fbpx

Dejstvo je, da živimo v poplavi informacij. Dostopne so nam bolj kot kadarkoli prej. Za to smo po eni strani lahko hvaležni, saj nam samo internet ponudi odgovor na marsikatero vprašanje. Spet po drugi strani pa nam je razvoj prinesel tudi ogromno informacijskega balasta, ki mu ni kaj preveč za verjeti. In iz tega vidika se v popolnosti strinjam s starim pregovorom: »Utapljamo se v informacijah, lačni znanja.«

 

»Vem ja,« slišim vsak dan, na vsakem koraku. Oblikovala se je kolektivna zavest o tem kdo več ve in tekma kdo ima prav. Zagovarjanje lastnih stališč in védenja brez zavedanja, da je pozneje vse lahko drugače. In da samo vedeti, ne prinaša nikakršne spremembe.

Vedeti nekaj je vsekakor prva stopnica. Naslednja je zavedanje ali ponotranjenje nečesa. Lahko bi rekli tudi spoznanje. O tem več pišem v članku z naslovom »Človek rabi znanje, da pride do spoznanja, da lahko deluje.«

In delovanje prinaša spremembe. Slednjih, iskreno, opazim bolj malo v nasprotju z védenjem. Veliko več nas je le v besedah kot pa v delovanju. Vzrok temu pa seveda tiči v večih razlogih.  

 

Vsi smo unikatni…in tako se tudi razlikujemo glede osebnih navdihov, motivacijskih vzgibov, vrednot in prepričanj. 

 

Vedska astrologija, djotiš/jyotish, mi poleg drugih tehnik in orodij pomaga pri tem, da razločim med tistimi, ki so bolj nagnjeni k spremembam, a jih ovirajo določeni strahovi in obratno. Obstajajo ljudje z več ali manj ognja. Brez ognja pa se nič ne zgodi. So ljudje, ki rabijo več tišine, da pridejo v stik s sabo, da nahranijo svojo dušo…in ljudje, ki potrebujejo več aktivnosti hkrati, da realizirajo vsaj eno.

Različni smo…in tako so si tudi različni vzroki za naše nedelovanje. 

 

S pomočjo djotiša do informacij, védenja in spoznanja

 

Pri djotišu/jyotishu vam lahko podam ogromno informacij. Za nekatere med njimi boste rekli »vem«, kakšni celo za več njih samo prikimavate. Večina pa bo rekla, da sem jih »zadela«, da so čutili, da je to v njih, da so slišali svojo intuicijo, a delovali proti njej.

In ja, djotiš v dobesednem prevodu pomeni svetloba, ker nam razsvetli pot…in nam pomaga do samospoznanja.

Kaj pa se zgodi potem? Po nekakšen splošnem svetovanju. Tistih 90 minut pri meni ali več nekje drugje. Odgovor na to vprašanje prepustim, da ga poiščete sami, pri sebi.

 

S coachingom do aktivnih sprememb v življenju

 

Ravno zato imam tudi coachinge. In to life coaching (slov. življenjski trening). V slovenščini se mi beseda sliši hecno…ampak razlaga je enostavna. Coaching vam pomaga pri realizaciji vaših želja, ciljev ipd., usklajeno z vašimi temeljnimi vrednotami, sposobnostmi ipd. Torej ne gre za to, da vam jaz pamet solim ampak vas predvsem sprašujem, vam podam domače naloge, vam pomagam najti najboljšo možno pot za vas osebno. S pomočjo orodij in tehnik, ki jih uporabljam znotraj coachinga sami pogledate resnici v oči in tudi sami pridete do odgovorov na najgloblja vprašanja.

 

S coachingom vas spodbujam, motiviram in pomagam, da pridete do sebe. Da se motivirate. Da razvijete vaše najgloblje sposobnosti in talente.  Da vidite svet drugače, kot ste ga videli prej. Ker tisto prej je bil morda pogled vaših staršev, partnerjev, družbe…in ne vaš osebni pogled.

Torej obstaja velika razlika med tem, da nekaj vemo ali dejansko naredimo. Obstaja tudi razlika v tem kako nekaj delamo. In nenazadnje, obstaja ogromna razlika v prostoru, ki ga ustvarimo za novo. Saj novo pomeni tranzicijo na večih ravneh…ne samo v našem umu ampak fizično, čustveno, mentalno in spiritualno.

Na poti ne pozabite, da nas vsaka sprememba uči tudi nežnosti in srčnosti. Ne govorim o zunanjem ampak v odnosu do sebe. Z vsako spremembo se lahko vprašamo: »Koliko nežnosti premorem do sebe?«

 

S srcem,
Marijana

P.s. Za osebna svetovanja (djotišosebni cintuitivno mentorstvo in vastu) me lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca.

Objave lahko sledite na FB strani Merryfullife ali Instagramu.

    Ime

    Priimek

    E-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo