fbpx

Napovedi za določeno leto nastanejo s pomočjo analize stanja na nebu. Opazovanja naravnih ritmov skozi planete oziroma grahe, kot jim rečemo v djotišu/jyotishu. Ko opazujemo stanje na nebu, lahko razberemo v kakšni smeri se bodo gibale določene situacije, kaj bo v ospredju in na kakšen način naj bi se manifestiralo. Vsak planet oziroma graha nosi določena načela, spoznanja, informacije, situacije ipd., povezane z določenimi področji. Od njihove kvalitete pa je seveda odvisno v kakšno smer nas bo peljalo.

Samo branje stanja na nebu na splošno je premalo za preučevanje posameznika

Splošen vpogled v določeno leto glede na stanje na nebu pa je premalo za branje posameznikove karte. Malo boljši vpogled je lahko zagotovljen skozi tolmačenje posameznega znamenja, saj je razvidno katera področja življenja bodo pod vtisom določene grahe. Za podrobnejšo analizo, kjer je razvidno v podrobnosti kako posameznik deluje, kje so njegovi motivi, naloge itd., pa je potrebno preučiti posameznikovo karto. Le v njej je razvidno kako nekdo doživlja, sprejema, deluje na različnih področjih itd.

2017 – LETO PRILOŽNOSTI

Ko sem lansko leto pisala članek za 2017, sem izpostavila leto 2017 kot leto priložnosti in napredka. Naravni ritmi lanskega leta so zagotovo doprinesli tistim, ki so si želeli spremembe, imeli vizijo in želje. Za tiste, ki tega niso imeli, se je leto verjetno odvilo v smislu doživljanja »čudnih situacij«.

Ne glede na stanje na nebu, je pomembna posameznikova karta. Nekateri ste tako lahko naredili korenite spremembe in se vam bo v letošnjem letu marsikaj manifestiralo v željeni smeri. Drugi, ki sprememb niste delali, boste najverjetneje svojo drugo priložnost dobili v letošnjem letu.

2018 – PONOVNA PRILOŽNOST ALI MANIFESTACIJA?

Lani je Saturn svojo pot začel v hiši strelca in tam bo ostal celo letošnje leto. Velik del leta je »bival« v Mool nakšatri, kar pomeni smrt starega in rojstvo novega. Tudi v začetku letošnjega leta nadaljuje svojo pot v Mool nakšatri vse do 2. marca. Pojavile se bodo nove priložnosti za opuščanje tistega, kar nam ne služi več.

Jupiter oziroma guru bo v letošnjem letu nakazoval na razumevanje, razreševanje starih zadev in problemov ter podprl z znajem proti koncu leta. S svojo retrogradnostjo v prvi polovici leta nakazuje na razreševanje starih dilem, ki se bodo v drugi polovici leta manifestirale skozi novo znanje in spoznanja.

Pomembno je izpostaviti tudi marsa oziroma mangala, ki bo v poletnih mesecih nakazoval na trenja. Sprva vstopi v hišo kozoroga, kjer trenutno domuje tudi Ketu. Kombinacija ustvarja dodatne napetosti, povezane s prenesenimi stvarmi iz preteklosti. Vse od 27.6. do 27.8. se mars giba retrogradno in s tem se težave samo še bolj zaostrujejo. V tem istem času se bo tudi saturn gibal retrogradno, kar nakazuje na nekontrolirano stanje, večje impulzivne odločitve in zlorabo »ognjene« energije.

Venera oziroma šukra prinaša obilje, srečo in ljubezen v zadnjih 4ih mesecih leta 2018, saj bo bivala v svojem znamenju, hiši tehtnice. Tam bo ostala do konca leta 2018, kar je izredno dolgo obdobje.

 PRVA POLOVICA LETA 2018 TEŽI K SPOZNANJEM,  DRUGA K MANIFESTACIJI

V letošnjem letu je težko izpostaviti enega »igralca«. Tudi celotno leto, v primerjavi s prejšnjima dvema ni toliko turbuletno. Vsekakor pozitivno, a hkrati, tudi dolgočasno za mnoge.

V prvi polovici leta izgleda kot bi se prenesle stvari iz lanskega leta. Veliko bo novih priložnosti za opustitev starega, tako na materialnem kot tudi na umskem nivoju. Tako da tisti, ki ste se lansko leto spretno izognili »novemu«, boste v prvi polovici leta imeli priložnost očistiti in spustiti tisto, kar je že »zastarelo«. Jupiter in Saturn, ki sta velika duhovna učitelja, bosta pot spremembe nakazovala v prvi polovici leta. S svojo retrogradnostjo nakazujeta na še bolj intenzivno soočenje s preteklim in odpiranjem prostora novemu. V drugi polovici leta, predvsem v zadnji tretjini, pa nas podpirata s spoznanji. Eden bolj na materialnem nivoju, drugi bolj na umskem nivoju.

Poletje bo bolj kritično…kot rečeno nam stanje na nebu nakazuje na trenja. Mars oziroma mangal, ki pojmuje načelo akcije, ognja, preobrazbe, zaključevanja…bo sicer dobre kvalitete, a skupaj s Ketujem prinaša dodatna razreševanja preteklih zadev. Razmislite preden odreagirate…impulzivne odločitve in agresivne reakcije lahko pridejo v poletnih mesecih v ospredje.

Največji upi so na Veneri oziroma Šukri. Načelo ljubezni, lepega in obilja nas bo podprla v zadnji tretjini letošnjega leta. Čas bo za manifestacijo tistega, kar bomo uspeli spremeniti, ozavestiti in sprejeti do takrat, predvsem na ljubezenskem področju.

V letošnjem letu bo tako veliko priložnosti za spremembe v prvi polovici leta in čas za manifestacijo v drugi polovici leta.

P.s.Ne glede na to, na kateri točki vašega življenja se nahajate, vedite, da je tako popolnoma v redu. Nekateri ste že v lanskem letu uspeli veliko razrešiti…in boste v letošnjem letu nekoliko lažje prebrodili. Tisti, ki se s spremembami niste toliko soočali, boste to priložnost najverjetneje zagrabili v letošnjem letu. Verjemite, da ste nanje pripravljeni…saj nas življenje vedno pripravlja na vse, kar se nam dogaja…s pomočjo dogodkov, oseb, informacij itd., ki smo jih prejeli na poti do spremembe.

P.p.s.V prvi polovici leta bodite strpni do sebe. V poletnih mesecih pojdite bolj vase, saj boste le tako umirjali vaš um in srce…v naravi, s pomočjo meditacije, v  družbi pozitivnih ljudi. V zadnji tretjini leta pa se prepustite…manifestaciji…z ljubeznijo do tistega, kar ste uspeli spremeniti…z ljubeznijo do sebe in okolice.

Vse dobro v 2018,
Marijana

Za osebno djotiš analizo me lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo