fbpx

Zadnje čase se očitno veliko sukam v prostorih in svojem domu. Po eni strani je to seveda moj poklic, po drugi pa ne želim biti “bosa kovačeva kobila”.  

Če natanko preštejem vse svoje selitve bi gladko potrdili, da sem nomadka po duši. Vse od 19 – ega leta, ko sem šla študirat v Piran, sem naokrog. Torej sem se selila 11 krat. “Uf, naporno,” bi marsikdo rekel. Ampak nismo vsi za vse, tako je. 😉

 

Večina teh selitev so bila najemniška stanovanja. Do 25-ega leta sem bila s cimrami in cimri, nato sem šla živeti sama.

 

VSAKO STANOVANJE JE BILO MOJ DOM IN VSAKO MI JE ZRCALILO MOJE OSEBNO STANJE

 

Čas, ko sem bila s cimrami je zrcalilo moje trenutno, skromno finančno stanje, potrebo po druženju in razvoj moje kariere, ki je bila še na začetku. Pozneje, ko sem šla živeti v Trboje ob Trbojskem jezeru je takratno stanovanje v mansardi zrcalilo mojo potrebo po umiku v tišino. V tistem času sem se tudi nahajala na sredini mojega drugega Sade Sati obdobja in v službi, kot vodja marketinga (finančni sektor – trg plemenitih kovin) delala na polno. Tudi po cele dneve. Tisto obdobje je bilo intenzivno v večih segmentih: hodila sem na duhovno univerzo, potovala, spoznavala vse globlje našo civilizacijo, se sprehajala skozi različne zarote sistema in z vrnitvijo iz Afrike doživela različne uvide v kolektivno zavest, nujni za soočenje s tesnobo.

 

 

Prvo moje stanovanje

Kmalu za tem se je pojavilo stanovanje, za katerega sem vzela kredit. Šla sem v višino, 9. nadstropje. Razgled na Kamniško-savinjske alpe. Stanovanje sem popolnoma renovirala v enem mesecu s tem, da sem ves čas normalno hodila v službo. In takrat…uf…je bilo pestro tudi na delovnem mestu. Kljub vsemu, zadihala sem bližje nebu. Meditirala, poglabljala duhovna spoznanja o sebi in kolektivnemu. V tistem obdobju sta mi nasproti prišla tudi Djotiš in Vastu.

Ravno po obnovi stanovanja, tisti prvi mesec, sem spoznala fanta, s katerim sva bila skupaj 4 leta in pol. Zadnje leto razmerja sem živela pri njem, svoje stanovanje pa oddala v najem paru, vojaku in medicinski sestri. Aida, medicinska sestra, je tudi zanosila v tem stanovanju. 🙂

Ko sva s fantom na hitro zaključila razmerje, sem ugotovila, da moje stanovanje ni več primerno, da bi v njem živela. Primerno je bilo za večjo povezanost z nebom, izkustvom in spoznanjem vezanim na tisto obdobje mojega življenja bolj, kot za nadaljnje korake, ki sem jih sprejemala. Nekako se je vse skupaj na hitro obrnilo tako, da sem v dveh dneh spraznila vse moje stvari in fantovega stanovanja in ga očistila do zadnjega lasu ter šla živeti v prenovljeno stanovanje k prijateljici za 8 mesecev. Svoje stanovanje sem prodala v roku enega meseca gospe, ki je bila na robu živčnega zloma. Stanovanje sem ji predala z namero, da ji služi v najvišje dobro. Novega pa našla v naslednjih mesecih.

 

 

Drugo moje stanovanje

Vzela sem nov kredit, čez 1 mesec pustila službo, kjer sem ravno prenovila tudi pisarno in čez dva meseca sem že imela kupljeno karto za potovanje v Čile. To obdobje je bilo izredno stresno zame, saj je terjalo ogromno poguma in nenazadnje vsebovalo eno večjih tranzicij mojega življenja.

 

DANES, Z DOSEDANJIMI (SPO)ZNANJI O BIVALNEM OKOLJU

 

Ob pogledu nazaj, z vsemi znanji in spoznanji o domu, o povezanosti človeka z domom, lahko potrdim, da raznorazne znanosti o urejanju doma ali kakršnegakoli prostora, niso noben hec.

Ko delam Vastu analize, vsakič znova pridem do kakšnih novih spoznanj in zanimivosti o človeku. Prav tako pride do novih spoznanj tudi dotična oseba. Prostor odraža naše notranje stanje. Kjerkoli in kadarkoli.

Meni osebno je za nazaj marsikaj jasno v smislu “zakaj sem bila v določenem stanovanju v določenem obdobju”. Za razjasnitev mi seveda pomagajo znanja, ki sem se jih uspela priučiti o človeku, naravi in prostoru.

 

1. Lahko smo več desetletij v istem prostoru, a nikakor ne moremo narediti sprememb.

 

Ravno zadnjič, ko sem delala eno analizo za dom po načelih Vastu -ja, sem se večkrat zmotila pri računanju in risanju. To se mi še ni zgodilo, da bi se toliko motila.. Naposled ugotovim, da se gospa trudi že vrsto let narediti spremembe v svojem domu. Nekaj zase, a nikakor, da ji uspe. Vedno je nekaj vmes uletelo. In tako, z vmesnim uletavanjem, mine lahko desetletje. Ugotovili sva, glede na izračune in izrise, da sebe prevečkrat postavi na drugo mesto. Da tisto, kar je povezano z njeno čisto in absolutno zavestjo ter pritokom nove energije, je bolj ko ne blokirano. Še dobro, da imamo znanja, s katerimi lahko v samem prostoru naredimo preventive in podporo.

 

2. Lahko načrtujemo novo gradnjo, a nas bo že pri parceli in načrtu pričakalo presenečenje.

 

Vzemimo za primer, da imamo znanje in iščemo parcelo, ki bi bila v skladu z naravnimi zakonitostmi. Če je naše notranje stanje bolj ko ne porušeno, se nam bo idealna parcela izmikala. Če ni namenjeno in mi nismo usklajeni z njo, jo lahko iščemo desetletje ali več.

 

3. Človek vsakič pride v prostor, ki mu pripada.

 

Zanimiv je tudi primer osebe, ki je imela v celoti prenovljeno stanovanje, a sem že v osnovnem izrisu ugotovila, da ima skladišče na SV stanovanja. Ravno na tem področju priteka energija – prana ali chi. Ta del mora biti popolnoma prost, pretočen in odprt. Svetovala sem mu, da si tam naredi sobo za meditacijo in ne skladišče. Oseba mi je priznala, da se sooča z anksioznostjo.

 

Še en primer, ki govori o tem, da smo odprti za prednike. Mlada družina, ki je želela postaviti hišo na novi parceli, se je oglasila z izrisom hiše. Že v samem štartu sem videla preveč odprt JZ in J (okna, vrata itd.). Torej tam, kjer so predniki in transformacije. Tudi obe odrasli osebi sta rinili v ta del hiše, glede na izračun njihovih osebnih tokov in točk v prostoru. Nato ugotovim, da oba vidita marsikaj, kar je prostemu očesu nevidno. Marsikaj smo lahko »zaprli« na tem delu in »odprli« na SV delu hiše.

Med novembrskimi prazniki ✨

 

Imela sem plan, da spišem veliko tistega, kar sem si zadala. Rekla sem si: »No, sedaj bo malo miru in čas za to.« Pa ni bilo. 🙂  Čas je bil za sanacijo dela mojega stanovanja.

Čez en mesec bom v njem natanko 2 leti. Živim v pritličju. Iz zemlje (hiša ob jezeru) sem šla proti nebu (9. nadstropje) in nazaj k zemlji. Lahko bi rekli kot nekakšna prizemljitev zavesti.

Ob vselitvi sem si rekla, da ga ne bom na hitro popolnoma renovirala, tako kot sem prejšnjega. Renovirala sem skoraj celega, razen kopalnico in kuhinjo. V letošnjem letu sem mislila renovirati kopalnico, a sem se premislila. In ravno v zadnjih treh mesecih se mi je nekako ves čas podila po glavi voda. Začelo se je s sežiganjem amazonskih pragozdov, sumljivim obnašanjem mojega stanovanja (vlaga za kuhinjo) in kopalnica, ki mi ni dala miru, a sem vseeno prestavila na pomlad.

Ravno pred novembrskimi prazniki mi je v kopalnici začelo zamakati, saj so sosedje nad mano imeli težave z vodo. Še dobro, da je nisem renovirala. 🙂  No, ampak ravno v tem času mi je butnila vlaga za kuhinjio, kar je bilo potrebno nemudoma sanirati.

 

Kaj je bil končni rezultat?

Cel teden ukvarjanja z mojim domom, ki je zadihal skupaj z mano. Generalno sem ga seveda tudi očistila, zaflikala zgrešene luknje (v dveh letih se je kakšna stvar tudi napačno zmontirala in nato snela) ter prebelila, kjer je bilo to po mojem mnenju potrebno.

Za tem sem rabila preklopiti, ne spet delati. In kaj češ boljšega kot preživeti čas z otroci. 🙂 Tako sem vzela srednjega nečaka k sebi za 2 dni. Šla sva naokrog, v naravo in ne na pokopališče za dan mrtvih.

 

Kako je s spoznanji?

Nekje 2 leti mine, da nekaj spoznaš. Naj gre to za partnerja, kako diha tvoj dom ali v kakšni smeri se bo odvila tvoja poslovna pot. In 2 leti mine, da nekaj dokončno spustiš, morda preboliš.

Jaz nekako nisem presenečena nad mojim ukvarjanjem s prostorom, saj mi to nazorno pokaže tudi moja karmična popotnica. V zadnjih mesecih, zaradi stanja na nebu (Rahu in Ketu os) še toliko bolj intenzivno.

P.S. In ja, dom je kot človek, kot živ organizem. Pove nam, kaj se dogaja v nas samih. Naj bo to skozi popolnoma nov dom, obstoječi dom v različnih obdobjih življenja ali dom, ki smo ga podedovali od prednikov. 

Za konec lahko povem, da še dobro, da obstajajo znanja, s katerimi si lahko pomagamo pri spremembah v domu in posledično spremembah v nas samih.

In hvaležna sem za svoj dom. Nekako ljubek in duhoven je. Vsaj tako mi pravijo tudi tisti, ki so že bili pri meni. 

 

S srcem,
Marijana

 


P.s. Z mano lahko stopite v stik na več načinov. Preko spodnjega spletnega obrazca (za vastu analizo so potrebni tudi rojstni podatki), preko emaila info@merryfullife.si ali gsm 051/321-353.

Objavam lahko sledite na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo