fbpx

V zadnjem mesecu sem se ravno soočala s tem, da povem na glas, da ne morem več poslušati, da se mi ne da pogovarjati in da nimam rešitve ali razlage in da želim biti sama s sabo. Da si priznam svojo šibkost. Da ne rabim reševanja, ker želim ostati v tem, si to priznati in se s tem soočiti. Uf, kakšno olajšanje je bilo, ko sem to povedala na glas…svojim bližnjim seveda (kjer je najtežje ane), saj so se klici v zadnjem mesecu in pol iz njihove strani kar vrstili. Priznati si lastno šibkost je nekaj, kjer resnično začutiš svojo notranjo moč. ☀️

Od osnovne šole delam na sebi (brala knjige o okultnih znanjih, športala, raziskovala prehrano itd.). Delovne navade sem začela pridobivati pri 14-ih letih v Avstriji, se izobrazila v podjetništvu, šla čez izkustvo osamosvojitve od doma pri 19-ih, delala tudi po #16urnadan v #finančnemsektorju – #trgplemenitihkovin (da sem spoznala kako deluje psihologija trga, razvoj človeštva, se naučila koliko lahko naredim in dam…pripomorem pri ozaveščanju, #prispevamskupnosti – tukaj sem začela delati tik ob nastopu svetovne finančne krize…se tudi skurila – pa se navzven to ni videlo…sem pa v sebi resnično močno #čutila), se vzporedno izobraževala skozi knjige, hodila na #duhovnešole, na različne meditacije, delavnice in procese…potovala (drugače je gledati kako je na drugem koncu sveta ali pa dejansko to doživeti). Skratka, ni da ni. V zadnjih 20-ih letih sem bila tako deležna mnogih izobraževanj in izkustev skozi #materialno in #duhovno

In tokom življenja…sem večinoma bila nasmejana, pozitivno naravnana, znala najti svetlobo skozi soočenje z lastno temo (obratno ne gre!), nisem želela “jamrati” (čeprav tukaj bi lahko govorila o kolektivnem programu Slovenije bodi #priden#pohleven in #potrpi – #KRNEKEJ) saj sem vedno imela občutek, da obstaja nekaj dobrega v ozadju vsega in tudi našla. Vsakič znova. Padla in se pobrala. 

In tako so me tudi vedno videli…pozitivno naravnano, osebo, ki ima rešitev vedno in povsod. Ampak ni je osebe na tem svetu, ki bi vedno imela kaj spodbudnega. Vsi hodimo čez svoje procese. In predvsem tisti, ki ste terapevti, svetovalci itd. večkrat verjetno slišite: “Zate me ne skrbi.” ali “Ti se boš znašla”. Ja, verjetno se bom, ker DELAM NA SEBI. 

Pa mi je mami večkrat rekla: “Kdaj se boš že našla?” ali “Nehaj se obremenjevat?”. Oče pa: “Kam si šla zdej…poslušaš probleme tujih ljudi”. Ne gre za to, da se obremenjujem ampak gre za zanimanja o izvoru, o iskanju resnice, o priznavanju teme in svetlobe. Pač zanima me toliko enih stvari (zanima me človek, narava, naš odnos do nje itd.). In ravno zaradi zanimanja in raziskovanja sem se vedno znova hitro potegnila ven.

In kaj mi je najbolj pomagalo? #ČUJEČNOST, dragi moji. To je tisto, kar je sedaj “moderno” v psihoterapevtskih krogih in tisto, kar me je rešilo v vsem kaosu vsakič znova in še preden sem sploh slišala, da obstajajo tečaji in učiteljski programi za to.

Tako da tistim, ki jim je čuječnost premalo…en nasvet…#ČUJEČNOST JE #OSNOVA#BAZA#TEMELJ#VEŠČINA, ki se jo je nujno priučiti v življenju, da sploh lahko deluješ z vsemi zunanjimi impulzi. DA SI PRISOTEN V ENI STVARI IN NE GREŠ V 1000 STVARI S SVOJIMI MISLIMI. “Train your mind”, pravijo.

In ne, čuječnost ne pomeni #MINDLESS ampak #MINDFULNESS, saj gre za soočenje s tem, kar se dogaja v tebi, brez da bi presojal, analiziral ali se bičal na poti. #ČUJEČNOST nas uči, da smo #NEŽNI do #SEBE in da #SPREJMEMO #SEBE. 

In včeraj sem sedela na kavi (po dveh letih) z mojim dobrim prijateljem, ki je prav tako terapevt (za odnose) in mi je z enim stavkom rekel: “Te je centrifugiralo zadnjih 20 let?”. In sem mu odgovorila: “Full si dobro to rekel, ker tako jaz razlagam ljudem, ki so živeli karmično os Rahu-ja, bojo ravno vstopili ali jo živijo. Jaz sem jo ravno avgusta zaključila. Ko garaš kot zmešan, te megli, centrifugira in potem izpljune ven. Ja, tako je to. Ko uvidiš iluzijo. Znova. 

Po Rahuju pride Jupiter…tako da iskreno sem veliko bolj pomirjena s tem kdo vse sem in nisem. Nekako čutim notranji mir. #Jupiter je #dharma#sreča#blagoslov#modrost. In v sanskrtu se tej energiji reče #Guru.

In mogoče danes, ko je #Saturnov dan (sobota)…izlivam to ven iz sebe. Saturn je povezan s težkim delom, reveži, starejšimi, ljudmi s posebnimi potrebami, psihičnimi motnjami, tišino, mirom in meditacijo. Je naš največji #duhovniučitelji in si želi globokega vpogleda vase, vsak zase, soočenje in manifestacijo. Saturn ne izbira…ampak te sooči.

S srcem, 
Marijana


Za osebna svetovanja ali svetovanja vezana na prostor sem dosegljiva preko spodnjega obrazca, info@merryfullife.si ali 051/321-353.

Objavam lahko sledite na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

    Ime

    Priimek

    E-pošta (obvezno)

    Zadeva

    Vaše sporočilo