fbpx

Djotiš/jyotish vpogled nam ne razkriva prihodnosti temveč nam nudi vpogled v naravne riitme, ki se odvijajo tako zunaj kot znotraj nas. Pri preučevanju naravnih ritmov, torej med drugim tudi stanja na nebu, se je pomembno zavedati, da s tem ne govorimo o podrobnostih posameznikove karte, saj vsak posameznik določene tranzite, retrogradnosti planetov itd., doživlja na svoj način.

Pri splošnem vpogledu za določeno leto se pogleda kakšno bo stanje na nebu. In to stanje se seveda odraža tudi v nas samih, glede na posamezno znamenje in graho, ki jo utelešamo. Pomembna je seveda tudi svobodna volja znotraj karmične popotnice, ki jo lahko ali pa ne uveljavimo. Če ne storimo nič, nas bo življenje seveda pripeljalo tja, kamor sodimo glede na našo karmično popotnico. Svobodna volja, ki je močno povezana s tem kako določene zadeve sprejmamo, ozavestimo, spustimo in spremenimo, nam omogoča, da vplivamo na prihodnji potek dogodkov.


Če je bilo zadnje leto malo težje, bo v letošnjem letu vsekakor malo lažje

 

V letu 2017 se v vedski astrologiji namenja večjo pozornost saturnu, saj bo ta po daljšem obdobju zamenjal znamenje in hišo v posameznikovi karti. Saturn je veliki učitelj, ki ne želi hitrih premikov in nam prinaša globoke nauke. Ravno zato mu tudi rečemo planet karme.

V mesecu januarju, natančneje 26. januarja, bo saturn tako vstopil v hišo strelca, kateremu vlada planet jupiter in tam ostal vse do 20. junija. Za krajše obdobje, od 21. junija do 26. Oktobra, se bo kot retrograden (malo težje preizkušnje) vrnil v hišo škorpijona. Nato pa bo naslednji 2,5 leti ostal v hiši strelca.

LETO 2017 JE LAHKO LETO PRILOŽNOSTI, ZNANJA IN SREČE

Na splošno gledano je pozicija saturna v hiši strelca, ki mu vlada planet jupiter, ugodna pozicija, a le če smo postavljanju naših temeljev in sprejemanju odločitev, namenili dovolj časa. Sprejemanje odgovornosti brez ovinkarjenja, umirjanje, strpnost in dobra dela za skupnost, da pridobimo potrebno modrost za premagovanje morebitnih ovir in težav, so glavna sporočila saturna.

Z vstopom v hišo strelca nam lahko prinese rast in razvoj, tako kot znanje in srečo. Seveda pa je slednje odvisno od vas samih in koliko ste bili pripravljeni v preteklosti postoriti za manifestacijo dobrega v letošnjem letu.


Mool nakšatra,
v kateri se v prvi polovici leta tudi nahaja Saturn, s krajšo odsotnostjo odsotnostjo ko se vrne v hišo škorpijona in povratkom v zadnjih mesecih leta, nakazuje na konec starega in začetku novega, ko gremo nazaj k izvoru, ponovnemu rojstvu…in slednje se v našem življenju lahko izraža skozi ideje, zamisli, začetkih nečesa lepega, svežega in mladega.

Letošnje leto je namenjeno preobražanju, opuščanju tistega, kar nam ne služi več in realizaciji tistega, po čemer globoko hrepenimo, a nismo še udejanjili. Seveda ni nujno, da bomo z odrtimi očmi gledali v svet in opazili priložnosti, saj je nekaterim čisto v redu tam kjer so…in se bodo še vedno ukvarjali s čiščenjem starega. Ne glede na posameznikovo karto, pa so na splošno energije bolj naklonjene »spregledanju« in manifestaciji nečesa novega.

S priložnostmi, novimi začetki in preobražanji pride tudi dodatno delo.

Kot omenjeno je seveda odvisno kaj ste že postorili do sedaj. S preobražanji seveda pridejo zaključevanja, ki so za marsikoga težko delo.

Zato je zelo dobrodošlo sledeče:

 • Znebite se nepotrebne navlake v svojem domu.
 • Privoščite telesu čim več gibanja v naravi.
 • Ohranjajte čiste misli, se usmerjate na lepe stvari in doživetja.
 • Se skušate izogibati jezi in ljubosumju…če že pridejo takšne misli, jih pospremite stran od sebe.
 • Povezujte se z ljudmi z odprtim srcem in skupaj naredite nekaj dobrega za skupnost.
 • Delujte v smeri, ki vam prinaša občutek, da ste koristni.
 • Darujte...ljudem, ustanovam, ki so potrebni pomoči.
 • Delite...znanje, ki ga imate in odprite se novim izkušnjam kot tudi novemu znanju.

Na takšne načine boste vsekakor umirjali svoje telo in duha.

Kako se predvsem vpliv saturna lahko na pozitiven način odraža v posameznih znamenjih?

Ker bo saturn v letošnjem letu zamenjal znamenje, sem zavedla na katerih področjih lahko izkoristimo priložnosti za napredek. Seveda so poleg saturna pomembni tudi ostali planeti. V letošnjem letu imamo tudi kar nekaj retrogradnosti, bolj ali manj ugodne mesece, a to so že teme drugih zapisov, ki sledijo tokom leta.

 

Pri posameznih znamenjih po djotišu se vstop saturna v hišo strelca lahko odraža na naslednje načine.
 • Ovni /meši po djotišu bodo tako lahko deležni sreče in obilja na splošno, a le če se ne bodo upirali spremembam.
 • Biki/vrišabhi so lahko deležni nenadnih hitrih dobitkov ali dedovanja. V ospredju bodo tudi preobražanja. Slednji naj se tudi ne upirajo spremembam in naj prisluhnejo intuiciji.
 • Dvojčki/mithuni bodo najverjetneje doživljali spremembe na partnerskem področju, zasebnem ali poslovnem.
 • Rakom/karkom pa se lahko povečajo odgovornosti na delovnih mestih, ki so lahko povezana s služenjem drugim, sociali, pravu ali zdravstvu.
 • Levi/simhi imajo podporo pri spremembi poklica, izobraževanju in ljubezni.
 • Device/kanje bodo več energije vlagale v svoj dom.
 • Tehtnice/tule bo spremljal pogum in trdo delo.
 • Za škorpijone/vriščike bo pomembno ustvarjanje premoženja.
 • Strelci/dhanurji pa se bodo najverjetneje izklesali na svoji osebnosti in egu.
 • Kozorogi/makarji se bodo predajali užitkarstvu in daljšim potovanjem ali umirjanju in izkustveni duhovnosti.
 • Vodnarji/kumbhi bodo lahko uresničili svoje želje. Ribi/meeni pa se bodo posvetili poslovnim zadevam in zunanjim aktivnostim.

Stanje na nebu je seveda le en majhen košček pri branju posameznikove karte. Navedene informacije so le splošnega značaja. Za podrobnejši vpogled o aktivaciji planetov in njihovih načel je potrebno preučiti posameznikovo karto, saj je le od tega odvisno kaj nam določeni tranzit prinaša na določenih področjih našega življenja.

Morda je pozicija saturna na splošno ugodnejša v hiši strelca, a nam kljub temu kot veliki učitelj rad kaj vzame. Pretirane navezanosti torej niso preveč dobrodošle.

Predlagam manifestacijo tistega, kar smo si pred časom zadali in tudi vložili določeno mero truda. Umirjeno in brez zaletavanja, s srčno voljo in ljubeznijo do vsega kar počnete.

Z ljubeznijo,
Marijana

P.S. Navedene informacije so bolj ko ne splošnega značaja. Za podrobnejši vpogled vas samih (na fizičnem, čustvenem, umskem in dušnem nivoju), stanja na nebu in povezavi z določenimi področji vašega življenja, pa je potrebno djotiš svetovanje. Zanj se lahko odločite tudi z izpolnitvijo spodnjega obrazca.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo