fbpx

Nisem pristaš velikih astroloških napovedi. Po eni strani, ker ni namen djotiša napovedovanje prihodnosti. Po drugi strani, ker ni moj osebni namen v ustrahovanju ljudi. Saj vemo, da ko nekaj daš ven, se ljudi prime….in še toliko bolj potencira.

 

Seveda, se strinjam, da je dobro vedeti, ker se potem vsak posameznik lažje pripravi…in mu ni čudno zakaj ga vleče navzdol, se počuti depresivno ali anksiozno. Vseeno pa ti polagam na srce, da je vse energija in vse se premika. In nič ni večno.  Tvoja svobodna volja tiči ravno tam, pri sprejemanju odločitve. Da se zavedaš, da je tvoj um morda trenutno prekrit s temnimi oblaki z ozadjem sinje modrega neba. 

STANJE NA NEBU JE ODRAZ KOLEKTIVNE ZAVESTI

Prvo, kar je potrebno razumeti je, da je odraz stanja na nebu odraz kolektivne zavesti. Torej kje smo evolucijsko in kaj se učimo. Vsak posameznik pa je del kolektivne zavesti in z lastnimi dejanji seveda vpliva na kreiranje skupne. Torej je stanje na nebu le delček tebe. Vse splošne astrološke napovedi, ki slonijo na prihajajočem stanju na nebu govorijo le o delčku tebe. Tudi če so napisane za vsako znamenje posebej je še vedno to delček tebe. Zakaj?

Ker je pomemben tvoj trenutek rojstva…in v njem je razviden tvoj energijski ustroj, na različnih področjih življenja in tokom življenja. Stanje na nebu k vsej osnovi samo doda dodatni zapis, program, tok energij. Ravno zato stanje na nebu pri svetovanjih pogledam proti koncu analize, ki mi sicer lahko poda pomembne podatke (kot npr., če si v obdobju SADE SATI itd.)…ampak kot rečeno je to dodatek predhodnemu.

 

Drugo, kar je pomembno vedeti je, da planeti niso tam gor, da vplivajo na nas. Planeti nam samo kažejo sliko našega notranjega ustroja. Torej gre za povezavo, določene načele, principe znotraj nas. Planetom v djotišu rečemo grahe in skozi njih se interpretira posameznikova karta. Skozi planete tolmačimo karmično popotnico.

LETO 2019

Najbolj “nevarni” energiji leta 2019…sta energiji Saturna in Ketu-ja. Ko tako pišem se mi zdi kot da berem pravljico svoji nečakinji o čustvih, kjer piše tudi o gospe jezi, ki ima bombo na glavi. Ravno zadnjič mi je omenila, da ji ni všeč jeza, ker vedno eksplodira. Da z njo nekej ne štima…a vseeno razume, da jeza obstaja…in da gre rajši malo predihat, da se ne bo toliko jezila. 🙂 Nečakinja je stara 6 let.

 

TEŽAVNOST SKUPNEGA POTOVANJA SATURNA IN KETUJA

Obe energiji potujeta skozi celotno leto 2019, v znamenju strelca. Saturn je bil tam že prej, Ketu je vstopil konec marca. In sedaj sta zelo blizu, kar potencira njune značilnosti. Da je še bolj pestro se kaže v tem, da je Saturn retrograden do 17. septembra…ponovno učenje je zagotovljeno.

Saturn in Ketu sta kar naporna naporna, vsak na svoj način. Zakaj? Ker sta povezna z izkustvom. In tako kot ima vsaka energija svoje prijetne in neprijetne plati…se najde tudi v teh dveh. Obe sta namreč tudi izredno duhovni energiji. 

Mnogi astrologi so tako podobno potovanje teh dveh energij našli v preteklosti, ko smo doživeli situacije, povezane z vojnimi stanji ipd. Ampak tisto je bilo drugo stanje zavesti na kolektivni ravni.

ENERGIJA SATURNA…

Je povezana z uslužnostjo, strpnostjo, težjim delom, ljudmi iz dna socialne lestvice, služabniki, osebami s posebnimi potrebami in vsemi, ki so na nek način odrinjeni na rob družbe. Saturna si lahko predstavljate kot zelo starega gospoda, ki se ne ukvarja s površinskostjo ampak te pelje direktno čez izkustvo. Da sprejmeš tisti del sebe, ki ga najverjetneje ne boš sprejel, če ne boš šel čez izkustvo odrekanja tistega, kar tako ali tako ni pomembno v tvoje najvišje dobro.

Energija saturna je povezana z meditacijio tišino in mirom. Ravno zato je saturnovo obdobje najdaljše obdobje, ki ga živimo, če ga živimo. Cikel vseh obdobij planetov je namreč 120 let. In za težje, ki jih velikokrat nosi saturn, potrebujemo več časa., da jih ozavestimo.

 

Za harmonizacijo energije Saturna

Saturn je največji duhovni učitelj, saj nas poduči o najbolj pomembnih nivojih življenja. In med njimi sigurno spada prispevanje skupnosti in pomoči nemočnim. S slednjim harmoniziramo energijo saturna.

 

ENERGIJA KETU-JA…

Je povezana s preteklostjo in preteklimi življenji. Ketu je del karmične osi, ki jo ima vsak v svoji astrološki karti. Ketu in Rahu sta senčna planeta…ustvarjata mrke.

Ketujeva energija je zelo impulzivna, energična, postavlja blokade in barikade. Predstavlja naše odbijanje materialnega…medtem ko iščemo srečo. Povezujemo jo z roparstvom, asketstvom, magi in misticizmom. Je spiritualna energija…a nič kaj nežna. Deluje zelo intuitvino in s srcem na impulziven način…zaradi strahu pred zavrnitvijo. Odbija in ustvarja občutek praznine. Nosi vso našo emocionalno prtljago, ki smo si jo zadali spustiti v tem življenju.

Za harmonizacijo energije Ketuja

Ker teži k prosvetljenju je pomembno, da smo nežni do sebe, do svojih občutkov. Da počasi spuščamo emocionalno prtljago, ki se je kreirala že prej, vezano na prejšnja življenja in zgodnje otroštvo. Ravno v zgodnjih otroških letih smo skreirali avtomatkse pilote, vzorce na naši emocionalni ravni. Torej opazovati svoje misli, dejanja, čustva…in se rajši po predihanem stanju odzvati in ne takoj odreagirati.

Za letošnje leto tako priporočam samoopazovanje, vpogled v svoje globine, tišino, mir in meditacijo. In predvsem veliko nežnosti do sebe. Le z opazovanjem najdemo tisto, kar želimo spustiti…in se naposled od tega osvoboditi.

Objem, 
Marijana

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš preko spletnega obrazca. 

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo