fbpx
 
Minil je slab mesec odkar smo vstopili v jesen in še dva sta pred nami. V prvem so nas pospremili trije retrogradni planeti (Saturn, Jupiter in Merkur) in Venera v svojem najnižjem dostojanstvu (do 18.10. je bila v devici, kjer je Debilitirana – izgubi na svoji kvaliteti in moči).
V prihajajočih dneh nastopi festival praznika Diwali (praznik luči), ki traja 5 dni 22.10. – 26.10. Letos praznik zapade 24.10. (prazna luna v nakšatri Swati). Dan pozneje, na dan prazne lune 25.10. imamo tudi sončev mrk. Ob mrkih ni priporočljivo delati nekaj na novo, kakšne večje premike, sprejemanje večjih odločitev ipd., saj je ob mrkih vse „zasenčeno“.
 
***
 
→ Saturn (Shani) zaključi svojo retrogradnost 23.10. v kozorogu (kjer se počuti odlično in je zelo konkreten, globok, vztrajen, fokusiran, postavljanje prioritet ipd.), kar nas bo malo bolje pomaknilo naprej (retrogradni Shani vse nekako podaljša, prelaga zadeve, prihaja do zamud ipd.). Vse do 17.1.2023 potuje v visokem dostojanstvu v kozorogu in nato preide v vodnarja (kjer je njegovo dostojanstvo še višje in se počuti še boljše).
 
 
 
→ Jupiter (Guru) zaključi svojo retrogradnost 24.11. ob 00:02 v ribah, kjer se prav tako počuti odlično, saj je to astrološki znak, ki mu vlada. Njegovo dostojanstvo je visoko (Jupiter predstavlja duhovnost, etiko, moralo, učenje, poučevanje, otroke, življenjskega partnerja za ženske, ustvarjalnost, optimizem, sreča ipd.). Ob zaključku retrogradnosti (ki je v osnovi namenjena popravljanju, zaključevanju in ne novim začetkom) bomo deležni večje harmonije v partnerstvu in odnosih, lažje bomo vzpostavili stik z notranjo modrostjo. Jupiter potuje v ribah do aprila 2023.
 
 
 
→ Venera (Shukra), predstavnica harmonije, čistosti in ljubezni, nam je začetek jeseni začinila z debilitacijo v devici. Mogoče to niti ni tako slaba pozicija (tu se seveda počuti najslabše), ker ji devica (ki je zemleljska) postavlja nekakšne okvirje – Venerina nepremišljenost je na minimumu (premisli in jo ne „odnaša“ toliko; ljubezenski odnosi so bolj prizemljeni in zanesljivi). Dne 18.10. je Venera vstopila v tehtnico, kjer se počuti odlično, saj je njeno dostojanstvo Mooltrikona (8/9), ki daje v življenju lahko še boljše rezultate kot Ekzaltacija (9/9). Vse do 11.11. (venera v tehtnici) imamo možnost jasno uvideti disharmonijo v naših romantičnih odnosih (partnerskih, ljubezenskih). Jutri, 22.10., ko sta blizu s Soncem se lahko zgodi kakšen „aha“ moment več.
 
 
→ Sonce (Surya) nas spremlja iz svoje Debilitacije v tehtnici, kar pomeni da je na preizkušnji naš ego in samozavest. Da svetimo in ne zažigamo. Poleg debilitacije, ki nastopi v tehtnici imamo 25.10 še sončev mrk. Sonce poleg države, državnih organov in avtoritet predstavlja tudi naše jastvo, dušo, višji jaz. Ob nizkem dostojanstvu težko pridemo v stik svojo dušo, samopodoba je lahko nizka, branimo se z napadom, uveljavljanje lastnega prav in (zloraba) moči ipd. Dne 16.11. preide v škorpijona, kjer potuje skoraj do konca jeseni.
 
 
→ Merkur (Budh) nas spremlja že od 20.8. v devici, kjer doseže visoka dostojanstva. V vmesnem času je bil retrograden (10.9. – 2.10.), ko je bilo prisotnih več šumov in nesoglasij v komunikaciji, a vseeno v osnovi kvaliteten. Dne 26.10. preide v tehtnico, kjer se pridruži Veneri, Soncu in Ketu-ju,, 13.11. preide v škorpijona in 3.12. nato v strelca.
 
 
→ Mars (Mangal) nas bo pospremil s svojo retrogradnostjo na začetku v dvojčkih (zračno) in nato v biku (zemeljsko) od 30.10. – 12.1.2023. Previdno s svojim ognjem in visokim pritiskom. Mars upravlja z našo fizično močjo, predanostjo in motivacijo za kar koli. Energija, ki stimulira dokončanje naloge. Ob retrogradnosti je nekako čutiti upočasnitev energije, prisotni so lahko nenadni izbruhi in motnje na ravni energije. Mars predstavlja tudi medicino, tehnične in znanstvene študije, inženiring, poklici z uniformami (vojska, policija,…) ipd.
 
 
→ Luna je vsak dan nekje drugje, njen cikel je dolžine 30 dni (oz. 30 tithijev). V torek, 25.10. imamo prazno luno in sončev mrk, 8.11. imamo polno luno in lunin mrk.
 
 
→ Rahu in Ketu (karmična os) sta na tretjini svoje poti, ki traja 18 mesecev: Rahu v ovnu in Ketu v tehtnici. Jeseni Rahu potuje v nakšatri Bharani (maternica), Ketu v Swati (mlada rastlina).
 
 
***
 
Jesen je povezana s preobrazbami, usklajevanjem, materializacijo in prizemljevanjem. Prizadevanje za vzpostavljanje stabilnosti, zakona, reda in varnosti je nekako v ospredju. Le to bo prineslo tudi povečano potrebo po uveljavljanju moči (tudi preko denarja), usmerjanju pozornosti na tisto, kar je zunaj nas oz. kar mislimo, da nam prinese nekakšno varnost (materialno obilje,…).
 

Jesen nas vabi, da sprejmemo našo ne-varnost, saj se le tako lahko počutimo varne. Da v navidezni nesigurnosti prepoznamo čarobnost spremenljivosti in notranjo moč, ki spremlja vsako spremembo. 🍁

S srcem,
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo