fbpx
Na zimski solsticij, 21. decembra vstopimo v zimski del leta, ko se narava pomakne bolj vase in miruje. In podobno je z ljudmi. Daljše in hladnejše noči nas spodbudijo k miru, tišini, vpogledu vase in preživljanju časa v svojem domačem okolju.
 
Na solsticij, ko je noč najdaljša, se naše sonce nahaja v luninem ozvezdju, imenovano Moola. Ime prevedemo v „korenine“. Sonce, ki predstavlja našo dušo tako v tej nakšatri (od 16.12. do 29.12.) raziskuje vse, kar je skrito in želi priti do dna vsemu. Moola prav tako predstavlja vse, kar je stabilno in utrjeno, vsa znanja preteklosti, zdravljenje ipd. Je lunino ozvezdje šamanov, zdravilcev, terapevtov ipd.
 
V prvih dneh zime nas pričaka en retrogradni planet in to je Mars v biku, kjer svojo ognjeno naravo dokaj dobro prizemljuje. Spremembe in popravki vezane na nepremičninske posle, domu, učenje o obvladovanje strasti in usmerjanju svojega ognja, previdnost pri poškodbah (podaljšano zdravljenje) ipd. Mars nas bo s svojo retrogradnostjo sremljal vse do 12.1.2023 in tako s svojim ognjem popestril vsakemu Ascendentu na drugih področjih:
 
*Ovnom na področju komunikacije, Bikom na osebnosti, Dvojčkom na potovanjih, Rakom vezano na odnos s starejšimi brati in sestrami, Levom na področju posla, Devicam vezano na odnos z očetom, Tehtnicam na področju skritih zadev, Škorpijonom na partnerstvu, Strelcem vezano na zdravstveno stanje in soočanje s strahovi, Kozorogom na področju ljubezni, sreče in uspeha, Vodnarjem na domu, priznavanju lastnih občutkov, odnos z mami in Ribam vezano na opogumljanje, razvijanje talentov, danosti in spretnosti.
 
Svojo retrogradnost bo 29.12. nastopil tudi Merkur in tako popestril z izzivi na področju komunikacije, tehnologije, urejanja pogodb, papirjev ipd. Merkurjeva retrogradna pot se bo začela v kozorogu (zemeljski aspekt) in dva dni zatem nadaljevala v strelcu (ognjeni aspekt), kjer se bo tudi zaključila 18.1.2023.
 
Jupiter in Saturn sta vsak v svojem astrološkem znaku celotno zimo. Oba tako lahko delujeta bolj iz svojih kvalitet, saj sta v lastnem dostojanstvu: saturn iz vidika vztrajnosti, vzdržljivosti, tišine, meditacije, vpogledu vase, medtem ko Jupiter spodbuja duhovni princip, pridobivanje in širitev znanja, moralni in etični aspekt ter večje skupnosti.
Ker 17.1.2023 Saturn prestopi iz kozoroga v vodnarja se za tiste, ki imate rojstno luno v strelcu, zaključi sade sati obdobje. V vodnarju Saturn doseže še višje dostojanstvo, imenovano Mooltrikona, kar daje še boljše rezultate v življenju (Saturn, ki predstavlja karmo in pravico nas nagradi za trud). Saturn potrebuje približno dve leti in pol za posamezni astrološki znak.
 
Venera in Merkur bosta najprej v bližini sonca v strelcu. Venera se nato pomika hitreje naprej vse do vodnarja, kjer se pridruži saturnu in mu doda nekoliko mehkobe. V ribah se bo feb., marca 2023 pridružila Jupitru, ki je tudi življenjski partner za ženske in tako pospestrila na področju ljubezni ženskemu spolu. Kombinacija Venere in Jupitra na nebu spodbuja povezovanje, prinaša obilje in stremi k harmoniji. Osebe s tem jutijem v natalni karti so lahko bolj religiozne in intelektualne, privlačnega izgleda in finančno stabilne. Vsakemu Ascendentu bosta Venera in Jupiter prinesla harmonijo, ljubezen in obilje na drugih področjih:
 
*Ovnom na področju daljših potovanj, tujini in spolnih odnosih, Bikom na področju prihodkov in zaslužkov, Dvojčkom na poslu, Rakom v odnosu z očetom, Levom na način hitrih dobitkov in globokih preobrazb, Devicam na področju partnerstva, Tehtnicam v odnosu do živali, soočanju s strahovi in izzivi, Škorpijonom pri spremembi poklica, Strelcem na domu in v družini, Kozorogom na področju alternativne medicine, Vodnarjem pri ustvarjanju premoženja in Ribam na osebnosti (oz. njim osebno).
Zadnji teden zime bosta Venera in Mars prestopila v nov astrološki znak. Mars v dvojčka, Venera v ovna, kjer se bo pridružila Rahu-ju. Ta kombinacije ustvarja tudi meglo v ljubezni, potrošniško naravnanost, preizkušanje meja, hedonizem ipd.
 
Rahu in Ketu, senčna planeta se bosta prestavila v drugo polovico astrološkega znaka (Rahu v ovnu in Ketu v tehtnici), saj za posameznega potrebujeta približno 18 mesecev.
 
Luna se nahaja vsak dan nekje drugje. Približno en dan potrebuje tudi za posamezno nakšatro. Na zimski solsticij, 21. decembra se bo nahajala v škorpijonu, kjer se počuti najslabše. Na ta dan so naše misli, čustva in občutki lahko zelo nestanoviti. Na solsticij se zato priporočajo ceremonije, proslave ipd., ki so namenjene praznovanju naravnih ritmov, ciklov ter prehodov.
 
Objem,
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo