ne obratno. Mi smo tisti, ki vse to ustvarjamo…a pozabimo, saj vrednotimo bolj stanje na računu države in podjetja, kot pa človeka samega.

 

BESEDI HVALA IN OPROSTI ODKLEPATA VRATA GLOBLJEMU ZAVEDANJU

Že samo z opravičilom naredimo veliko.

Res je, ne moremo spremeniti preteklosti. A če nam je žal, se opravičimo na glas. Tudi, če ne razumemo zakaj smo določeno izjavo izjavili…vzemimo si čas, da lahko globlje ozavestimo zakaj je prišlo do nečesa. S tem, ko nam je žal, pomeni, da nismo ozavestili naše trenutne stiske…ampak jo bomo. In morda oseba ne bo takoj slišala opravičila…ampak bo zaznala…v vsej lastni tesnobi in skozi dogodke v prihodnosti, da je bila izjava na mestu, zaradi mnogih raznih dogodokov in ne zaradi nje same.

Ko oprostimo nekomu, oprostimo sebi. Saj ne želimo več nositi težkega bremena. Oprostimo si, da smo jezni na nekaj, kar je v nas in del nas. Ko oprostimo, se sprejmemo…in si podarimo, da smo tudi sami ranljivi. Oprostimo si, da smo se prizadeli…čeprav smo kazali na nekoga drugega.

 

Z besedo hvala lahko izrazimo hvaležnost. Za izkušnjo, ki nam jo je ta oseba dala. S pomočjo te osebe smo prepoznali, da v globini bolečine leži še globlja ljubezen. Ljubezen, ki jo lahko gojimo do človeka samega.

 

Čim več ljubeče komunikacije vam želim. Z nežnostjo in spoštovanjem do sebe in okolice, ki vam je dana. <3
Marijana

Za osebna svetovanja (djotiš, intuitivno mentorstvo in vastu) me lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca.

Objave lahko sledite na FB strani Merryfullife ali Instagramu.

    Ime

    Priimek

    E-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo