fbpx
Letošnje poletje prinaša predvsem veliko strasti, transformacije, sodelovanja in zaključevanja.
 
V poletje smo vstopili neučakani, da doživimo čimveč. Načelo “samo enkrat se živi” se kaže tudi v skupnem potovanju Rahu-ja in Marsa, v astrološkem znaku ovna.
Mars, predstavnik ognja, izvrševanja, poguma, sile in moči, se sicer v ovnu počuti odlično, kar vsaj spodbuja kvalitete marsa. Dodatni izziv je Rahu, senčni planet, ki predstavlja to življenje, dvom, neznano in želi izkusiti vse, razkaditi meglo in doseči transformacijo. Mars in Rahu bosta skupaj potovala v ovnu vse do 10. avgusta – obdobje, ko smo bolj “na trnih”, impulzivni, jezni, nagnjeni k ustarjanju kaosa in sprejemanju naglih ter napačnih odločitev (nam je pozneje lahko žal za določene izjave, dejanja ipd.).
 
 
Jupiter in Saturn (največja duhovna učitelja) bosta celotno poletje potovala v svojem znamenju (Jupiter v Ribah, Saturn v Kozorogu), kjer se počutita odlično in zato lahko bolje izražata svoje kvalitete – saturn vztrajnost, potrpežljivost in meditacijo; jupiter znanje, modrost in ustvarjalnost. Oba bosta skoraj celotno poletje retrogradna, kar pomeni, da bosta s svojo energijo in značilnostmi delovala močneje skozi nas kot ostali planeti. Zaradi retrogradnosti lahko pričakujemo tudi priložnosti za osvoboditev od starih karmičnih obvez, ki ju prinašata Jupiter (skozi duhovnost, moralnost in mir) in Saturn (težje delo, žalost, izkustvena duhovnost in globina).
 
 
Ko to pišem se Sonce in Merkur nahajata več kot 10 stopinj narazen v Dvojčku in tako ustvarjata Budh Aditja Jogo (joga inteligence) – do 8.julija. Venera se bo še en teden nahajala v svojem astrološkem znaku Bika, kjer je spodbujena lepota, čistost, harmonija in obilje. Nato preide v dvojčka, kjer bo ostala do avgusta, medtem ko bosta Sonce in Merkur počasi že v raku.
 
V drugi polovici avgusta sonce preide v leva, medtem ko merkur preide v devico. Oba se bosta tako nahajala v znamenju, ki mu vladata (sonce do 17.9, merkur do 26.10.) – v tem času bo tako v ospredju naša notranja moč, samozavest, povezanost in delovanje v skladu z našo dušo, iskrena komunikacija in vse večji vlek po sodelovanju (povezovanju) z drugimi.
 
 
Lahkotno poletje ti želim,
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo