fbpx
Vzpostaviti vez z intuicijo….je sposobnost vsakega posameznika. ?
 
 

To pomeni, da je vsak sposoben vzpostaviti vez s svojim duhom in božjim vodstvom. Boga rada poimenujem kreator in del te kreacije smo mi vsi in v vsakem izmed nas tiči bog – slišimo ga, ko govori skozi naše srce. ?

 

In v srcu slišimo tudi intuicijo…tisto, ki nam da občutek pomirjenosti, da smo v flow-u, da smo na pravi poti. Lahko pa jo čutimo tudi kot nekakšen “zatikljaj” v trebuhu…ko nam nekaj ni ok…in nam intuicija pravi, da tole ne bo šlo čez. Telo nam pove vse, samo naučiti se ga moramo opazovati in slišati.

 

Kako vzpostaviti vez z intuicijo? ?

Preprosta vaje je, da sedite vzravnano, stopali v celoti na tleh (prizemljeni), dlani postavimo na stegna (obrnjeni navzgor), brado mehko potisnemo proti vratu, da poravnamo celotno hrbtenico. Trebušna prepona naj bo odprta, da prosto dihate in vas nič ne utesnjuje v tem delu. Nato pa preprosto dihate v svojem ritmu (ne rabite spreminjati dihanja, je pa priporočljivo, da ga zavestno opazujete in spremljate kako teče – tako vam tudi misli težje uidejo kam drugam, saj je pozornost na vašem “sidru”, dihanju).

Ko ste z nežnostjo do sebe malo predihali, sprostili mišice v telesu – tudi obrazne ? si predstavljajte belo svetlobo kako se iz neba spušča skozi vaše teme (kronska čakra) in potuje ter kroži po celem telesu.

Poživite vaše telo, um in duha ter jih znova povežite v eno. ?

 

Med vajo si lahko tudi rečete:
”Skozme teče energija življenja, ki me vseskozi navdihuje.” ☺️

 

Poskusite si vzeti 5 min. za to vajo preden greste v službo…in več dni zapored. Zagotovo se vam bo okrepila intuicija, izginili bodo občutki odrinjenosti, nanavdihnjenosti ali celo občutki, da ste izključeni iz življenja. Vsi jih imamo kdaj…pomembno je, da ne ostajamo predolgo v njih.

P.s. Intuicijo v vedski astrologiji – Djotiš povezujemo z Luno (Chandro). Hkrati Luna predstavlja tudi naš um, naše misli in občutke. Je načelo naše srčnosti, sočutja in empatije. Pozicija Lune v rojstni karti nam tako pove kje je naša srčna narava, kje “tavajo” naše misli, kako občutljivi in intuitivni smo.

Objem,

Marijana ✨