fbpx

Prepričanja so najmočnejša sila v našem umu in telesu, ki vplivajo na vsa področja našega življenja. Zaradi prepričanj dosegamo poraze ali uspehe, smo žalostni ali srečni, aktivni ali pasivni, smo strastni ali apatični. Od njih je v največji meri odvisno naše ramišljanje, delovanje in čustveni odzivi.  

 

Iz kje izhajajo naša prepričanja?

Psihologi pravijo, da večinoma iz podzavesti. Večino prepričanj naj se ne bi niti zavedali in slednja vplivajo na naše čustvene odzive kot tudi dejanja.

Chris Walton, psiholog in kreator gama healing tehnike, ki sem ga imela možnost spoznati pred leti na istoimenski delavnici, poudarja, da so naša prepričanja, čustveni odzivi in dejanja pridobljena z vzgojo in iz okolice. Da se počutimo samozavestne in zadovoljne gre pripisati našim prepričanjem, tako kot jih pripišemo stresu, utrujenosti in negotovosti. S prepričanji vplivamo na vse: na naše počutje in naš odnos do okolice.

Chris je s pomočjo drugih psihologov znanstveno dokazal, da se v nas odvijajo elektro-kemični signali. Dokler se slednjih ne zavedamo, jih tudi odpraviti ne moremo. In čeprav se nam zdi, da delujemo avtonomno, se pravzaprav večinoma odzivamo s pomočjo naših podzavestnih vzorcev.

 

Kako se znebiti omejujočih prepričanj?

Tudi pri gama healingu se Chris poslužuje reprogramiranja. Sprva je seveda potrebno ugotoviti katera prepričanja nas ovirajo pri našem napredku ali dosegu določenega cilja.

Če nismo odprti do sprememb, nimamo volje in ne želimo vložiti truda, proces ne bo deloval. Povsem enako je tudi pri tej tehniki.

Proces spreminjanja podzavestnih prepričanj pa se sestoji iz štirih delov. Proces je tudi podrobneje opisan v njegovi knjigi »Gama zdravljenje« (vaš fizični odziv spremlja druga oseba):

 1. Vzpostavljanje komunikacije z vašo podzavestjo in uporabo mišičnega testiranja (odziv telesa na izjave)
 2. Sestavljanje izjave o prepričanju
 3. Testiranje izjave o prepričanju, da bi videli, če je prepričanje v celoti integrirano v naši podzavesti
 4. Integriranje prepričanj, če je potrebno

 

Chrisova tehnika je povezava med energijsko psihologijo in energijsko medicino. Torej energetski del človeka in energetski tok informacij, ki se odvijajo v telesu. Pri gama tehniki ne gre za nič drugega kot pa za spreminjanje naših podzavestnih vzorcev, ki se jih nato uskladi z našo zavestjo. Večinoma naj bi si le zavestno želeli sprememb, a podzavest je drugačnega mnenja.

 

Da bi prišli do korenitih sprememb se je potrebno lotiti področij, kjer se počutimo manj samozavestne. Vprašati se moramo kakšen je naš partnerski odnos, odnos do financ, posla, duhovnosti,…Kako sebe vidimo znotraj teh odnosov? Tam, kjer nimamo najboljšega mnenja oz. nismo prepričani v pozitivno samopodobo je potrebno intergirarti drugačna prepričanja na način, ki je opisan v zgornjih 4- ih točkah. Poleg njih so seveda vključene tudi tehnike sproščanja in »Položaj celostnih možganov« o katerem bom napisala več v naslednjem blogu.

 

Le pet minut na dan

S pomočjo tehnike za spreminjanje prepričanj, gama možgansko tehniko (ki je del tehnike za spreminjanje prepričanj) in uravnovešanjem naših čustev, se bomo počutili lahkotneje, boljše in samozavestnejše. Tehnike, ki ne vzamejo več kot 5 minut na dan so prav tako opisane v njegovi knjigi. Z vztrajnostjo pa se seveda rezultati poznajo že po nekaj tednih.

Chrisova tehnika je meni ena ljubših, saj je poleg enostavnosti in preizkušenega delovanja tudi znanstveno močno podprta.

Na zunanje spremembe težko vplivamo, na naše notranje pa vedno lahko. Prej, ko verjamemo, da so spremembe dobre za nas, lažje se jih lotimo. Kje pa piše, da obstaja ena in edina resnica, ki smo si jo dovolili zakoreniniti globoko v našo podzavest. Dovolimo si kdaj razmišljati tudi drugače in opazujmo kaj se dogaja v nas in okoli nas.

S srcem,
Marijana

 

P.s.  Gama healing tečaj sem pred leti opravila pri Chrisu Waltonu. Slednje vključujem v proces coachinga.

Za osebna svetovanja (djotišintuitivno mentorstvo in vastu) me lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca. Objavam lahko sledite na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo