fbpx

Karmično os, ki jo sestavljata dva senčna planeta, imenovana Rahu in Ketu, imamo vsi v rojstni karti. Zelo je pomembno kje stoji, saj nakazuje na področja življenja, kjer smo še bolj karmično vpeti, zaciklani, imamo zelo malo svobodne volje.

Jaz tej osi rečem sence našega življenja. To tudi sta ta dva planeta, senci, ki se ustvarita na nebu tam, kjer se stikata tirnici sonca in lune. Rahu senči luno, Ketu senči sonce. 

Rahu je zelo materialno in mentalno naravnana energija. Tam, kjer stoji v naši karti – tam so naši strahovi, tam nas “centrifugira” in tam se bomo najbolj trudili tokom našega življenja. Rahu je megla, iluzija in preseganje slednjega.

Ketu je instinktivno in emocionalno naravnana energija. Tam, kjer stoji v naši karti – tam je vsa naśa emocionalna prtljaga. 

Danes, 20.9.2020 je karmična os prešla v naslednje znamenje. Za posameznega potrebuje eno leto in pol. Rahu in Ketu se gibljeta nazaj, obratno od vseh planetov. Rahu je prešel Iz znamenja dvojčka v znamenje bika, Ketu iz znamenja strelca v znamenje škorpijpna. Rahu v znamenju bika pomeni dokaj ugodno kombinacijo iz vidika materialne stabilnosti, fokusu na družinskih vrednotah. Ketu v znamenju škorpijona se prav tako počuti domače, saj je škorpijon mistično znamenje. Ketu prav tako predstavlja transcendenco, misticizem in spiritualizem. S Ketu-jem se procesi odvijajo zelo instinktivno in s srcem. Za razmišljanje ni preveč prostora. Je izredno impulzivna energija.Tranzit preko teh znamenj bo trajal do marca 2022.

Tisti, ki ste po Ascendentu bik ali škorpijon – to za vas pomeni, da os tranzitira preko vas osebno (1.hiša) in partnerstva (7.hiša). Ni prijetno in ni lahko. Izzivi se tako pojavljajo na teh področjih.

Kako omiliti “destruktivno” energijo karmične osi?
Rahu in Ketu so živali. Pomagati živalim, biti v stiku z njimi, pomagati azilom za živali ipd. Lahko je finančna pomoč ali direktno fizična skrb (hranjenje, zdravljenje,…).

S srcem,
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spodnjega obrazca. Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

 

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo