fbpx

Ljudje smo čudovita, unikatna bitja. Našo bit sestavljajo telo, um, srce in duša. Lahko bi rekli, da so to 4 inteligence, medsebojno povezane…ki si želijo sodelovanja, da bi kot celota prišli k ravnovesju.

Karmična dagnostika, ki sem jo pred leti prvič imela možnost spoznati preko enega najboljših prijateljev mojega bivšega partnerja, je med drugim tudi neverjeten proces ozaveščanja nezavednega.

Zanjo takrat nisem bila pripravljena, saj so bile v ospredju druge aktivnosti…ki so me pozneje pripeljale ne samo do individualnega svetovanja temveč do tedenskega procesa karmične diagnostike. Na otoku Iž, s skupino 60ih ljudi in Marjanom Ogorevcem.

Karmična diagnostika govori o zavednem in nezavednem. O življenju prej in sedaj. O naših vzorcih, prepričanjih, strahovih in odvisnostih…ki so se lahko »rodili« prej ali pa smo jih ustvarili v tem življenju.

 

Veliko več je nezavednega.

To nekako vemo…in se potem ne spuščamo kaj preveč v to. Nezavednega naj bi tako predstavljalo več kot 95% in zavednega manj kot 5%.

Ko pogledamo globoko v zavedno, se dotikamo nezavednega, dajemo ukaze zavednemu…in tako spreminjamo nezavedno. Reprogramiranje, bi lahko rekli.

 

Če ne pogledamo globoko v zavedno, s pomočjo meditacije in drugih tehnik, ki so nam na voljo, lahko plavamo skozi življenje in iščemo vzroke nekje zunaj nas, medtem ko so v nas. In ti se projecirajo, prikazujejo, ustvarjajo skozi okolico. Kot izkušnja ali priložnost, da nekaj spremenimo.

 

Karmična diagnostika kot ozaveščanje nezavednega

Marjan Ogorevc, bioterapevt, ki vodi delavnice na otoku Ižu, potovanja po Peruju in drugih državah ter avtor večih knjig, je znanje karmične diagnostika prizemljil v Sloveniji. Skozi čas je svoje delo strnil tudi v tedenske delavnice, kjer nas v meditativno/hipnotičnem procesu pelje skozi naše življenje in nazadnje tudi v prešnjega.

Proces predstavlja iskanje najglobljih vzrokov, strahov, odvisnosti itd., ki so se manifestirali v in skozi naše življenje v obliki bolezni, nesrečnih dogodkov itd. Pokaže nam »večjega pajka«, na katerega je pripetih več manjših pajkcov. Ta večji nas ovira v življenju na večih področjih…in ko se znebimo tega večjega, odpadejo manjši.

 

Kdaj je kdo pripravljen iti čez proces je odvisno od njega samega. Ključna sta odprt odnos do sebe in tudi do terapevta. Če si sam resnično želiš najti svoje globoke strahove, vzorce itd., ki se ti v življenju ne kažejo v jasnih slikah, jih boš našel…skozi proces. In naenkrat ti bo jasno…za mnoge situacije v tvojem življenju, za tvoje razmišljanje, delovanje in odnos, ki si ga imel.

V samem prcesu dobimo tisto, kar je za nas najbolj pomembno v tistem trenutku. Lahko gre za nezavedno jezo, zamero, slabe izkušnje, nekaj, kar smo doživljali že v maternici ali v prejšnjem življenju. Vzrokov, strahov in odvisnosti, je ogromno…pri vsakem pozamezniku se najde kaj. S pomočjo bioterapevta se tako lažje soočiš z “velikim pajkom” (tako glavne vzroke poimenuje Marjan Ogorevc), za katerega lahko mislimo, da ni toliko pomemben…a se izkaže, da je…in to ključnega pomena.

 

Moja osebna izkušnja s karmično diagnostiko na otoku Iž.

Delavnice obstajajo že nekaj časa. V svojih dolgoletnih izkušnjah je Marjan Ogorevc osmislil koncept, ki traja 6 dni, vsak dan nekaj ur. Prvi dan je samo predavanje, vsak naslednji pa je en del predavanje, v drugem delu pa se gre v meditacijo in procese ozaveščanja.

Na vse si predhodno pripravljen, saj se proces začne že kakšen dan prej. In skupina, ki se je ustvarila, je ravno pravšnja.

V procesu meditacije smo šli najprej čez rojstvo, drugi dan smo postavljali našo primarno družinsko matrico, treji dan partnerske odnose in otroke, četrti dan ostale odnose in zadnji dan je prišla na vrsto regresija v prejšnje življenje. Zadnja dva dneva je namenil čas tudi vsakemu posebej.

Med samimi procesi je bilo slišati jok, tesnobo, stisko. Z vsakim stavkom, kaj vse moramo spustiti, je nekatere močno zadelo. Tudi mene je, ampak tam, kjer nisem razumela. Jokala sem namreč, ko sem bila v maternici.

Ostali procesi so mi bili dosti enostavnejši. Potrebno je poudariti, da je po eni strani boljše s skupino, ker imaš podporo, po drugi strani pa boljše individualno, ker se lahko posveti samo tebi. Meni je odgovarjal skupinski proces, saj se znotraj skupine prepoznaš tudi v drugih…in verjamem, da so se nekateri prepoznali v meni.

Na koncu, ko me je pogledal individualno je samo rekel, da nekaj nimam razčiščeno po moški liniji. Jaz nisem vedela kaj…le to, da mu opišem izkušnjo, ki sem jo doživljala v prvem procesu. Opišem mu tudi bolečine, ki sem jih zaznavala na telesu. Le v nekaj sekundah me vpraša kateri otrok sem bila…povem mu, da tretji, saj je sestra, rojena pred mano, umrla pri treh mesecih življenja. Z bioterapevtom greš takoj v meditativno hipnotičen proces…ki smo se ga učili tokom tedna. In takoj za tem sem šla…in govoril mi je, kaj moram moji zavesti reči. Medtem ko mi je izrekel samo tri stavke sem bruhnila v jok…tako močno me je zadelo. 

Nase sem povlekla strahove matere, ki sem jih rabila spustiti, sestri ponovno dati mesto v družini in se zahvaliti očetu za življenje kljub njegovemu nesprejemanju, še ko sem bila v trebuhu. Za zadnje se mi je zdelo še toliko bolj neverjetno, saj mi je oče skozi življenje naklonil ogromno pozornosti. 

Šlo je za zelo močan osebni vzrok, ki mi je razjasnil mnoge odnose v mojem življenju. Predvsem odnose z moškimi. Prepoznala sem svoje delovanje in svoje razmišljanje. Ozavestila sem zakaj mi je bila potrebna določena izkušnja iz moške strani. Sposobna sem bila ozavestiti in spustiti, kljub temu, da sem se v preteklosti jezila, se razočarala, želela, da se me sliši, da se me pohvali…in tega nisem prejela…niti se zavedala, da to sploh potrebujem. Vse je bilo v meni…in viselo na enem drugem vzroku, ki sem ga prevzela, ko še nisem bila rojena…čisto nezavedno.

Tako, da se zahvaljujem tudi moškim. Za podporo, razumevanje in tiste neprijetne izkušnje…za katere razumem, zakaj sem jih rabila. Sedaj mi je veliko bolj jasno zakaj tudi vsa ta samostojnost in neodvisnost…in tudi tekma. Začela se je že mnogo prej…Danes pa mislim, da nima smisla.

Jaz izbiram biti ženska. In moškim dajem mesto tam, kjer jim pripada. Le z dvigom kolektivne zavesti lahko preidemo v ravnovesje…in si damo priznanje za mesto in čas, v katerem smo rojeni.

Mojemu očetu pa: »Hvala ti za življenje.«

 

Z ljubeznijo
Marijana

 

Za osebna svetovanja (djotišosebni coachingi in vastu) me lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca.

Objave lahko sledite na FB strani Merryfullife ali Instagramu.

    Ime

    Priimek

    E-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo