fbpx

V poletje nas bodo pospremile dokaj strastne in čustvene energije. Le te so najbolj povezane z nalogami, lekcijami in izkustvi, ki jih imamo v partnerskih odnosih, v spolnih odnosih, duhovnemu partnerstvu, postavljanju osebnih meja (v poslovnih odnosih, prijateljstva), zbiranju poguma, opolnomočenju duhovnega jedra, komunikaciji, sledenju intuiciji, sočutju in ljubezni.  

 

Poletni solsticij (21.6.) označuje začetek poletja, saj imamo takrat najdaljši dan v letu. Na dan solsticija je dobro izvajati kakšne obrede in ceremonije, praznovanja in zahvale. Skratka, da je dan posvečen nečemu globljemu ali kakšni duhovni praksi. Čas med zimskim in poletnim solsticijem je čas rasti Sonca, medtem ko je čas med poletnim in zimskim solsticijem čas spuščanja Sonca.

 

Na letošnji prvi poletni dan nas bo pospremila zelo kvalitetna Luna/Chandra (duševnost, um, intuicija, sočutje), saj se bo nahajala v svojem astrološkem znaku, raku. Družbo ji bosta delala Mars/Mangal (pogum, moška energija, vitalna energija ipd.) in Venera/Shukra (ljubezen, ženska energija, šarm, umetnost ipd.). Oba, Mars in Venera, sta sicer zelo šibka in neugodna, tako da priporočam da na solsticij izrazite jasno namero za harmonično povezanost moške in ženske energije znotraj sebe in v odnosih do nasprotnega spola.

 

I. PRVA TRETJINA POLETJA

 

Čustven naboj, ki nas bo pospremil ob vstopu se bo odvijal še nekaj časa za tem, saj bosta Mars in Venera potovala v Raku vse do 30.6. Mars se bo nato premaknil v Leva, kjer se bo naša vitalna energija opomogla in naša samozavest ojačala. Venera se Marsu pridruži 7.7., kjer bosta skupno pot v Levu nadaljevala vse do 7.8. V vmesnem času (23.7.) bo Venera nastopila svojo retrogradnost, kar pomeni, da bomo doživljali karmična izkustva vezano na naše spolne odnose, partnerske odnose in v ljubezni. Retrogradnost načeloma prinese določene popravke (vezano na preteklost in pretekla življenja) tako, da nas umesti v situacije, kjer dobimo priložnost, da se odzovemo bolj „zdravo“. V strastni kombinaciji, ki jo ustvarjata Mars in Venera že v osnovi lahko v primeru retrogradnosti prinese naloge, ki jih imamo glede ljubosumja in svoje lastne vrednosti v partnerstvu. Pozicija v Levu vsekakor daje jutiju Marsa in Venere energijo, ki spodbuja harmonične in ljubeče odnose, če se znamo upreti manipuliranju s čustvi. Prav tako je kombinacija lahko spodbudna za ustvarjalnost, umetnost, socialne veščine, za začetek novih odnosov ali poglobitev obstoječih.

 

Sonce (Surya) se bo vse do 17.7. nahajal v Dvojčku, kar spodbuja, da skomuniciramo svoje ideje in nahranimo dušo z znanjem. V tem času smo podprti z intelektualno ravnjo in logiko. Ker mu bo družbo v Dvojčku delal Merkur, predstavnik idej, komunikacije in mladostne energije (do 8.7.) lahko pričakujemo, da bo komunikacija lažje stekla, medtem ko se bodo ideje z večjo lahkotnostjo tudi prizemjile.

 

Jupiter (Guru), predstavnik duhovnosti, življenjskega partnerja za ženske, otrok, miru in ustvarjalnosti ter Rahu, senčni planet, ki je povezan z usodo, transformacijo in materializacijo nadaljujeta skupno pot v ovnu s tem, da ravno na solsticij Jupiter prestopi v novo lunino ozvezdje Bharani. Le to so vedski rišiji na nebu videli kot vagino (simbol je tudi maternica). Spada med bolj transformativne in težje nakšatre. Beseda Bharani pomeni „tista, ki nosi“, kar ni povezano samo z rojstvom otroka. Predstavlja žensko naravo in sposobnost sprejemanja, držanja, nege, skrbnosti in uničenja. Predhodnica Bharani je Ashwini (nakšatra zdravljenja), kjer Rahu ostaja še celotno poletje, medtem ko jo Jupiter na poletni solsticij zapusti.

Saturn (Shani) je celotno poletje retrograden, a zelo ugoden, saj se nahaja v vodnarju. Zaradi retrogradnosti nam seveda lahko prinese zakasnitve, depresivne občutke, težave s premikanjem naprej (lenoba) ipd. Čas za delo na lastni vztrajnosti, vzdržljivosti, uslužnosti in globini. Celotno poletje bo potoval v nakšatri Sathabisha, ki predstavlja cikličnost časa, naravne ritme in prenovo.

Ketu, senčni planet pretekle karme in impulzivnosti, ki s svojo pozicijo v natalni karti kaže na naša bolečinska jedra in praznino ter težnjo po osvoboditvi (spustiti ljubezen k sebi, namesto zavračati) potuje v tehtnici (zračno znamenje) – do 8.7 v nakšatri Swati; naše čustveno in duhovno stanje bo v energiji mlade rastline, ki se prebija do zrelosti. Nato preide v Chitro (simbol je drag kamen; lahko bodo prisotni čustveni pritiski z namenom osvobitve od maye/iluzije), kjer potuje do konca poletja.

Polno Luno imamo 3.7. ob 13:38 v strelcu in nakšatri Purva Ashada, ki predstavlja vzdržljivost in nepremagljivost. Popaziti edino pri predajanju „niskim“ strastem.

 

II. DRUGA TRETJINA POLETJA

 

Vstop v drugo tretjino je podprt z Budh Aditja jogo (joga inteligence), ki jo ustvarita Sonce (Surya) in Merkur (Budh) v raku (vse do 25.7.). Nato Merkur preide v Leva in se tako pridruži Veneri in Marsu. Strastni kombinaciji se bo tako dodala mladostna energija, saj merkur predstavlja tudi otroke.

 

Dne 17.7. Sonce preide v Raka in tam potuje mesec dni (do 17.8.). Sonce predstavlja dušo, stabilnost, samozavest, avtentičnost in ego – in vse bo nekako baziralo na čustveni ravni. Torej nam bo sonce pomagalo osvetliti naša čustva, misli in občutke. Lažje bomo slišali jezik duše (intuicijo) in se povezali s svojo notranjostjo (vzgibi in željami duše). Sonce je oče, luna je mati. In ko se sonce nahaja v raku, ki mu vlada luna pomeni, da njegova sveloba zdravo sije, je bolj nežne in ljubeče narave.

 

Venera bo v času svoje retrogradnosti (23.7. do 4.9. ) prestopila v raka dne 7.8. V času njene retrogradnosti v Raku lahko pričakujemo karmične naloge v ljubezni, umetnosti in financah z močnejšim čustvenim nabojem (konflikti v partnerstvu, težave s financami ipd.).

 

Polno Luno imamo v tor., 1.8. ob 3:40 v nakšatri Shravana, ki predstavlja sposobnost učenja in poučevanja. Velikokrat jo povezujemo z naporom in osamljenostjo, saj zahteva disciplino jogija in življenje brez vpliva (motenj) okolice (prijateljstva in druge vezi lahko pogosto trpijo).

 

III. ZADNJA TRETJINA POLETJA

 

Dne 23.8. Merkur nastopi svojo retrogradnost v Levu, ki bo trajala do 15.9. Merkur bo v tem času tudi v družbi Sonca, ki v Levu doseže svoje zelo visoko dostojanstvo, imenovano Mooltrikona. To pomeni, da se energija sonca kaže skozi zdrav ego, dobro samopodobo in jasen stik z dušo. V obdobju skupnega potovanja prav tako ponovno ustvarita Budh Aditja jogo – jogo inteligence (17.8. – 1.9. in 12.9. – 17.9.).

 

Venera svojo retrogradnost zaključi 4.9. in ubere progresivno pot v raku do 1.10. V zadnjih dveh tednih poletja bo energija Venere bolj mila, ljubeča in skrbna.

 

Polno luno imamo v čet., 31.8. ob 3:35 v nakšatri Satabhishi (lonec s pokrovom je simbol), ki lahko daje zdraviteljske sposobnosti ali potrebo po več zdravnikih zaradi šibkega zdravstvenega stanja. Je zelo skrivnostna in introvertirana nakšatra, ki daje misionarske vzgibe in radikalno spremeni človekovo življenje.

Poletne energije nas nekako  peljejo v izboljšanje naših odnosov, najprej do sebe in posledično do drugih.

Želim ti čim svetlejše poletje z ravno prav topline in osvežitve na dosegu roke.

Objem <3,
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo