fbpx

V djotišu/jyotish poznamo 12 hiš in v eni izmed njih se nahaja luna. Čas, ko Saturn tranzitira hišo oz. znamenje pred luno, znamenje v kateri je luna in znamenje, ki je za luno, imenujemo obdobje SADE SATI.

Obdobje se pri posamezniku ponovi približno vsakih 29 let (oziroma vanj vstopimo čez približno 21 – gledano zaključka prejšnjega obdobja). Prvo obdobje nekateri doživijo že ob rojstvu ali pozneje v najstniških letih. Glede na to, da Saturn za vsako tranzicijo posameznega znamenja potrebuje približno 2 – 2,5 leti, je dolžina celotnega SADE SATIJA nekje 7,5 let.

In kaj je namen SADE SATI obdobja?

Indijci obdobju namenjajo veliko pozornosti, saj je to obdobje osebne rasti in duhovnega napredka. Povezano s tem, ga lahko doživljamo zelo izčrpajoče, bremenijo nas lahko čustvene stiske, zdravstvene težave in izgube na različnih področjih. Na kakšen način in na katerih področjih bomo doživljali stiske, pa je odvisno od posameznikove karte.

Nekateri obdobje imenujejo tudi obdobje nesreč in velike žalosti. Pomembno je poudariti, da to ni namen tega obdobja. Večje ko je naše nepriznavanje in bolj ko se upiramo, da bi »spregledali« določene stvari v našem življenju, bolj zna biti naporno obdobje.
Temeljni namen obdobja SADE SATI je v notranjem prebujanju, soočanju z našo notranjostjo, stanjem duha, delovanju v skladu z našo dušo in delom za druge (Karma Yogo). V tem obdobju odpadajo vse iluzije in primorani smo se soočiti z našim bistvom, našo navezanostjo na stvari in ljudi, iluzijami in našimi vzorci.

Kakšne so pozitivne priložnost obdobja SADE SATI?

Glede na to, da se v tem obdobju karma najbolj »obdeluje«, jo lahko tudi najhitreje in najbolj poglobljeno harmoniziramo in prečistimo. Obdobje je tako pravzaprav največja priložnost, da spregledamo nekaj, zaradi česar nam bo na koncu pravzaprav odpadlo breme z ramen. Seveda pa pot do tja ni najbolj enostavna.

Da obdobje čim bolj omilimo obstajajo preventivne tehnike (upaje). Saturn je namreč planet, ki ga ponazarja energija ponotranjevanja. Da se obrnemo vase, pa je potrebna redna meditacija, kjer izklopimo misli vsaj za nekaj minut dnevno, se zdravo prehranjujemo, se malce ustavimo v našem življenju (Saturn je izredno počasen planet), izvajamo zvočne mantre – Rasa tehnike (za uravnavanje energij) in delamo dobra dela za druge (donacije, pomoč nemočnim – invalidom, revežem, starejšim in vsem, ki so »na dnu socialne lestvice«).

S pravilnim delom na sebi in pravilno usmerjeno aktivnostjo, se začnemo preobražati. Spreminja se naš pogled na svet in samega sebe. Ko se obrnemo vase in znamo to povezati z življenjem tukaj in zdaj, se ustvari harmonija. In ravno zaradi sprejemanja našega notranjega bistva, ki ga znamo povezati z našim delovanjem navzven, na koncu obdbobje SADE SATI ni toliko obdobje nesreč in žalosti, temveč obdobje samozavedanja, osebne rasti in duhovnega napredka.

Če želite izvedeti kdaj nastopi vaše obdobje SADE SATI mi pišite na email info@merryfullife.si (napišite vaše ime, priimek – dekliški, če ste poročena ženska, datum, uro in kraj rojstva) ali pa izpolnite polja v spodnjem obrazcu.

P.s. Več o djotišu si lahko preberete na https://merryfullife.si/djotis/.

Za osebno djotiš svetovanje me lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca.

Objavam lahko sledite na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

Z ljubeznijo 💛,
Marijana

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo