fbpx

Lunina pot okrog zemlje traja od 28 do 29,5 dni. Prvi podatek je povezan s sideralnim mesecem in pozicijo lune med zvezdami (vrne se na podobno mesto med zvezdami).

Drugi podatek je povezan s sinodskim mesecem, ki govori o tem, da medtem ko luna kroži okrog sonca, se zemlja pomakne po svoji tirnici naprej. Torej, po končanem sideralnem mesecu, mora luna narediti še nekaj poti, da iz vidika zemlje pride na isti položaj, glede na sonce.

 

ZAHODNA IN VEDSKA ASTROLOGIJA

No, ta podatek, ki govori o sinodskem mesecu in 29,5 dni se uporablja v Gregorijanskem koledarju in pri razlagi luninih men. Pri djotišu – vedski astrologiji pa se že za izračun rojstne karte uporablja Ascendent, sideralni znak oz. znamenje, ki je bilo na vzhodu, v trenutku našega rojstva, gledano iz zemlje. Klasična astrologija daje poudarek soncu, v djotišu pa je poudarek na luni.

Djotiš, ki izhaja iz hinduzima je po nekaterih podatkih od klasične astrologije starejši za več tisoč let. Zapisi so različni, v nekaterih se najde podatke, da se je znanje pisalo tudi od 5.000 – 10.000 let p.n.št.

Gregorijanski koledar, po katerem se usklajuje večina prebivalcev planeta zemlje, je nastal leta 1582. Koledar je predstavil papež Gregor XIII.

 

POLNA LUNA – položaj na nebu

Zakaj luno vidimo kot polno ali prazno. Na svoji poti okrog zemlje se luna nahaja na različnih pozicijah v odnosu na sonce. Takrat, ko mi vidimo polno luno, se zemlja nahaja med luno in soncem. Ko se luna nahaja med zemljo in soncem, je ne vidimo oz. je takrat prazna luna (mlaj).

 

POMEN LUNE (Chandra – sanskrtski izraz) ) V DJOTIŠU – VEDSKA ASTROLOGIJA

 

Omenila sem, da v vedski astrologiji damo zelo velik poudarek luni. Zakaj? Razlogov je seveda več. Eden močnejših pa je seveda popolnoma logičen. Je zanesljiva naravna ura. Zato ni čudno, da so se stare civilizacije ravnale po njej, ko je šlo za raznorazna opravila, naj si bodi za sajenje ali žetev. Luna je močno povezana tudi z menstrualnim ciklom ženske, kar pooseblja ustvarjalnost in plodnost.

 

Luno oz. Chandro povezujemo z našimi mislimi in čustvi. S slednjimi imamo največ dela. Predstavlja naš duh, sočutje, srčnost in empatijo. Luna je princip naših mater medtem ko je sonce naš oče.

 

KAJ POČETI OB POLNI LUNI?

 

Čas, ko luna raste, je primeren za mnoge aktivnosti, ki jim želimo dati več zagona. Če luna raste, potem vse kar počnemo, raste. Aktivacija je močnejša.

Ob polni luni se tudi zaključi cikel, gledano iz vidika astrologije. In slednje nam pove, da je polna luna čas za zaključke, spraznitve ipd.

 

1. Čiščenje naše notranjosti in našega prostora

Ob polni luni lahko pridejo marsikatere stvari na plano. Čas ob polni luni je tako primeren, da gremo malo bolj vase in spustimo tisto, kar ne potrebujemo več. Ponavadi je to tisto, kar nam onesnažuje mental oz. nas vleče dol. Polna luna nas podpira ob spuščanju, tako mentalne kot čustvene narave.

Kar se tiče našega doma ali poslovnega prostora…prav tako primerno za čistko. 

 

2. Vzemi si bolj na “izi”

Ob polni luni so ljudje bolj nervozni in hitijo. Višek energije se lahko kaže v nepremišljenih ukrepih, ki pripeljejo do poškodbe. Saj sem že omenila, da so energije na višku. No, vzemi si bolj na easy…in to že kakšen dan pred polno luno.Vsa evforija, ki se dogaja okrog tebe naj te ne posrka vase.

Poskrbi, da je dan pred polno luno in ob njej namenjen bolj sproščanju (masaža, kopel, sprehod v naravi itd.).

 

3. Povzetek meseca

Brez nekakšnega povzetka težko delamo čiščenje. Dobro je vedeti, kaj želimo spustiti. Torej, da imamo namero. Da ne delamo nekaj v prazno. Slednje namreč nima smisla. Z jasno namero, ki jo vsekakor dobimo z nekakšnim pregledom našega preteklega dogajanja in stanja,  lažje spustimo nekaj ravno na polno luno.

 

4. Čiščenje »magičnih« pripomočkov

Vsak ima svoje magične pripomočke, amulete ipd. Nekaj, kar njim osebno vibrira. Nekaj, kar jim je pri srcu.

Polna luna je primerna, da te stvari postavimo pod njo in jih nekako s tem postopkom očistimo. Vse nosi svojo energijo. Ne samo mi, tudi stvari…in vse okrog nas.

Jaz postavim svoje kristale, karte, kamenčke, boben, zvonec tibetanski itd. Skratka vse, kar nekako vibrira z mano in celotnim vesoljem. Stvari, ki so mi pri srcu in jih uporabljam za lastne procese…kot tudi procese z drugimi.

Super je, da jih očistimo starih energij, torej nevtraliziramo. Nato damo jasno namero kaj želimo, da ta zadeva poseduje. Torej kakšno energijo, program ipd. Jaz velikokrat rečem »nevtraliziraj« in nato »poveži z izvorom«. 🙂

 

5. Meditacija

Meditacija je sprostitev uma, kjer prevzame vlogo naše parasimpatično živčevje. Le na takšen način se sprostijo naša telesa: fizično, čustveno, mentalno in duhovno. Spremeni se možgansko valovanje. In ko smo v meditaciji, pridemo do odgovorov.

Z meditacijo lažje spustimo in damo jasno namero iz našega bazičnega jaza. Torej brez vseh preoblek in etiket. Pridemo do izvora. In v izvoru je možna manifestacija željenega.
Polna luna nas podpira v umirjenosti, če se za njo aktivno odločimo. Napisala sem aktivno, ker večina ljudi še vedno misli, da je medtiacija brezdelje. Uf…daleč od tega. Z meditacijo delamo zelo veliko. Več, kot pa s tem, da se ukvarjamo z drugimi in zunanjimi stvarmi. To je pravzaprav tudi lažje. Težje se je potopiti vase in utišati svoj um.

 

S srcem, 💛
Marijana


Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

Za osebna svetovanja, terapije ali analizo bivalnega okolja me lahko kontaktiraš tudi preko spodnjega obrazca.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo