fbpx

Astrologija nam je v veliko pomoč, ko želimo dobiti odgovore na naša vprašanja, ki se tičejo dogajanja na zemlji. Sama se ukvarjam z djotišem, ki izhaja iz dejanskega stanja na nebu, sideralnega zodiaka, za razliko od zahodne astrologije.

 

Namen tega blog zapisa ni v razlaganju o razlikah med obema astrologijama kot tudi ne favoriziranju določene astrologije. O razlikah si lahko preberete v blog zapisu, ki sem ga spisala pred leti.

V tokratnem zapisu se želim dotakniti globljega pomena astrologije, ki nam govori o povezanosti človeka z naravo in njenimi naravnimi ritmi. Mikrokozmosa z makrokozmosom. S stanjem znotraj nas s stanjem zunaj nas.

 

Torej nismo ločeni od dogajanja. Vsak prispeva k dogajanju. S svojimi mislimi, čustvi, dejanji in delovanji na kolektivni ravni. In tako, kot gre človek skozi različna obdobja svojega življenja, tako gre skozi različna obdobja tudi ves sončni sistem. In znotraj tega razvoja se seveda dogajajo spremembe.

 

Gledano iz daljših časovnih obdobij in evolucije človeštva smo po eni strani napredni, po drugi pa izredno nazadnjaški. Obstajajo mnoge zgodbe visoko razvitih ljudi, ki so bili morda v drugačni formi kot je človek danes. Visoko zavedni ljudje ali bitja bi lahko rekli. Tudi mnoge stare civilizacije, ki so propadle so bile v primerjavi z nami v določenih zadevah veliko bolj razvite. Glede na vedske spise smo v Dwapara juga (bronasta doba, ki lahko traja še zelo dolgo časa…celo do leta 3.900), za njo prideta srebrna in zlata. Gledano iz daljših časovnih obdobij se intenzivno preizkušamo na materialnem nivoju Več o razvoju zavesti si lahko preberete v blogu.

Ljudje smo energijska bitja, ki s seboj nosimo karmično popotnico. Slednja je posledica naših preteklih delovanj. In karmo vedno ustvarjamo. Beseda karma seveda pomeni delovanje. Ni jo možno ustaviti, a jo je možno preobraziti. In vsak s svojo lastno karmo prispeva h kolektivni karmi. In vsak ima svobodno voljo s katero lahko vpliva najprej pri sebi in nato na tok dogajanj okrog sebe.

V lanskem letu sem nekje na sredini leta pisala o Ketu-ju in Saturnu, ki sta se stiskala v znamenju strelca. Uf, težka kombinacija in predvsem v drugi polovici leta 2019. Pomembno je omeniti, da so se dogajale tudi postavitve 5G omrežij na področjih, kjer so »žarišča« koronavirusa. Ampak ne bi sedaj o raznoraznih zarotah sistemov, saj sem jih intenzivno raziskovala pred 10 – imi (finančni sistemi, ozadje pridelovanja hrane, vojne, medicina in cepiva, kemtraili itd.). Mogoče samo, da omenim, da je vedno več zgodb v ozadju medtem, ko je naša pozornost samo v eni.

No, pozneje pa nam je ravno karmična os (Rahu in Ketu) prinesla mrke. Torej Rahu (severni lunin vozel ustvarja lunin mrk) in Ketu (južni lunin vozel ustvarja sončev mrk).

 

26.12.2019 sončev mrk in obdobje, ko se je začel širiti korona virus na Kitajskem

 

Ketu, ki ponazarja impulzivnost, čiščenje pretekle karme, spuščanje čustvene prtljage ustvarja sončev mrk, kar pomeni, da zatemnjuje tisto, kar je nagloblje v nas: naše sonce, naše bistvo, našo svetlobo. Sonce so tudi glasilke, predel glave in možgani. Na ta dan se je sonce nahajalo v Mool nakšatri, ki govori o izvornemu, o korenini. Predstavlja konec vezanosti na materialno in odpiranje prostora novemu, prečiščenemu. Začetek duhovne preobrazbe.

Ketu se prav tako nahaja v Mool nakaštri od 12.2.2020 in ostaja v njej do 18.9.2020.

 

10.1.2020 – Lunin mrk

 

Omenila bi še lunin mrk, ki smo ga bili deležni 10.1.2020. Lunin mrk ustvarja Rahu, torej zatemnjuje naša čustva, misli in občutke. Naš duh, predel prsi in pljuč. Luna je bila v nakšatri Punarvasu – oblika je tulec za puščice, kar predstavlja žensko božanstvo brezmejne energije, umik od sveta in zadovoljitev z malim. Predstavlja pomlajevanje in vse vrste obnove.

 

Rahu, ki ustvarja lunin mrk pa se je nahajal v nakšatri Ardra, ki ima obliko solze. Tudi tukaj govorimo o globokih preporodih. Ardra pomeni vlažnost, solza ponazarja žalost ali izgubo. Če vzdržimo težave smo nagrajeni z globokimi življenjskimi spoznanji. Rahu je v tej nakšatri vse od 27.9. 2019 in ostaja v njej do 21.4.2020.

Kje smo sedaj in kako naprej? 

 

Gužva okrog Ketu-ja, v znamenju strelca (stremijo k idealizmu) je bila prisotna v mesecu februarju in sedaj v marcu. Mars, ki je že tako pokazatelj transformacije, akcije, čiščenja se ob družbi Ketuja samo še bolj ognjevito aktivira.

Obe energiji sta izredno impulzivni in očiščevalni z namenom globljih preobrazb. Mislim, da nobenemu astrologu, ki je pozitivno naravnan in četudi vidi, da stvari niso rožnate v prihodnje, ni v interesu strašiti ljudi, saj nas ta strah ohromi ali pa nas pahne v paniko. Po drugi strani pa nam kljub določenim videnjem stanja na nebu v prihodnje jasno, da je ogromno enih povezav, ki jih je potrebno upoštevati in ne moreš vedeti 100%. Vse se dogaja v gibanju in vedno obstaja prostor (svobodna volja), da se stvari zasukajo malo drugače.

 

Mene že od lanskega poletja (od požarov v svetu) spremljajo določeni uvidi, ki niso najbolj prijetne narave in vsakič mi pomaga moj optimizem, da vidim in razumem sliko na drugačen način. Da je v ozadju večja slika in zgodba, ki se odvija zato, da bi spregledali lepoto naših src in moč v povezovanju. Da gremo bolj vase in v tišino. Torej učenju, da nas pohlep in zloraba mati narave ne pripelje nikamor drugam kot pa v lastno destrukcijo.

 

V marcu so še vedno prisotne naješene energije, ki stremijo k čiščenju, v aprilu je potem lažje. Ketu bo že naslednji mesec (konec meseca aprila) imel dovolj prostora v znamenju strelca in ne bo vplival še dodatno na druge energije. Na takšen način je energija lažje obvladljiva. Ketu je tudi zelo spiritualna energija, ki omogoča transcendenco. Ampak le, če vzdržimo težave in ne zapadamo v preveliko paniko in impulzivnost. Velika mera razsodnosti je zelo potrebna kot tudi globok vpogled vase.

Preventivni ukrepi

 

Saturn nam v znamenju kozoroga, v katerega je prešel letos konec januarja, pove, da moramo situacije, ki se dogajajo okrog nas prevzeti z veliko mero odgovornosti, strpnosti in vztrajnosti. Saturn je prav tako pomen meditacije, tišine in miru, kot tudi pomoči nemočnim.

 

Predlagam, da se poglobimo v svoje občutke, postorimo, kar nismo uspeli postoriti doma, povežemo z mati naravo in ji izkažemo hvaležnost.

Za uravnovešanje karmične osi je pomembna pomoč živalim in umirjanje (Rahu je fokus v prihodnost in ansksioznost – treba je duhovno usmerjati to aktivno energijo). Kar se tiče Ketu-ja…usmerjati energijo v duhovno transformacijo in ne v paniko ter impulzivnost. Postopoma tudi spuščati našo čustveno prtljago (strahove pred propadom ipd.), ki se je preveč oklepamo.
Vibracija zemlje se spreminja že nekaj časa, iz 3D v 4D (srčna čakra) proti 5D.

Pomembno se je zavedati, da so spremembe na mestu, ker jih kot človeštvo potrebujemo. In sedaj, ko se mnogi umirjamo, “izloriramo” in skušamo posredovati samo ljubezen in svetlobo, se prizemljevati ter ostajati v svojem centru stabilnosti, dajemo največjo podporo sebi in materi zemlji, ki se bo spočila od vsega našega bezljanja ter turbo kapitalizma.

 

Pomembna je seveda tudi zdrava prehrana, umivanje, veliko vitamina D in pitje mlačne vode. Poskrbimo za naša pljuča…predihajmo (nekaj energijskih vaj imate tudi na mojem Youtube kanalu).

Za viruse in tudi korona virus predvsem pravijo, da ne preživi na visoki temperaturi (56 stopinj). Korona virus naj bi se zadrževal na predelu dihal, kjer je primerno hladno (nosnice in nato gre v grlo ter naprej v pljuča). Da preprečimo, da gre v pljuča je pomembno, da grgramo mlačno vodo s soljo, limono ipd. Še boljše, če si naredimo parno “kopel”, v manjši posodi, z žajblom ali eteričnimi olji, ki so za dihala (jaz imam limonsko travo). Lahko tudi s Palo santom. Pokrijemo se z brisačo in predihavamo to paro na razdalji 20 – 30 cm. Če to delamo kot preventivo je dovolj 1-2x na dan po par minut. Po občutku, z zavedanjem, da ste zdravi.

Naše misli naj bodo usmerjene v lepoto in pozitivno. Ne obsojajmo dejanja drugih in ne ustvarjajmo še večjih napetosti. Vse slednje je pomembno že tako vsak dan.

 

Skratka, poskrbimo za nego vseh naših teles: fizično, čustveno, mentalno in duhovno telo. S spoštovanjem do sebe in sočloveka.
Ne pozabimo, da je strah največji hromilec, ki nam slabi imunski sitem. 

 

Želim vam čim več notranjega miru, sidranje v srcu, z ljubeznijo in svetlobo.

Objem,
Marijana


OM – ANANDA – DJOTI – KARUNA – SVASTA
OM – BLAŽENOST – SVETLOBA – SOČUTJE – CELOTA
   ☀️ 

Ob izgovorjavi besed si v meditaciji lahko predvajaš tudi glasbo s frekvenco 432Hz, za dvig pozitivnih vibracij. < Povezava na Youtube >.


 

Objavam lahko slediš na FB straniInstagramu ali Youtube kanalu.

Za djotiš posvet me lahko kontaktiraš tudi preko spodnjega obrazca.

  Ime

  Priimek

  Datum rojstva (d,m,y)- obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Ura rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  Kraj rojstva - obvezen vnos za izračun rojstne karte

  E-pošta (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo