fbpx

Na današnji dan, 23.9. smo v jutranjih urah vstopili v jesen. Le te je naznanilec tudi jesensko enakonočje (ko sta noč in dan enako dolga).

 

I. PRVA TRETJINA JESENI

Planetarne energije so dokaj umirjene ob vstopu v jesen. Venera v Raku spodbuja k ljubečim odnosom in ljubezni v domu. Vse do 1. oktobra, ko zapusti Raka se nahaja tudi v nakšatri (lunino ozvezdje) Ashlesha. Nakšatre delujejo na subtilnejših ravneh in vseh skupaj jih je 27. Simbol Ashleshe je zvita kača. Venera v Ashleshi tako naznanja povečano občutljivost in intuitivno sposobnost. Lahko nam prinese čustvene in misteriozne odnose ali zdravljenje preko čustvenih povezav. Tehtanje med materialnimi in čustvenimi potrebami bo prav tako prisotno. V oktobru se nato prestavi v Leva in nakšatro Magha (povezujemo z znanji prednikov in zasedbi prestola).

Na retrogradnost Saturna in Jupitra smo se nekako navadili že od začetka poletja, saj sta zelo počasna in jeseni nadaljujeta pot vsak v svojem astrološkem znaku (Saturn v vodnarju in Jupiter v ovnu). Prav tako se ne spremeni nakšatra (Saturn v Sathabishi – simbol je lonec s pokrovom; Jupiter v Bharani – simbol je vagina ali maternica). Njuna retrogradnost predstavlja močnejše delovanje na področju karme (Saturn) in področju duhovnosti (Jupiter).

Mars v Devici je vsekakor spodbudno za kritično razmišljanje, jasnost in učinkovitost. Do 3. oktobra je v ospredju tudi skrb za zdravstveno stanje. Izzivi se lahko pojavijo, če se ne znamo ustaviti v razmišljanju, iskanju napak, perfekcionizmu ipd.

Merkur v Levu nas spodbuja k boljšemu izražanju, razvijanju umetniških sposobnosti in sposobnosti vodenja. Do 1. okt. smo podprti v samoizražanju, nastopanju ipd. Nato preide v svoje znamenjen, Devico, kjer nas bo vse do 18.10. podprl v analitičnem razmišljanju, dobri komunikaciji, radovednosti in učenju.

Polno Luno (Chandra) imamo 29.9. ob 11:57 v Uttara Bhadrapad nakšatri, ki je bolj umirjene narave. Podprto za delovanje v skupnosti in za skupnost.

II. DRUGA TRETJINA JESENI

Štirje planeti (Ketu, Sonce, Mars in Merkur) v Tehtnici (ki ji vlada Venera) bodo vsekakor naelektrili ozračje. Tehtnica je zračno znamenje, ki ob prisotnosti navedenih planetov deluje zelo transformativno.

Mars predstavlja energijo, akcijo, agresijo in samo izvedbo. V Tehtnici, ki je znamenje ravnotežja, diplomacije in harmonije, se lahko Mars trudi, da bi se odločno in neposredno uveljavil. Tranzit Marsa v tehtnici traja od 3.10. do 16.11.

Sonce predstavlja bistvo človeka, njegovo vitalnost in individualnost. V Tehtnici je Sonce Debilitirano (najnižje dostojanstvo). Prisotne so lahko težave z uveljavljanjem svoje individualnosti. Želja po harmoniji, poštenosti in pravičnosti v odnosih nas bo spremljala od 17.10 do 16.11.

Merkur lahko v tehtnici izraža svoje komunikativne in analitične sposobnosti na uravnotežen in diplomatski način. Občutek za pravičnost kot sposobnost pogledati iz večih perspektiv na določene situacije je podprto vse do 6.11.

Ketu, senčni planet, ki je povezan z našimi čustvi in preteklostjo. Ker je zelo nekonvencionalna energija, ki se upira navezanosti nam v tehtnici ne dela ravno usluge, ko gre za harmonijo v odnosih. S svojim zavračanjem tako vpliva na vse planete, ki se bodo znašli v tehtnici.

Saturn se 15. oktobra prestavi v nakšatro Dhanishta (simbol je boben). Le ta je bolj umetniška nakšatra, ki jo povezujemo z glasbo, petjem in plesom. Svojo retrogradnost zaključi 4.11. in ubere progresivno pot (manj zatilkljajev, prelaganj in raznoraznih težav na splošno).

Polno Luno (Chandra) imamo 28.10. ob 22:23 v nakšatri Ashwini, ki predstavlja dvojčka, ki sta zdravila bogove. Je nakšatra pomlajevanja in zdravljenja.

III. ZADNJA TRETJINA JESENI

V zadnji tretjini bodo skupaj ponovno Mars, Sonce in Merkur in tokrat v Škorpijonu. Le to je mistično znamenje polno čustev in občutkov, ki jih težko izrazijo. Voda je element, ki ga predstavlja in le ta nato predstavlja naša čustva.

Mars vlada škorpijonu, zaradi česar je v tem znamenju zelo močan. V posamezniku vzbudi odločnost, intenzivnost in strast. Volja in sposobnost za doseg svojih ciljev in predvsem tistih, ki so povezani s transformacijo, spremembami in raziskovanjem skritih ali globljih vidikov življenja, je v ospredju. Vse od 16.11. in do konca jeseni lahko povzroči tudi nagnjenost k skrivnostnosti, tekmovalnosti in včasih tudi k ljubosumju ali posesivnosti.

Sonce v Škorpijonu daje željo po moči, preobrazbi in samoodkrivanju. Lahko prinese tudi zanimanje za okultne vede, zdravljenje ali raziskovanje skritih resnic. Vse od 16.11. do 16.12. popazimo na posesivnosti v odnosih.

Merkur v Škorpijonu spremlja oster in raziskovalen um. Globoki vpogledi, raziskovalne sposobnosti in veliko zanimanje za skrivnosti in okultno. Vse do 27.11. nas lahko nagnjenost k skrivnostnemu slogu komuniciranja privede tudi do nesporazumov. V zadnjih treh tednih jeseni in ko bo potoval v Strelcu bomo podprti v komunikaciji, intelektualnemu razvoju, filozofskem razmišljanju, modrosti in optimizmu.

Venera nastopi svojo Debilitacijo v Devici 4.11., ki traja do 29.11. Tu nismo najbolj podprti s strani Venere, saj je njeno dostojanstvo najnižje. Obsedenost z odnosi in izgledom, težave pri izražanju naklonjenosti in težave v spuščanju lahko prinese njen tranzit. Po drugi strani pa je njen tranzit lahko podporen pri previdnemu in bolj premišljenemu vstopu v različne odnose. Tudi zmanjšanje standardov v tem času je dobrodošla, saj nam je za nagnjenost k perfekcionizmu  polzneje lahko žal.

Polno Luno (Chanrda) imamo 27.11. ob 10:16 v nakšatri Rohini, ki je tudi Lunina najljubša nakšatra. Povezujemo jo z Brahmo (Stvarnik), saj nas podpira v obilju, rasti in povezanosti z naravo samo.

Želim ti predvsem barvito jesen, <3
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo