fbpx

Leto 2012…pisalo in govorilo se je o “koncu sveta”, kataklizmi, novemu svetovnemu redu, novih dimenzijah ozaveščenosti, preporodu, globokih preobrazbah, opuščanju starih konceptov razmišljanja in sprejemanju sebe v konstantni povezanosti z vsem, kar obstaja.

 

Prelomno leto, v mnogih segmentih, na različnih nivojih in predvsem iz vidika stanja zavesti na kolektivni ravni. Datum 21. decembra so tako povezovali s še bolj intenzivnimi preobrati, ki so bili nujno potrebni za našo nadaljnjo rast oz. napredek…tako na osebnostni kot na kolektivni ravni.

Leto 2012 – astrologija in duhovni vidik (odraz mnogih preobratov v nas samih…v naši zavesti)

 

Maji, Egipčani in mnoge druge stare civilizacije

Da so se mnogi spotikali ob to letnico in predvsem ob datum 21. decembra z napovedovanjem “vesoljnega potopa” gre pripisati nerazumevanju dejanskega dogajanja v človeku samem in stopnji razvoja v naši zavesti…v zavesti naše civilizacije.

 

Maji in Egipčani so bili izredno dobri astrologi in v povezavi s tem so znali prepoznati napredek človeštva. Da je njihovo znanje pravilno, nam potrjuje tudi današnja tehnologija.

Oboji so imeli podoben sistem, ki govori o ciklu 26.000 let. Ob zaključku cikla se zemlja nato premakne v novo dobo. In po njihovih izračunih naj bi se zaključil ta cikel. A tudi te daljše dobe delimo na malo krajše dobe, saj imajo vsaka zase svoj pomen iz vidika zavesti. In pri teh krajših obdobjih, kjer govorimo o parih tisočih letih, se dogajajo bolj intenzivni preobrati. Za nas osebno je to tudi bolj razumljivo in dosegljivo. Z vpogledom znotraj krajšega obdobja lažje prepoznamo na kateri stopnji je naša civilizacija.

 

Vedska astrologija – djotiš

 

Daljša časovna obdobja interpretirajo mnoge stare civilizacije. Tudi v vedski astrologiji (Djotiš), ki je stara več kot 5.000 let, najdemo velika svetovna obdobja ali juge. Tudi tukaj govorimo o ciklusu precesije, ki traja 26.000 let in o ciklusu temnega sončevega partnerja, ki traja 24.000 let. Slednjega razdelimo tako na Kali juga, Dwapara juga, Treta juga in Sat juga.

Stare civilizcije so tako prišle do zelo podobnih zaključkov iz vidika daljših časovnih obdobij. Vse do danes pa ne moremo mimo dejstva, da se astrologi, astronomi in mnogi drugi, ki so se in se ukvarjajo z interpretacijo “ravni” človeštva, težko določijo ali smo že v dobi vodnarja ali pa bo ta šele prišla. Prehodi iz enega znamenja v drugo se zgodijo nekje na 2.150 let. In tu nekje na bi bili…na prehodu iz rib v vodnarja, iz ločenosti v povezovanje.

 

In če je bil prej večji poudarek na golem preživetju, materializmu, moč in individualizmu…je sedaj večji poudarek na zbliževanju, razumevanju, povezovanju in združevanju.

 

Leto 2012 nam dodatno sporoča, da vse skupaj poteka nekoliko hitreje v naši stopnji zavedanja. In slednje lahko opazimo tudi v pohitrenem razvoju materialnega in poplavi duhovnega.

 

Tudi iz duhovnega vidika obstaja močna povezava med znanostjo, starimi civilizacijami in dogajanjem v nas. Mnogi v duhovnih skupnostih so napeljevali na premik v zavesti na kolektivni ravni. Na proces globokega prebujanja, na vzpostavitvi s svojim “bazičnim” in ne “lažnim” jazom, osvobajanju od ega in zavedanju, da nismo samo telo s petimi čutili.

 

Čuječnost in analiza življenja zadnjih 7 let

Zato te vabim, da greš vase in čez dogajanje tvojega življenja v teh letih vse do danes. Pomisli tudi globalno…kaj vse se je začelo spreminjati, pred in za tem letom?

 

Čuječe opazovanje

Najprej opazuj in ne presojaj. Kot da opazuješ življenje nekoga drugega. Ne predalčkaj ampak poskusi samo opaziti: dogodke, ljudi, tvoje telo, misli in občutke. Raziskuj…z zanimanjem.

Več o čuječnosti si lahko prebereš tudi na linku https://merryfullife.si/mindfulness-cujecnost.

 

Zakaj 7 let?

 

Številka 7 ima svoj poseben namen in pomen. Je pravljično število, uporablja se jo za manifestacije, je hitro zapomljiva (naslovi člankov s številko 7), pomeni določen cikel (7 dni v tednu), imamo 7 čaker, je kombinacija številke 4 (trud) in 3 (kreativnost in misticizem). Število 7 iz spiritualnega pogleda povezujemo tudi z globoko notranjo modrostjo.

 

Od leta 2012 je minilo 7 let. In nekako se mi zdi smiselno narediti analizo 7-ih let ravno sedaj. Očitno sem po ravno 7ih letih tudi pripravljena pisati o letu 2012 in moji osebni poti zadnjih 7 let (na dnu članka).

Lahko, da ti bo ta analiza, tako kot meni pomagala ravno v letu 2019, ko je čiščenje pretekle emocionalne prtljage malo bolj inteznivno. Slednje bo tudi tema naslednjega blog zapisa. 

Kako se lotiti?

Naredi nekakšen “scan” ali pregled dogajanja od leta 2012 in vse do danes. Najlažje je, da si narišeš časovnico (preprosto ravno črto, ki jo lahko razdeliš po letih) in vanjo vpišeš vse, kar tebi osebno odzvanja kot “pomemben dogodek”. Pomagaš si lahko z vprašanji:

– Kje si bil/a?

– Kaj si počel/a?

– Kako si videl/a svet in sebe?

– Kako si se počutil/a fizično/telesno?

– Kako je bilo s tvojimi mislimi, čustvi in občutki?

– Kje je bil tvoj fokus?

– Kje si se zatikal/a in spotikal/a?

– Katere priložnosti si opazil/a in jih izkoristil/a?

– S kakšnimi ljudmi si se družil/a…kdo so bili ljudje v tvoji okolici (privat in služba)?

-itd.

 

Z osebnim pregledom lastnega življenja na način, da napišemo na papir, se nam lahko marsikaj “kristalizira”. Čisto drugače je, če meljemo nekaj v glavah ali pa beremo na papirju. Napisano tudi lažje opazujemo iz distance. In ko napišemo…damo tudi “ven iz sebe”.

 

Ko opazujemo brez presojanja, torej s pozornostjo, budnostjo in prisotnostjo (čuječe)…lahko naknadno opazimo določen vzorec, potek ali vzrok za določena stanja, dejanja. 

 

In nenazadnje…lažje si nastavimo naš notranji ustroj za naslednjih 7 let.

Moja osebna izkušnja sprememb in tranzicije…pred in po letu 2012.

Začela bi z letom 2008, ko sem pri svojih 24ih letih sprejela delovno mesto vodje marketinga v finančnem sektorju. V podjetje sem prišla tik pred udarom svetovne finančne krize. In zanimivo, področje našega podjetja je bilo ozaveščanje o zaščiti premoženja z nakupm plemenitih kovin – zlato in srebro.

 

Finance me pred tem niso zanimale in tudi rekla sem, da se ne bom s tem ukvarjala…ampak življenje te pelje točno tja, kamor si namenjen “nezavedno”.

 

Vse do leta 2012 sem raziskala mnoge zarote sistema, ki so segale nekaj tisoč let nazaj. Večino sem seveda raziskovala samoiniciativno, a ključno je bilo to delovno mesto…saj smo bili na strani spoznanja o korupiranosti sistema v monetarnem sistemu. Torej tam, kjer je finančni sistem nastal.

 

Ključni dogodek je bilo moje potovanje v Afriko za novo leto 2011/2012. Tja me je povabila moja prijateljica, saj je rekla, da če ne grem z njo, gre sama. Čez 5 minut ji vrnem klic in rečem, da grem. Zanimivo, da je bil edini tujec, s katerim sem se dopisovala v angleškem jeziku v osnovni šoli, ravno fant iz Gane. In tja sva tudi bili namenjeni.

Po moji vrnitvi iz Gane se mi je sesul svet. Pa ne, da bi doživela kulturni šok, saj sem potovala že prej. Res pa je, da sem bila prvič v črni Afriki…in tam je energija popolnoma drugačna kot v Aziji, Evropi ali Ameriki. Občutek, ki sem ga imela ob vrnitvi je bil podoben občutku žalosti celotnega sveta. Kot da bi se celotno breme tega sveta usedlo na moja ramena in pljuča. Vsa žalost in trpljenje ter spoznanja o bedi in blišču življenja.

 

Padec v depresijo

Za dva meseca sem padla v depresijo, kar takrat nisem vedela. Delala sem cele dneve ampak nekako odzemljena. Nisem videla smisla v ničemer. Mislila sem si, da smo najbolj neumna civilizacija, kar je kdaj obstajala. In vsakič sem se vprašala: “Pa kaj nam ni jasno?” Spomnim se, da me je mami klicala…jaz pa, da ne morem govoriti…in gladko prekinem. Jaz, ki sem bila vedno pripravljena se pogvarjati in gledati na svet z optimističnimi očmi. Tako brez smisla in brez pomena se mi je vse skupaj zdelo. Prijatelj, ki mi je zelo blizu mi je prisluhnil in mi s ključnim stavkom postavil vprašanje: “Marijana, kaj pa ti lahko narediš?” In točno to me je vrglo ven iz depresivnega stanja, v katerem sem bila. Z vprašanjem mi je potrdil moj notranji ustroj in željo iz otroštva, da pripomorem skupnosti. Da pomagam po svojih zmožnostih.

Ravno takrat so se začeli odvijati intenzivni procesi – nasproti mi je prišla duhovna univerza, čuječnost, šola astrologije in vastu-ja, uredila sem si nov dom (iz najema ob jezeru sredi kmetijskih naselij do svojega stanovanja v 9. nadstropju), spoznala sem fanta s katerim sva se zapletla ravno decembra 2012 in z mnogimi vzponi in padci obdržala najino razmerje naslednja 4 leta.

Potovala sva dokaj asketsko, spala na plažah, brez šotora. Povezala sem se nazaj z naravo…se učila nenavezanosti in minljivosti vsega. Spomnim se tudi kako me je na najinem prvem sprehodu vprašal kaj si želim v življenju početi. In jaz mu odvrnem: “Pomagati ljudem.” To se mu je takrat zdelo zelo “abstraktno”…ampak tudi jaz nisem znala dobro razložiti. Vem pa danes, kljub temu, da se je najino razmerje končalo dokaj “bedno”, je moralo priti do te izkušnje. V času, ko sva bila skupaj sva si veliko dala, kar lažje vsak pri sebi vidi danes, ko je minilo že nekaj časa.

Če povzamem obdobje od leta 2008 do danes lahko rečem, da so bile aktivne mnoge spremembe. Potovala sem po različnih celinah, spoznavala materialni in duhovni aspekt življenja, magistrirala, zaključila določena šolanja alternativnih znanj, se 4x selila (iz 9. nadstropja sem šla potem v pritličje – bližje zemlji), pustila službo, šla samostojno podjetniško pot in se prvič sama odpravila na potovanje v Južno Ameriko.

 

Iz vidika djotiša pa…ja, tudi v sade sati sem bila. In to v drugem…v prvem sem namreč rojena.

In še vedno sem tukaj, s svojo preteklostjo, s svojimi lastnimi izzivi in priložnostmi. Na svoji poti, na poti ljubezni, na poti skrbnosti in strpnosti…predvsem do sebe in lastnega življenja. Saj le s sprejemanjem sebe, lahko sprejmemo nekoga drugega.

 

S srcem,
Marijana

Za osebna svetovanja (djotiš, vastu, coaching) me lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca. Objave lahko sledite na FB strani Merryfullife ali Instagramu.

    Ime

    Priimek

    E-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo