fbpx

Danes, 28.7. (čet.) ob 22:38 svojo retrogradnost nastopi Jupiter (Guru). Četrtek je tudi Gurujev dan, ko je dobro nameniti čas duhovnim izobraževanjem, predajanju znanja in poučevanju. Prav tako je vezano na Gurujevo energijo (za opolnomočenje svoje) dobro postoriti kaj za duhovne centre, izobraževalne ustanove in učitelje – pomoč fizične narave ali donacija (podariti knjige, finančna pomoč ipd.).

* Kaj pomeni, če je planet (graha) retrograden?

Retrogradnost predstavlja ponavljanje, popravljanje ali ponovno priložnost, da pogledamo na zadeve drugače. Popravni izpit in hkrati priložnost, da popravimo stvari za nazaj. Ob retrogradnostih je pomembno bolj počasi delovati.

V primeru, da imamo retrogradni planet v rojstni karti ta kaže na stare karmične obveze (vezano na področja, kjer ta planet stoji). Nekako večjo karmično zaciklanost, na nekaj starega in vezano na prejšnja življenja. Retrogradni planet (graha) deluje z večjo silo, kot takrat, ko ni retrograden.

Ko gledamo na kolektivni ravni, pogledamo kje se trenutno nahaja (v katerem astrološkem znaku) retrogradni planet. Načela in principe planeta tako povežemo s pomeni astrološkega znaka. Pri posameznikovi rojstni karti pa je pomembno pogledati katero hišo in s tem področja njegovega/njenega življenja tranzitira retrogradni planet. Karmične “obveze” se bodo tako odvijale na tistih področjih.

* Pomen retrogradnega Jupitra

Ker Jupiter poseduje duhovne in moralne principe, učenje in poučevanje se je ob retrogradnosti potrebno bolj potruditi na teh področjih. Lahko imamo težave s pridobivanjem novega znanja, z moralnimi in duhovnimi zakoni. V tem času je dobro dokončati oz. zaključiti stara izobraževanja. Pomembna je ponovna retrospektiva glede življenjskih vrednot in vrlin.

Fanatično oprijemanje duhovnih “resnic”, znanja in zagovarjanje določenih načel se prav tako lahko pojavi. Ob retrogradnosti je pomembno ne vsiljevati, saj je prenos znanja in modrosti lahko napačen, okrnjen in celo destruktiven.

Jupiter (Guru) je retrograden 1x/leto, nekje 4 mesece. V letošnjem letu svojo retrogradnost nastopi danes, 28.7. ob 22:38. Vse do zaključka retrogradnosti (24.11. ob 00:02) se bo Guru nahajal v astrološkem znaku Rib (Meen), kjer pridobi na dostojanstvu (ugodnosti in moči).

S pozicijo v Ribah obstajajo velike možnosti za pozitivne spremembe na duhovni ravni.

Objem,
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo