fbpx

I. VSTOP V POMLAD

 

 

Letošnje pomladansko enakonočje zapade na dan 20.3. ob 22:24. Enakonočje pomeni, da sta dan in noč enako dolga. S tem dnevom tako vstopimo tudi v pomlad, ki bo trajala vse do poletnega solsticija (ko je dan najdaljši v letu).

 

Prvi pomladanski dan zna biti nekoliko žalostno obarvan, saj bosta Saturn (Shani) in Luna (Chandra) tičala skupaj v vodnarju do zgodnjih jutranjih ur. Shani je zelo kvaliteten v vodnarju (vodnar je astrološki znaki, ki mu vlada), tako da je pravzaprav ustvarjen prostor za zdrav vpogled v svojo globino.

 

Sam začetek prehoda pa bo prav tako pospremljen s planetarno vojno Rahu-ja in Venere (Shukre), saj se bosta od 20.3. do 21.3. nahajala na 10 stopinj Ovna (Meš). Kdorkoli se znajde v planetarni vojni z Venero izgubi, medtem ko Venera pridobi na moči in nekoliko tudi na kvaliteti. Le ta je tudi predstavnica ljubezni, čistosti in harmonije.

 

Na začetku nas bo pospremila tudi Debilitacija Merkurja (Budh) v Ribah (Meen), saj je to astrološki znak, kjer se naš predstavnik komunikacije, trgovanja, povezovanja in tudi zdravljenja počuti najslabše (njegova moč in kvaliteta je zelo nizka). Vse do 31.3. ko zapusti ribi je možnost, da naredimo nekaj dobrega za otroke, podarimo kaj mladinskim centrom ipd. ter s tem omilimo neugodnost Merkurja.

RAHU-jevo druženje v Ovnu (Meš)

V prvem delu pomladi bo imel senčni planet Rahu v ovnu (meš) kar veliko družbe. Rahu je del karmične osi, ki kaže na sedanje življenje, prinaša nenadne dogodke, ustvarja meglo in sili k transformaciji (le to je tudi končni cilj Rahu-ja poleg naučiti se dajati namesto jemati). Rahu najbolje deluje sam, saj s svojo meglo vpliva tudi na druge planete.

 

V ovnu se mu bo najprej pridružila Venera, ki bo zmagala v planetarni vojni z njim in 6.4. prestopila v bika, kjer doseže visoko dostojanstvo (obilja, lepote, šarma in karizme poleg prostora za sledenje temeljnim družinskim vrednotam bo tako na pretek vse do 2.5.).  

 

Merkur bo svojo pot v ovnu podaljšal (31.3. – 7.6.), saj 21.4. nastopi svojo retrogradnost, ki bo trajala vse do 15.5. (v času retrogradnosti je čas, da uredimo stare pogodbe, se sprehodimo skozi vso papirologijo, popravimo tehnične aparate in jih očistimo, smo bolj previdni s komunikacijo in ne podpisujemo nečesa novega.

Ker bo Sonce (Surya) 14.4. prav tako vstopil v ovna in tam ostal do 15.5. bosta skupaj z Merkurjem ustvarila Budh Aditja jogo (jogo inteligence), ki bo pomagala pri omilitvi začetka retrogradnosti (14.4. – 25.4. in 8.5. – 15.5.). Slednja joga se bo ustvarila že v ribah (27.3. – 31.3.) in podprla z inteligenco samo debilitacijo (ki izrazi bolj negativne aspekte) Merkurja.

 

Ves čas poti Sonca v ovnu se lahko nadejamo kvalitete in moči sonca, da zdržimo vse impulze in transformacije. Sonce predstavlja našo dušo, ego, celotno telo, osebnost, očeta, možgane in srce. Sonce se v ovnu počuti najbojše od vseh astroloških znakov, saj doseže najvišje dostojanstvo, imenovano Ekzaltacija. To je tako, kot da bi se postavili v kraj in okolje, ki ni samo vaše najljubše okolje ampak tudi okolje, ki ti poda lahko nove ideje in spoznanja.

 

Predstavnik sreče, ustvarjalnosti in optimizma Jupiter (Guru) se bo premaknil v ovna 22.4. in tako ves čas mehčal našega Rahu-ja. Jupiter ostaja v ovnu do 1.5.2024.

Velikonočni ponedeljek 10.4. 

Na velikonočni ponedeljek in dan pred njim popazimo na našega duha, naše duševno stanje, misli in čustva, saj se bo predstavnica le teh nahajala v Škorpijonu, kjer se počuti najslabše (lahko vas preplavijo emocije – zato je pomembno opazovati svoj um z distance in zgodbe, ki jih kreira).

 

Sončev mrk 20.4. in prazna Luna

Na dan sončevega mrka, dan pred in po njem ni dobro začeti kakršnikoli novih aktivnosti. To je čas za poglabljanje vase, duhovnost in duhovno prakso. Sončev mrk nastane lahko samo takrat, ko je luna prazna.

 

➜ Polna Luna 6.4. v Devici (Kanja) in Hasta nakšatri


Polna luna se bo nahaja v zemeljskem znamenju in znamenju zdravljenja. Simbol Haste so roke, ki se uporabljajo za ustvarjanje, dajanje in prejemanje, objemanje, zdravljenje, branje iz dlani ipd.

 

II. OSREDNJI DEL POMLADI

 

V osrednji del pomladi nas bodo tako pospremilo visoko dostojanstvo Sonca (Surye) – do 15.5., retrogradnost Merkurja in joga inteligence, ki ju ustvarjata slednja planeta, če sta na medsebojni razdalji najmanj 10 stopinj in v istem astrološkem znaku.

 

Da nam ne bo dolgčas bosta za strasti poskrbela Venera (Shukra) in Mars (Mangal), ki bosta v jutiju (skupaj potovala) v astrološkem znaku Dvojček (Mithun) – od 2.5. do 10.5. Tu gre bolj za kreiranje novih idej, komunikacijo in povezovanje (dvojčki so zračno znamenje).

 

Polna Luna 5.5. ob 19:34 v Tehtnici (Tula) in Vishakha nakšatri

Polna Luna se bo nahajala v zračnem astrološkem znamenju in nakšatri, ki ustvarja preveliko orientiranost na sebične cilje. Sicer podprto z zmago, a popazimo, da je zmaga za vse (za skupnost).

 

III. ZADNJA TRETJINA POMLADI 

 

Venera ostaja v dvojčku vse do 30.5., medtem ko se Mars premakne 10.5. v raka in tam prevzame najnižje dostojanstvo, Debilitacija (do 30.6.) – previdno z ognjem, jezo in impulzivnostjo. Neugodnost Marsa harmoniziramo z dobrimi deli, ki so povezani s pomočjo gasilcem, kuharjem, zdravnikom, vojski, policiji ipd. (poklici, ki zahtevajo hitro reakcijo, voljo in pogum).

 

Ker gre tukaj za čustveni aspekt (astrološki znak raka) je pomembno opazovati tudi naša čustvena nihanja. Mars je moški planet (graha), Venera ženski. Mars „vlada“ naši vitalni energiji, navdušenju in sili, medtem ko Venera „vlada“ lepoti in harmoniji. Mars označuje strast, Venera ljubezen in romantiko. Skupna pot Marsa in Venere tako lahko v znamenju Raka ustvarja skrben, predan in ljubeč odnos do sebe in odnosov (partnerskih, moška-ženska energija) nasploh.

 

Konec pomladi bo svojo vsakoletno retrogradnost nastopil predstavnik skromnosti, ponižnosti, vztrajnosti in tradicije – Saturn (Shani). Ker ima Saturn visoko dostojanstvo (Mooltrikona, ki velikokrat daje še boljše rezultate v realnem življenju kot Ekzaltacija) je za pričakovati, da se bo vse odvijalo ugodneje (torej retrogradnost Saturna vedno daje zakasnitve, prelaganje, pretirana uslužnost in vstopanje v vlogo žrtve) – lažja bo pot skozi lastno temo, lažje se bo soočiti s psihičnimi in fizičnimi izzivi (povezano tudi s starešinami, našimi predniki ipd.).

Vse od 7.6. – 15.6. bomo podprti tudi z inteligenco, ki jo bosta ponovno ustvarila Sonce in Merkur (glasnik sonca) v zemeljskem astrološkem znaku Bik (Vrišabh).

 

Pomlad prihaja in z njo ponovno rojstvo. 

 

Objem, <3
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo